mój mały kawałek zieleni
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: mój mały kawałek zieleni
Gatita -nigdy nie przepadałam za takim kolorkiem ale kwiaty w takim odcieniu są prześliczne 

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Prześlicznie kwitnie cle.... 

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Nie jestem pewna co masz na myśli pod nazwą "chodniczki", ale mogę się domyślać, że chodzi o przekwitające już poduszki żagwinów i innych płożących bylin skalniakowych. One w zasadzie nie lubią ciężkiej ziemi, lubią gleby wapienne, żyzne, ale lekkie. Po przekwitnięciu należy taką kępę przyciąć, aby rośliny się zregenerowały i nie zasychały od środka. Nie wiem czy Ci się moje porady przydadzą, ale jestem do usług.
-
- 500p
- Kontakt:
Jolu dziękuje
-tak dokładnie chodziło mi o taki chodniczek - Miałam jeden taki po poprzedniku ale właściwie całkowicie mi wysechł , następny dostałam od mamy i też mi schnie . Teraz już wiem ,że na pewno muszę im podsypać lepszej ziemi i ten pierwszy przyciąć -czyli muszę cały chodniczek przyciąć tylko korzonki wychodzące z ziemi zostawić tak
.

Pozdrawiam, Ulka
-
- 500p
- Kontakt:
Relacja z wczorajszego popołudnia
moja śliczność pokazuje następne kwiaty

malutki pigwowiec też pokazał trzy kwiatuszki

w sobotę M przytaszczył mi kilka kamyczków a to jeden z nich już znalazł swoje miejsce na rabatce

warzywniaczek malutki ale rośnie wszystko co lubimy

i na skalniaku robi się coraz ciekawiej
i kilka widoczków działkowych

Miłego popołudnia

malutki pigwowiec też pokazał trzy kwiatuszki

w sobotę M przytaszczył mi kilka kamyczków a to jeden z nich już znalazł swoje miejsce na rabatce

warzywniaczek malutki ale rośnie wszystko co lubimy

i na skalniaku robi się coraz ciekawiej

i kilka widoczków działkowych

Miłego popołudnia

Pozdrawiam, Ulka
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Ula, u Ciebie w ogródku wszystko udzie jak burza
I warzywniaczek rosnie w siłę 

Bardzo fajnie wyglądają skalniaki, lubię takie kompozycje
Prymulka ma jeszcze kwiatuszki??

-
- 500p
- Kontakt:
Adaśko - akurat te prymule - zółta i granatowa zaczęły kwitnąć teraz , wcześnie kwitła różowa
Gatita -rośnie wszystko na potęgę (szczególnie zielsko
)- ale jest ciepło i mokro .Warzywniaczek w końcu przestał leniuchować i też się teraz stara , koperek pierwszy w niedzielę wylądował na ziemniaczkach , roszponka w sałatce a teraz czekamy już z niecierpliwością na botwinkę .

Gatita -rośnie wszystko na potęgę (szczególnie zielsko

Pozdrawiam, Ulka
Lepiej późno niż wcaleulikmi pisze:akurat te prymule - zółta i granatowa zaczęły kwitnąć teraz , wcześnie kwitła różowa

Nasz mały raj na ziemi.
-
- 500p
- Kontakt:
Wcześniej myslę ,że nie pasowało im miejsce bo rosły w cieniu a teraz mają dużo słońca i tak się odwdzięczająAdasko pisze:Lepiej późno niż wcaleulikmi pisze:akurat te prymule - zółta i granatowa zaczęły kwitnąć teraz , wcześnie kwitła różowaNa jedno to dobrze, masz więcej kwitnących roślinek

Pozdrawiam, Ulka
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam z podziękowaniami.
Działeczka pięknieje z dnia na dzień - gratuluję!
Powojnik piękny, gęsty i kwitnący aż miło popatrzeć. Niestety mój chyba dopadł uwiąd i będę musiała go ściąć
Działeczka pięknieje z dnia na dzień - gratuluję!
Powojnik piękny, gęsty i kwitnący aż miło popatrzeć. Niestety mój chyba dopadł uwiąd i będę musiała go ściąć

- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Ulciu co masz pysznego na warzywniaczku? Widzę że liwizja u Ciebie kwitnie, u mnie niestety nie zadomowiła się, może ją przesadzę bo chyba miejsce nie te, albo załatwił ją przymrozek bo sadziłam tego samego dnia co małe funkie. A te padły ofiara mrozu
A powojnik...fiu...fiu...

A powojnik...fiu...fiu...

-
- 500p
- Kontakt:
Izuniu
dziękuje za miłe słowa - przykro mi z powodu Twojego powojnika
Olu w moim małym warzywniaczku mam - kilka czosnków , lubczyk , pietruchę ozdobną , szczypiorek , cebulkę siedmiolatkę , roszponkę , koperek , botwinkę i pięć krzaczków pomidorków koktailowych i chyba z 10 sałat .
Sama nie wierzę ,że tyle upchałam na kawałku 2x2
- pojemny warzywniak
A moja lewizja widzę ,że nawet nawet się trzyma - ale ja je też dwukrotnie przesadzałam - teraz rosną na skalniaku - posadziłam je pod kontem i obsypałam kamyczkami - mają trochę cienia i unikam jej podlewania .
A powojnik prawda ,że ładny
ale skromność ze mnie bije
- ale nawet nie miałam pojęcia ,że takie coś ładne mam na działce - i o mały włos go nie wycięłam w pień jesienią 

Olu w moim małym warzywniaczku mam - kilka czosnków , lubczyk , pietruchę ozdobną , szczypiorek , cebulkę siedmiolatkę , roszponkę , koperek , botwinkę i pięć krzaczków pomidorków koktailowych i chyba z 10 sałat .
Sama nie wierzę ,że tyle upchałam na kawałku 2x2

A moja lewizja widzę ,że nawet nawet się trzyma - ale ja je też dwukrotnie przesadzałam - teraz rosną na skalniaku - posadziłam je pod kontem i obsypałam kamyczkami - mają trochę cienia i unikam jej podlewania .
A powojnik prawda ,że ładny

Pozdrawiam, Ulka
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

przyszlam z rewizyta

i klematisik cudny

warzywnik chociaz malenki ale u mnie tez musi byc

lubie miec pod reka to co potrzebne do obiadku zeby za kazdym razem do sklepu nie ganiac