Działka Katik - wspomnienia i aktualności...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Katik - wspomnienia i aktualności...

Post »

Chciałabym je przesadzić ale na tych 250 m to już nie mam gdzie
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, masz ten problem co ja - chciałoby się dużo nowych roślinek, a miejsca wciąż brakuje...
Darń daję na kompost -bardzo dobrze mi się przerabia. Ciekawa jestem Twojej białej rabatki - jakie nasadzenia planujesz?
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Kasiu na kompostownik też miejsca brak
a na białą rabatkę ma iść guzikowiec, hortensja , róża Chopin, kupiłam dużo białych cebul: liatrę , irysy, mieczyk abisyński, ma być biała gipsówka, liliowiec jeśli okaże się biały, lilie i zobaczę co jeszcze
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Katik, już dzwonili do Ciebie z Rosarium :shock: :shock: :shock: ? Mamo, to trza dołki pod róże kopać...i jedzonko im szykować ;:137 .
Do roboty, do roboty... :heja .

A propos kompostownika, to wiesz, mój brat, który też nie bardzo miał miejsce na kompostownik, zakupił takie 2 szt. plastikowych wysokich kompostowników i powstawiał między młode tuje w żywopłocie. Oczywiście w niereprezentacyjnym miejscu... :wink: I spełnia to w 100% swoją funkcję. Polecam!!!

Ależ Ty już Kasiu odwaliłaś kawał pracy w ogrodzie!!! Podziwiam ;:108 .
Efekty są super!!! ;:63
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Bardzo fajnie ta nowa rabata się zapowiada, widzę że ostro wzięłaś się do pracy :)
U mnie ziemia jeszcze zbyt zmrożona (10 cm pod powierzchnią) żeby coś konstruktywnego robić. Przydałoby się trochę deszczu, to szybciej by się rozmroziło ;:108
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wiem jak to jest Kasieńko, chciałybyśmy mieć wszystko a powierzchnia za mała. Trawniczki musza nam się kurczyć. Ale będą ładne rabatki u Ciebie. Będę je oglądała kwitnące. Życzę dużo radości z działeczki.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj wieje ale że słonko świeciło to trochę popracowałam , chciałam zobaczyć jak będzie wyglądał ten bruk drewniany wkopany przy rolborderze
wyznaczyłam też rabatę dla iglaków która będzie po przesadzeniu borówki, tym razem wywaliłam darń Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Widzę, że trawnik sukcesywnie się pomniejsza. :lol: :lol: U mnie dziś wiatr bardzo silny i słonka prawie wcale, pracę w ogrodzie odłożyłam na lepszą pogodę.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Zazdroszczę słonka, u mnie deficyt tegoż, a wieje tak, że lepiej nosa z domu nie wystawiać... ani niczego innego...
Bruk zdecydowanie ułatwi koszenie, jak widać... chociaż niedługo, to już nie będziesz miała co kosić :;230
x-d-a

Post »

Kasiu, widzę, że robota u Ciebie wre! Miałaś szczęście, że słoneczko świeciło, bo u mnie dzisiaj pada ;:47 Ale nie ma tego złego ...zimozielonym bardzo się przyda po zimie solidne podlanie, bo już marnie wygladały :(
U mnie ziemia już całkiem rozmarznięta i całkiem fajnie się sadzi i przesadza - dzisiaj przesadziłam moja kaline hordowinę, ale teraz muszę coś kupić na jej miejsce :heja
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Kasiu - ładnie! Podoba mi się ten bruk, no i rabatka :lol: Biała rabatka też się fajnie zapowiada. Poszukaj chociaż odrobinę miejsca na kompostownik, chociaż niewielki, widzę jak roślinkom służy kompost, więc zachęcam Cię do produkcji, naprawdę warto.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasieńko zwolnij , bo wywalisz cały trawnik :!: :!: :!: Fajna aranżacja bruku i rolbordera ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasiu , a ja bym tę nowo skopaną rabatę połączyła z tym chyba chodnikiem w dolnym , lewym rogu zdjęcia . Tak , by była połączeniem tej już istniejącej z rollborderem , też falując ją ;:108 . Pomyśli nad tym , czy nie fajnie by to wyglądało .
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Dalu jutro dostanę przesyłkę z funkia.pl i powinnam przesadzić troszkę krzewów żeby zmieścić nowe a pogoda ma byc kiepska
ogólnie po tych dwóch wytężonych dniach czuję się zmęczona jeszcze nie nabrałam wprawy
kompostownik jednak mi się nie zmieści już rozpatrywaliśmy różne opcje

Jagódko fajnie by było na pewno ale ten chodnik jest bardzo wąski a moje dziecko musi jeździć na hulajnodze i muszę mu jednak trochę swobody zostawić chociaż chętnie bym tak zrobiła jak proponujesz
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

wsadziłam dzisiaj róże z Rosarium, kupiłam dla nich suszony obornik, i ziemię z osmocote do róż, najgorsze że poszły w to miejsce gdzie kawałki przekopanej trawy i na tym dzisiejszym wietrze musiałam tą trawę wybrać, byliny które dzisiaj kupiłam w biedronce te po 2 zł wsadziłam od razu do ziemi, a dzisiaj przyszły krzewy i znowu czeka mnie robota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”