Rośliny Krystyny

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Krystyny

Post »

AdaK pisze:Krysiu kwiaty cudowne, ale ptaki to moja miłość ;:167 Miałam kiedyś papcie faliste i kanarzycę (nie razem oczywiście), zapewniam was że tv nie jest potzrebne przy takich podopiecznych :) Ja mam na moim osiedlu kilka śpiewających kosów :) Bajka ;:224

Popieram,popieram!
Ja również posiadałam swego czasu gdy jeszcze mieszkałam na wsi najpierw hodowlę gołębi ozdobnych i pocztowych, z której musiałam zrezygnować bo chcieli je powytruwać sąsiedzi, a potem hodowle drobnej egzotyki...amadyny zebrowate-zeberki,amadyny wspaniałe,ostrosterne, falki,mewki,przepiórki chinskie,golabki diamentowe,kanarki i nimfy. Zostały nimfy i kanarki...musiałam zrezygnować ze wszystkiego ze wzgledu na przeprowadzke. Nic bym tu nie pomieściła eh; / kiedyś zapewne do tego wróce. Wspaniała pasja!
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Saro - obserwowałam je przez dłuższy czas ,bardzo pracowite i sprytne.Byłam zafascynowana ich zachowaniem.Cudowne stworzenia ;:63 ;:63
Życzę,żebyś niebawem mogła cieszyć się ich towarzystwem ;:108 ;:108
Ado - przy moich kotach ptaki długo by nie egzystowały!.Czasami polują na ptaki w telewizorze :;230 ;Obserwacja przyrody jest bardzo wciągającym zajęciem ;:224
Agnieszko - bardzo się cieszę z adenium,bo prawdę rzekłszy,był moment,że zwątpiłam :? .Tulipanki,faktycznie,wspaniałe.Nie jest to moja zasługa,ale też oko cieszy i milej na ;:167
Drogie moje - dziękuję za odwiedziny ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Saro zazdroszę, że mogłaś poznać aż tyle ptasiów :) Ale miałyby raj w Twoim obecnym kwiatowym hobby :)

Krysiu a ta budka jest w Twoim ogrodzie?
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit - u mojej siostry na działce,tak trochę poza miastem
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dobry wieczor Krysiu :) szkoda, ze bylo chlodno i pogoda nie dopisala, bo w takich okolicznosciach przyrody moglabys spedzic naprawde przyjemny dzien... a rosliny jak zwykle przepiekne.
Awatar użytkownika
zabielka
200p
200p
Od: 22 cze 2009, o 21:14

Post »

hojeczką zaopiekujesz się tak kochana ze każdy będzie Ci jej zazdrosił!!! Widzac po twoich kwiatowych zdolnościach,,,, jak zawsze u Ciebie pięknie,,, a już miałam nadzieję że mieszkasz poza Krakowem (w moim kierunku) i będę na kawkę mogła Cię zaprosić,,, (tzn. zaproszenie nadal aktualne!!!!)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu - chłodno to mało powiedziane,było wściekle zimno.Tak jest jak się człowiek nastawi wg prognoz na ciepły,słoneczny dzień,a pogoda całkiem zawiedzie :evil:
Teraz nie ma tak - jak od rana nie ma słońca to siedzę w domu,przy kaloryferze i pookładana kocimi skórkami (żywymi :;230 :;230 :;230 )
Edytko - powiedziałabym,że nawet w dzielnicy Krakowa trochę w przeciwnym kierunku.Za zaproszenie dziękuję,nie zarzekam się ;:180 .
Hoja od razu została trochę podlana,żeby można było wydostać bryłę korzeniową.Teraz wymyta,przesadzona do nowej ziemi,do nowej doniczki siedzi sobie w oknie.

Fajnie,że wpadłyście - dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Krysiu bardzo ładne zdjęcia cyknęłaś szpakowi. :D
Szkoda, że pogoda nie dopisała i nie mogłaś z prawdziwą przyjemnością porozkoszowac się wypoczynkiem wśród natury.
U mnie wczoraj było bardzo ciepło, więc mimo jeszcze wciąż "siąpiącego" nosa wybrałam się na przejażdżkę rowerem.
Za to dzisiaj od samiutkiego rana pochmurno i deszcz wisi w powietrzu. Mam nadzieję, że Ty masz dzisiaj ;:3
Życzę Ci miłej niedzieli kochana ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Hojka na pewno będzie pięknie wyglądała. Długo zbierałaś się do wysiania Adenium a tak pięknie powschodziło, wielkie ;:138 ;:138 dla maluszków. Fotki z działki bardzo ładne, widać siostra też lubi kwiatuszki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu - jeszcze do dzisiaj jestem trochę sztywna po wczorajszym.Mimo,że dziś słońce od rana,to jest chłodny wiatr,a nocą padało,więc
nie bardzo rewelacyjnie.W telewizorze postraszyli,że od jutra ma być prawdziwe ciepło :;230 :;230 :;230
;:196 za odwiedziny,za życzenia i wszystkim nam ;:3 ;:3 ;:3
Renatko - ha! też cieszę się z adenium.Cztery na pięć nasionek to 80% - wystarczająco,choć tego jednego biedaka,co nie skiełkował :(
- już chyba nie wzejdzie.Wysiałam też nasionka koleusów na razie do pojemniczka,na płatek kosmet..
Patrzę dzisiaj uważniej a tam zielonkawo.Myślałam,że zapleśniało (trochę niedowidzę),a to są malutkie koleuski !!!!!!!!!!!!!
Hodowla niekoniecznie kwitne,ale się rozrasta :tan :tan :tan .
Na działce : trochę już przekwitło (np hiacynty),troszkę jeszcze przed kwitnieniem.Kiedyś było tych roślinek więcęj,ale krzewy i drzewa się porosrastały
i jest mniej miejsca na rabatki.
;:196 za odwiedziny.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Krysiu śliczna i hojeczka i bluszczyk ;:138 ;:138
Fotki szpaków i kwiatuszków ogrodowych też śliczne ;:180 ;:138
A ja byłam u Ciebie w Krakowie w piątek :wink: i chyba jeszcze w tym tygodniu będę musiała zawitać :roll:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arletko - dużo wojażujesz - widać na forum.Chyba to po części służbowo?
Pokazywałaś fotki z wystawy i bardzo mi się podobało.Byłam w poprzednich latach kilka razy na takich wystawach,
ale nie jechał za mną tir z gotówką - wolę nie bywać,żeby mnie serce nie bolało.
W imieniu kwiatków i swoim ;:196 .Jeśli będziesz miała chwilkę,zapraszam ;:40(czwartek i sobota - mam zajęte),reszta dni tygodnia -
jestem dyspozycyjna,jak mówią :;230 :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Krysiu czy na zdjęciu kwitnie "pigwóweczka" ;:224 świetna fotorelacja z poczynań szpaczka :D Zainteresował mnie Twój asparagus...znowu czegoś nauczyłam się :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

U Ciebie kwiatki mnożą się na potęgę, jak Ty to wszystko ogarniasz :shock: Same piękne zdrowe okazy i coraz więcej nowości ;:138 dla Ciebie za tyle energii dla kwiatów.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko - racja,pigwóweczka.Jeszcze w żadnym roku nie miała tak wielu kwiatów i jakby kolor jest taki bardziej wysycony.Kwitła pięknie,ale ten rok ma mistrzowski w kwitnieniu.
Asparagus,ten szerokolistny,miałam ze dwa razy i nie bardzo mu odpwoiadało.W ubiegłym roku kupiłam u ogrodnika parę pędów,chyba ze trzy,może cztery i ładnie się rozrósł.Bardzo się z niego cieszę.
AnnaAgnieszko - :;230 :;230 :;230 już chyba nie ogarniam,ale staram się !!!!!!!!!!!Najgorzej kiedy mam się "dokopać" do jakiejś roślinki,żeby ją wykąpać,przyciąć,czy pooglądać czy przypadkiem nie jest jedzona.
Jutro właśnie muszę urządzić przegląd i kąpiel,a cała piątka kotów dzielnie mi kibicuje i trwa to ze 3 razy dłużej.

Moje miłe - ;:196 za odwiedziny
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”