Pięknie. Dobrze się u Ciebie mają. Czuję, że w przyszłym roku wszystko wyląduje w kwadratowych doniczkach. Miejsca mało, a na kwadratach się go oszczędza
dziękuję wszystkim
Kwadraciki? może i tak ale za jakieś 2-3 lata jak będę przesadzać kaktusy nie chcę ich męczyć co roku kaktusy z reguły powinno się tak przesadzać.
Chciałbym was zapytać jaka jest różnica między tymi Grusonami?
Tym co widać na zdjęciu czyli kolorem cierni. Klasyczna roślina ma ciernie koloru żółtego. Jakiś czas temu pojawiły się te z białymi cierniami i kosztowały kilka razy drożej niż te 'klasyczne'. Obecnie chyba już nie ma tak wielkiej różnicy w cenie.
Teraz w cenie (jako nowości) są formy z krótkimi cierniami lub wręcz ich nie posiadające. To te egzemplarze po lewej na zdjęciu.
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1part 2
Dzięki Marek za odpowiedz.
W sumie nie pogardziłbym taką białą wersją.
Szkoda że jeszcze nigdzie takiego nie widziałem....pewnie nie spotkam takiego okazu wszędzie są wersje klasyczne.
Chyba 4 lata temu sprowadziłem sobie kilka Sulkorebucji. Z tym że realizacja mojego zamówienia trwała z tego co pamiętam 3 miesiące. Jak jest obecnie nie wiem.
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1part 2
Ja u nich zamawiałem Sulki niedawno. Chyba ze 2 tyg czekałem na przesyłkę. Wcześniej jak u nich zamawiałem to ze 3-4 miesiące czekałem, ale to była zima, więc im wybaczyłem. Za przesyłkę nie wiem ile płaciłem, ogólnie polecam u nich zakupy