Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Przepraszam Cię bardzo, że nie spojrzałam do Ciebie, ale musiałam jednak podlać doniczkowce ;:196 Z deszczu nici :evil: Jednak widzę, że znalazłaś Georginię :D Jestem pewna, że Ci pomoże :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie te fiolety wyglądają na tle zieleni i te róże ..Super....
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Piękna róża ;:224 ale widoczki ogólne bardzo fajne i wysmakowane . Pięknie u Ciebie Justynko
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Justynko.Ta różyczka to na pewno nie Winchester Kathedral i nie Berleburg.Wygląda na angielkę i myślę że to może być Mary Rose.Czy masz ją pierwszy rok,czy dłużej .Jak rozwiną się następne pąki to wrzucaj zdjęcia kwiatków ale też i liści.I nawet całego krzaczka.Zobacz u mnie na 83 str.Tam jest Mary Rose.W wolnej chwili pospaceruje po Twoim ogrodzie .Z tego co zobaczyłam zapowiada się pięknie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam prawie nocną porą.
Ewo Czarownice z nas żadne, tylko trochę pokropiło. Musimy się doszkalać w kwestii zaklinania deszczu, za to z grzmotami i wiatrem jest nieźle :wink: Zostaje podlewanie manual. Po takim sezonie można zapisac się do OSP jako sikawkowy :;230

aagaaz bardzo dziękuję ;:196 . jak tak patrze na fotki ogrodu, to zauważam właśnie dużo różu i odcieni fioletu. Tak jakoś wyszło.

agatka123 Chyba dojrzewam do róż. Zaczynam dostrzegac ich urok. Dawniej były dla mnie takimi nadąsanymi gwiazdami. Nie powiem, że był czas, gdy zarzekałam się , że u mnie róż nie będzie :oops: A zaczęło się od jednej odziedziczonej po poprzednich właścicielach, która przeżyła mimo naprawdę ekstremalnych warunków. Doceniłam jej chęć życia i znalazłam jej koleżanki :wink:
Dziękuję za komplementy, ale nie wierzcie zbytnio w iluzję fotografii :wink: . Są zakątki, których unikam z aparatem ;:108

Georginia Witam i dziękuję, ze skorzystałaś z mojego zaproszenia i poratowałaś. Cieszę się, że chcesz tu bywać. Zapraszam.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

A ja dojrzewam do białej róży....
Chociaż zawsze jak jestem w ogrodniku, pada na różowe....
Piękna ta róża ;:180
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Justynko przydreptałam do Ciebie od Pawła zaintersowana co tam z klonami ;:224 i ... zostałam na dłużej :lol: Piękny ogród, zakątków nie fotografowanych nie jestem ciekawa ;:108 każdy dom ma swoją tajemnicę.
Za to zakątki które pokazujesz ;:180 To prawdziwe szczęście dzielić swoją pasję z M, wychodzi piękny ogród dwóch ... a może i więcej kultur.
Pochwalę ponadto zbliżenia kwiatów i zlotokapa ;:180 Mój nie kwitnie od trzech lat :(
O i jeszcze zwierzyniec :P
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale piekna róża :lol: taka w moim stylu 8-) .. ja tez mam takie doświadczenia z różami o czym Ci zreszta pisałam, juz nie kupię niekwitnacej rózy :?
Tez kupiłam jakiegoś pełnego bodziszka, ale nie kwitnie :roll: pewnie dopiero za rok .Dobrze ze moge podziwiac Twojego ;:180
Pięknie u Ciebie cudowny przedogródek :tan
Miłego wieczorku ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Szukałam długo u Ciebie białego rh, wyczytałam, że to Schneekrone? Ja mam inny, w dodatku azalię (Schneegold)... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jusi, Ty masz z rozami jak ja z Rh - jakos nigdy mi nie za bardzo podchodzily ale jeden sie w spadku przy domu zostal ... przy budowlance nikt na niego uwagi nie zwracal, nie raz byl przysypany smieciami, nie mowiac juz o tym jak zaczeli ocieplac i tynkowac chalupke. Z litosci przenioslam go na ogrod, bo byl caly w tynku ... przetrwal. Bida jaka byla tak jest ale ani nie rosnie ani nie pada, to niech bedzie - na pocieche dokupilam mu 3-ke rodzenstwa, niech sie cieszy :;230

ps Su z bialych, to ja mam Eskimo - to ten bardzo bialy z seledynowym znaczeniem.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magenta jest piękna ;:108 i nie mam jej za złe, że nie jest tą, którą miała być :wink: Poszukam.

Pamelko- dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów ;:196 . Też już zdążyłam troszkę u ciebie zobaczyć ;:180 , ale to namiastka tego, co w twoim ogrodzie. ;:224 Postaram się nadrobić zaległości, tylko nie obiecuję kiedy...

Danuś ja pierwszy raz kupiłam ;:7 Specjalnie z targów, gdzie sprzedawcy raczej szanujący sie. Państwo od których kupowałam ;:180 Swoją droga pomyłki zdarzają się najlepszym. Moja pomyłka-piękna i dziewczyny pisały, ze wartościowa. Teraz muszę ;:132 poznac instrukcję obsługi, zeby jej krzywdy nie zrobić.
Dziękuję ;:196

Agato rh został nazwany przez Jule po dyskusji i zgodnej opinii z Monią. I ja im wierzę :wink:

Jule :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitły róże ;:108 :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Obstawiam, ze to Flamentanze :?: I lawenda po kuracji odmładzającej.Przycięcie bardzo krótkie, bo silnym przemarznięciu. Poprawa znaczna.

A to wczorajsza gwiazda zamieszania i jej towarzystwo. W zamyśle miała być Katedra i Kardynał, a wyszło jak wyszło... Kardynał (?) z Mery Rose :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

Piękne, ale trochę sponiewierane przez dzisiejszą gwałtowną ulewę.

A to już takie sobie drobiazgi:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Na chwilkę przysiadłam sobie na kawkę w Twoim pięknym ogrodzie:) Jest u Ciebie milutko,zwierzaczki wspaniałe,a zwłaszcza zainteresował mnie pies ,możesz o nim napisać coś więcej? Jak się wabi,ile ma lat i jak się chowa? Mam 5 miesięcznego Yorka -suczkę :)
Winchester Catedral za mną chodzi od dłuższego czasu,ale jak na razie nie natrafiłam na niego.Mary Rose,która okazała się u ciebie pomyłką jest wspaniałą różą,nie mam jej,ale ogladając i czytając o niej u innych forumowiczek jestem przekonana,że i kiedyś u mnie znajdzie swoje miejsce:)

Pozdrawiam i zapraszam do mojego skromnego ogródka

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=15015
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Kontakt:

Post »

:wit
Witaj Justynko
bodziszek pełny super ;:63
a to miejsce bardzo mi sie podoba ;:108
Obrazek
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Flamentanze nie powtarza kwitnienia, jeśli tak jest to pewnie ona.
Urzekły mnie te delikatne pędy białej lawendy, do tej pory preferowałam fioletową, ale na białą też może znajdzie się kącik... :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”