Aniu bezczelność ludzka nie ma granic. Bardzo przykro czytać o ogrodowych stratach
Może na pocieszenie napiszę, że czasem i ogrodzenie niewiele daje. Czy to pocieszajace? Chyba dołujące raczej.
Mojej koleżance z rabaty przed domem ukradziono dwa iglaczki. W nocy - pies uczepiony w budzie z drugiej strony, wszyscy śpią, a złodzieje grasują
Życzę zdrowka modrzewiowi.
Tosiu niestety wiem, że nie była to jedyna wizyta "lokatora" na działce. Masz rację- bardzo przykre to jest Ja niestety przykłady takich sąsiedzkich wizyt mogłabym wymieniać bez końca. Ale nie chcę tego rozpamiętywać, trzeba iść naprzód. Choć przyznaję, że po takich 'wizytacjach' mam chwilę zniechęcenia, chciałabym rzucić to wszystko i niech rosną wkoło pokrzywy do pasa może by sobie klejnoty poparzyli Ale wtedy to oni byliby górą.
A koreanka w tym roku mnie ucieszyła, bo w zeszłym miała aż.... 1 szyszkę
Aniu niesamowite jest to opóźnienie mojego ogrodu do innych u Ciebie już i jaśmin i rozwary i rozchodniki a u mnie one wszystkie jeszcze daleko....mają dopiero małe pączuszki
Aniu witaj.
Masz różne kolory goździków brodatych, lubię je , gdyż pięknie pachną, tak jak wszystkie goździki.
Moje rozwary jeszcze pąków nie mają, już myślałam, że mi wcale nie wyrosną tego roku.
Agnieszko u ciebie bardziej na południu, to powinny wcześniej się rozwijać Ale i tak bardziej kolorowo u ciebie
Kasiu to takie zwykłe, 'babcine' goździki- ale bardzo je lubię
Tajeczko ja również lubię goździki brodate , choć zapachu za bardzo nie czuć- wszystko 'zagłusza' jaśmin Rozwary mają mnóstwo pąków- czekam aż przekwitną żeby przeorganizować skarpę na której rosną
Moja Hakonechloa robi się coraz ładniejsza
Diablo zaczyna kwitnąć
Royal Purple- jeszcze maluszek, ale już kwitnie. Ciekawe kiedy będzie miał peruczki ?
Jolu witam serdecznie Diablo jest w ogóle super, ale też bardziej mi się podobają nie do końca rozwinięte kwiaty A Hakonechloi mam nadzieję, że się spodoba i rozrośnie się ładnie- miejsca mam baaardzo dużo
Witaj Kasiu w moich skromnych progach Ty mieszkasz bliżej cywilizacji, OBI niedaleko, a i do Warszawy 'rzut beretem'. Mi zostają w zasadzie tylko zakupy przez internet A Hakonechloa cudowna, warta grzechu