Ja swoje przetrzymałem, aż na najwcześniejszyn pędzie były już mocno nabrzmiałe pąki kwiatowe, ale autorytetem w tym temacie nie jestem ;) To dopiero moje pierwsze własne kwitnienie D. 'Berry Oda'. Na dzisiaj są już 3 kwiaty.Bogusz_85 pisze:...Aha, czy jeżeli rozwijają już mu się "cosie" to powinnam już wstawić go do domu i zacząć normalnie podlewać???
Storczyki Tomka
Re: Storczyki Tomka
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję kwiatuszka na Berry Oda
i czeka na fotkę...

Piękne!!! Gratuluję!
Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomku ale kwiatów u Ciebie
Dendrobium 'Stardust Chiyomi' i 'Berry Oda' śliczne

Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
Piękne kwitnienia iniesamowite kolorki twoich dendrobii:)
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Prześliczna Berry Oda 

Z ogromną przyjemnością przejrzałam Twój wątek wspaniałe obfite kwitnienia, piękne kwiaty.
Ja też zastanawiałam się nad kupnem keiki paste, widząc rezultaty na Twoich pędzikach kupię jak najszybciej.
Może uda mi się przechytrzyć mojego uparciucha bez stożka wzrostu.
Ja też zastanawiałam się nad kupnem keiki paste, widząc rezultaty na Twoich pędzikach kupię jak najszybciej.
Może uda mi się przechytrzyć mojego uparciucha bez stożka wzrostu.
Zauważyłem dzisiaj, że w Dendrobium kingianum zaczynają budzić się "oczka", coś zaczyna z nich wychodzić. Mam nadzieję, że to będą pędziki i w niedługim czasie wspaniałe kwiatuchy ;)
Dendrobium 'Berry Oda' w pełnej krasie ;)

Ukorzenione keiki D. 'Berry Oda'
Jedna z ładnym pędzikiem a druga z dwoma "cosiami"
Liczę na kwitnienie.

Pędzik na Phalaenopsis 'Montreal' z JMP. Jedyny storczyk, który przezwyciężył "zgniliznę korzeni", jaka miała miejsce dwa lata temu. Tak to jest, jak się moczy wszystkie kwiatki w jednej wodzie, nie przeprowadzając kwarantanny dla nowych nabytków. Człowiek uczy się całe życie... 'Montreal' dopiero w sphagnum ożył a próbowałem różnych sposobów reanimacji.

Ukorzenione keiki D. 'Berry Oda'
Jedna z ładnym pędzikiem a druga z dwoma "cosiami"

Pędzik na Phalaenopsis 'Montreal' z JMP. Jedyny storczyk, który przezwyciężył "zgniliznę korzeni", jaka miała miejsce dwa lata temu. Tak to jest, jak się moczy wszystkie kwiatki w jednej wodzie, nie przeprowadzając kwarantanny dla nowych nabytków. Człowiek uczy się całe życie... 'Montreal' dopiero w sphagnum ożył a próbowałem różnych sposobów reanimacji.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękny Berry Oda szkoda ze tak krótko utrzymuje kwiaty, zresztą pięknie pachnące. U Ciebie widzę jeszcze pączki więc jeszcze trochę pokwitnie.
Cudowne kwitnienie Berry:)
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Tomku pięknie kwitnie Twoje dendrobium
A te sadzonki to zarezerwowane dla kogoś czy na wymianę?

Na razie sobie rosną, nie zastanawiałem się nad ich przyszłością ;) Masz jakieś propozycjemis20 pisze:Tomku pięknie kwitnie Twoje dendrobium![]()