Ogród Soczewki cz2
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
Agnieszko w Twoim wypieszczonym ogrodzie żurawki na pewno będą się dobrze prezentować
Gosia szkółka w której kupowałam róże jest oddalona od mojego domu gdzieś 3km a na skróty po polach byłoby z 1km. Napisz mi na PW adres tej z Lipiec Reymontowskich
Gosia szkółka w której kupowałam róże jest oddalona od mojego domu gdzieś 3km a na skróty po polach byłoby z 1km. Napisz mi na PW adres tej z Lipiec Reymontowskich
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
I wzdycham dalej i przesyłam
Cudowne te żurawki, mam nadzieję ze moje też się tak rozrosna.
Posadziłam szałwię mam różową i fioletową

Cudowne te żurawki, mam nadzieję ze moje też się tak rozrosna.
Posadziłam szałwię mam różową i fioletową
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam tylko numer telefonu, ale gdzies go zgubiłam. Jutro zdobęde od znajomego
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta żurawka bordowa w kropeczki to Midnight u mnie też dobrze rośnie.Chociaż stanowisko ma słoneczne .Nie zmienia koloru i ładnie się rozrasta.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko, dzięki za obszerny opis Flory
Twoja flaschowa? Sprawdzałam, była w ofercie. Skoro tak pieknie ją zareklamowałaś, to na pewno nie omieszkam jej pominąć w jesiennych zakupach.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- 1000p
Dorbie żurawki na pewno się rozrosną, tylko potrzebują czasu. Dwulatki już zachwycają. Szałwię mam tylko fioletową ale ostrzę sobie ząbki na różową.Myślę,że ładnie by wyglądała koło Eden Rose. Trochę wokół niej mam pusto.

Gosiu bardzo dobrze, że będziesz miała nr tel, ponieważ ode mnie to spory kawałek. A tak zadzwonię i wypytam się co mają w ofercie i jeśli będzie coś ciekawego to na pewno skorzystam.
Alu żurawka u mnie też rośnie w pełnym słońcu i wygląda rewelacyjnie. I dlatego dokupiłam jeszcze kilka sztuk.
Basiu cieszę się, że się do niej przekonałaś. Naprawdę warto, Ala -Georginia może potwierdzić
Nie bardzo wiem co to znaczy flaschowa
Moje kupowała mi Ala w Ciechanowie ale nie u Szmita.
I znowu Róże
Rozkwitł Biedermeier, troszkę zmęczony przez deszcze.

Knirps

Carina i Leonardo- teraz już rozumiem dlaczego dziewczyny nazywają go plastikową różą. Kwiaty ma sztywne i mimo że już kwitnie długo płatki są jak sztuczne i nie opadają tak jak u innych róż,

Ponownie Aladdin Palace i Degenhardt

Gosiu bardzo dobrze, że będziesz miała nr tel, ponieważ ode mnie to spory kawałek. A tak zadzwonię i wypytam się co mają w ofercie i jeśli będzie coś ciekawego to na pewno skorzystam.
Alu żurawka u mnie też rośnie w pełnym słońcu i wygląda rewelacyjnie. I dlatego dokupiłam jeszcze kilka sztuk.
Basiu cieszę się, że się do niej przekonałaś. Naprawdę warto, Ala -Georginia może potwierdzić
Nie bardzo wiem co to znaczy flaschowa

I znowu Róże
Rozkwitł Biedermeier, troszkę zmęczony przez deszcze.

Knirps

Carina i Leonardo- teraz już rozumiem dlaczego dziewczyny nazywają go plastikową różą. Kwiaty ma sztywne i mimo że już kwitnie długo płatki są jak sztuczne i nie opadają tak jak u innych róż,

Ponownie Aladdin Palace i Degenhardt

Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Tomek dziś zamontował oświetlenie przed domem.
Latarenki

Przy okazji jak już wkleiłam fotkę to może mi ktoś podpowie co mam zrobić z żółknącym trawnikiem.
Mimo,że jest mokro wychodzą coraz większe plamy. Zakupiliśmy nawóz do trawnika. Mam nadzieję że pomoże.
Latarenki

Przy okazji jak już wkleiłam fotkę to może mi ktoś podpowie co mam zrobić z żółknącym trawnikiem.
Mimo,że jest mokro wychodzą coraz większe plamy. Zakupiliśmy nawóz do trawnika. Mam nadzieję że pomoże.
Pozdrawiam Monika
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Może pędraki podgryzają trawę
temat pędraków zgłębiałam ostatnio dokładnie.I dokładnie je wybijam przy okazji kopania

-
- 1000p
Aszko temat pędraków mam zgłebiony bardzo dokładnie. Trzy lata temu przez te szkodniki wymieniałam cały trawnik z tyłu domu. Na poczatku też myslałam, że mam powtórkę z progrmu ale po wycięciu kawałka żółtej trawy pod spodem nie było pędraków. Ostatnio powiekszałam rabaty i przy pozbywaniu się trawy i przekopywaniu ziemi natknęłam się na 2-3 szt.
Oglądałam program Maja w ogrodzie i poruszali tam temat pędraków. Podobno teraz jest odpowiednia pora na zostosowanie oprysków. Polecali naturalny środek wytwarzany na bazie tczciny cukrowej. Jeden minus to to że cena dość spora, a preparat należy stosować co roku, ponieważ jest najskuteczniejszy na młode larwy.
A ja mam sporo tego trawnika.
Na razie zastosuję nawóz i zobaczę co się będzie działo. Jeśli nie pomoże trzeba będzie poczynic inwestycje i zastosować preparat.
Oglądałam program Maja w ogrodzie i poruszali tam temat pędraków. Podobno teraz jest odpowiednia pora na zostosowanie oprysków. Polecali naturalny środek wytwarzany na bazie tczciny cukrowej. Jeden minus to to że cena dość spora, a preparat należy stosować co roku, ponieważ jest najskuteczniejszy na młode larwy.
A ja mam sporo tego trawnika.
Na razie zastosuję nawóz i zobaczę co się będzie działo. Jeśli nie pomoże trzeba będzie poczynic inwestycje i zastosować preparat.
Pozdrawiam Monika
- Margo2
Inną przyczyną mogą być mrówki. W tym roku jest ich ogrom.
Gdy kopałam nową rabatę wykopywałam gniazda zgromadzone jedne przy drugich.
U mnie to chyba one wraz z pedrakami załatwiły trawnik
Gdy kopałam nową rabatę wykopywałam gniazda zgromadzone jedne przy drugich.
U mnie to chyba one wraz z pedrakami załatwiły trawnik
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Moniko w tym programie mówili również o nicieniach, sprawdzałaś pod tym kątem ?
Trawnik jak podeschnie podobnie wygląda, ale ostatnio deszcze, miejmy nadzieję ze nawóz pomoże.
Też jesteśmy na etapie zakładania oświetlenia w ogrodzie, Twoje wygląda pięknie, już normalnie zazdroszczę
bo u mnie to jeszcze trochę potrwa, lampy będą dopiero pod koniec miesiąca
Pogratuluj Tomkowi ode mnie fajnie mu to wyszło.
Trawnik jak podeschnie podobnie wygląda, ale ostatnio deszcze, miejmy nadzieję ze nawóz pomoże.
Też jesteśmy na etapie zakładania oświetlenia w ogrodzie, Twoje wygląda pięknie, już normalnie zazdroszczę

Pogratuluj Tomkowi ode mnie fajnie mu to wyszło.
-
- 1000p
Gosiu, Kasiu chyba już wiem co się dzieję z trawnikiem. Sami go załatwiliśmy na własne życzenie. Wdaje mi się że jest to zgorzel fuzaryjna. Spowodowana jest zbyt dużą wilgotnością i nawożeniem azotowym Na wiosnę Tomek podsypywał trawę saletrą, która ma dużo azotu a niestety ostatnio opady były bardzo obfite i częste więc na rezultat nie musieliśmy długo czekać.
Plan jest taki że trawnik poddamy wertykulacji i podsypiemy nawozem do trawy
Kasiu nie zazdraszczaj. Ja na te światełka czekałam 4 lata. Zawsze coś się znalazło innego do roboty. Teraz bym chciała znaleźć coś ciekawego przed taras. Myślę o jakiś lampionach na świece wbijane w ziemię.
Lampki za dnia Tylko ta trawa nie taka jakbym chciała

Plan jest taki że trawnik poddamy wertykulacji i podsypiemy nawozem do trawy
Kasiu nie zazdraszczaj. Ja na te światełka czekałam 4 lata. Zawsze coś się znalazło innego do roboty. Teraz bym chciała znaleźć coś ciekawego przed taras. Myślę o jakiś lampionach na świece wbijane w ziemię.
Lampki za dnia Tylko ta trawa nie taka jakbym chciała

Pozdrawiam Monika
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Jak ja bym chciała powiedzieć, że mam gdzieś pustoSzałwię mam tylko fioletową ale ostrzę sobie ząbki na różową.Myślę,że ładnie by wyglądała koło Eden Rose. Trochę wokół niej mam pusto.

Moniko, piękne masz róże, a pustych miejsc zazdroszczę

- Margo2
Monia, rabaty frontowe coraz ładniejsze. Już wcale nie jest tak pusto 

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
O tym środku na pędraki rozmawiałam w kilku sklepach-nie jest sprawdzony,drogi i nie chcą sprowadzać .A i tu na forum podchodzą do niego sceptycznie.
Światełka ładne-dają takie wykończenie jak kinkiety w domu
Światełka ładne-dają takie wykończenie jak kinkiety w domu