Moje doniczkowce - sari - cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje doniczkowce - sari - cz. 2

Post »

Beatko wszystko u Ciebie, jak zawsze śliczne. ;:138
Mocno zapatrzyłam się na Twoje paprotki, bo postanowiłam dac im kolejną szansę na polubienie mnie i ostatnio zamieszkała
u mnie Zanokcica (Asplenium). Podziwiam każdego komu udaje się dogadac z tymi roślinkami. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Beatko łośki cudowne, ale na żywo to dopiero robiły wrażenie ;:224 ;:180 paprotki też piękne.
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17

Post »

:wit Beatko ;:196 Stale i niezmiennie ogromne wrażenie robią na mnie łosie rogi :D Sama nie mam żadnych paprotek od dawna, bo nigdy nie chciały ze mną podjąć współpracy :roll:
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Beatko - coś rzadko bywasz,Kochana.Wpadłam zobaczyć,czy Cię nie ma u siebie? :;230 .
Przychylam się do zdania Arletki ;:108 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

witaj :wit sama nie wiem jak to ja przegapiłam Twój wątek ;:223 więc się poprawiłam i poprzeglądałam co tam na parapetach posiadasz i to co powiem - to ten fiołek POW WOW - jak sama nazwa wskazuje - WOW :shock: tak mi się kolor podoba, że siedziałam i patrzyłam na niego w bezruchu 1,5minuty ;:132
i nie wiem co to jest ten krasnokwiat, bo pierwszy raz coś takiego widziałam, ale kwiatka ma niesamowitego, takiego delikatniutkiego, jak dmuchawiec... faktycznie można się zagapić i wyrżnąć :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Witaj sari :)

Piękne kwiatki. Łosie rogi THE BEST! :) ;:63
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Krysiu nowa paprotka wypuszcza nową łodyżkę, cieszy mnie ona tym bardziej że inna paprotka zarzuciła focha i zaczyna podsychać. Widocznie z nimi jak z kobietami, nie tolerują następnej i się obrażają ;:224
Aniu, Celinko dziękuję ;:196 Łośki po walce z tarcznikami ;:134 na razie wygrana po naszej stronie. Sama nie wiem skąd to paskudztwo się wzięło
Justynko ;:196 Elu ;:180 zanokcica i mnie bardzo się podoba, czasami dziękuję że nie mieszkam bliżej wielkich marketów bo pewnie bym nie jedno przytargała. Podziw niestety nie dla mnie, ja za bardzo sie z nimi nie dogaduję, znów ni jedna drobnicą rzuca o parapet :evil:
Arletko ;:196 Iwonko ja niestrudzenie ciągle podejmuję kolejne próby, raz są udane , innym razem porazka :roll:
Krysiu pisałam u Ciebie jaki jest powód że tak mnie mało ( wirtualnie mało, w rzeczywistości więcej :;230 ) teraz już będzie lepiej bo do pracy co drugi dzień będę chodzić :)
Agnieszko witam u siebie ;:196 masz oko do tego co warte uwagi, Pow Wow w rzeczywistości jeszcze piękniejszy, u mamy na parapecie ma większe kwiatuszki niż u mnie, słoneczka ma tam więcej, ja teraz też go przestawiłam i zobaczymy. Krasnokwiat jak zobaczyłam na parapecie to o mały włos wjechałabym na chodnik tak się zagapiłam , potem to cały korowód był z ustaleniem czyje to okno w rezultacie kwiatuszek jest mój, oczywiście dzieciaczek tamtego :tan :tan szkoda że kwiat nie utrzymuje się dłużej, bo faktycznie piękny.
Chrapka witaj u mnie, zapraszam częściej a teraz lecę do Ciebie bo chyba tez tam nie zaglądałam

a z nowin: klonik obsypał sie kwiatuszkami, wyniesiony na zewnątrz szaleje
Obrazek
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko ;:196 :wit

Paprociowe masz śliczne, zatrzymałam się tu dłużej dla tej roślinki, Phlebodium aureum- Flebodium Złociste:
sari pisze:Obrazek
Jak już się zaaklimatyzuje, to szaleństwu nie będzie końca :D wzrost ograniczyć może jedynie doniczka ;:63 ;:63
Klonik.. już kilka razy odmawiałam sobie przyniesienie tej roślinki do domciu, ale patrząc na takie widoki żałuję, że tego nie zrobiłam. Miałam na oku żółtego, ma równie piękne , jak Twój, parasolki :P
pozdrawiam ;:3
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale kwiatuszków na kloniku, rzeczywiście szaleje, i przyznam że pomarańczowych jeszcze nie widziałam :shock:
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

Martusiu ;:196 dziękuję za nazwę mojego kwiatuszka, przyznam się że nie miałam pojęcia jak się nazywa. Widzę że puszcza nową gałązkę. Klonika niedawno widziałam ciemno czerwonego i również odpuściłam ale ciagle w tej kwiaciarni jest więc nic straconego ;:224
Anetko a ja do tej pory spotykałam tylko pomarańczowe, teraz w pobliskiej kwiaciarni mają ciemno czerwonego i żółtego i tradycyjnie pomarańczowy stoi
Pozdrawiam Beata

Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Pięknie wygląda klonik, jakąś słabość mam do tych roślinek
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Beatko - cieszę się,że się pojawiłaś.Przecież nie można mieć "przede wszystkim forum".
Przy ogromie zajęć i tak większość z Was podziwiam za częste bywanie i cudownie prowadzone
wątki.Nie wiem jak to robicie,bo ja nie nadążam!!!!
Klonik przecudowny ;:63 ;:63 ,a paprotka jest wspaniała.Niedość,że listeczki mają fajny kształt
to jeszcze jej kolor - boski - niech pięknie się rozrasta ;:108 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wspaniały klonik :D Uwielbiam jego kwiaty ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Cudo klonik... chętnie...zklonowała bym go ;:108 Czy wychodowałaś go z nasionka? Ja próbowałam i nie udało mi się ale chyba pokuszę się o kolejną próbę... A może któryś z Forumowiczów tego dokonał? Chwalcie się :tan
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

Agnieszko ;:196 a ja zaczęłam go doceniać po wejściu na FO
Krysiu no czasem nie da się nadążyć, dzień za krótki się wydaje, ale i na FO trzeba chwilkę znaleźć i miec coś dla siebie. Paprotka wypuściła nowy pzryrost który dość szybko rośnie :tan
Justynko ;:196 ja też lubię te pochylone główki
Chrapka klonika kupiła moja mama ładnych parę lat temu jako ... drzewko ogrodowe ;:224 i tak go traktowała... nie wspomnę że za kupę kasy, przemarzł już pierwszej zimy ale wiosną odbił od korzeni. Od tego czasu wiosna wynosimy go na zewnątrz a na zimę przenosimy do jasnej piwnicy, nigdy nie był traktowany u nas jako kwiatek pokojowy. Przez zimę lekko zasusza gałązki a na wiosnę odbija...

a dzisiaj ogródkowo
Obrazek
Pozdrawiam Beata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”