Bardzo dziękuję za gościnę

Pozdrawiam Dorota
Dzidziu ja też nią zaraziłam się na forum-mam ją pierwszy rokZabeczka101059 pisze:ale edan muszę mieć
Tak Jadziu to są te które w zeszłym roku poszły do Ciebie..Moja Grafinka kwitnie na jednym pędzie-coś się słabo krzewiJAKUCH pisze:Haniu czy te lilijki są od Ciebie
Nic nie stoi na przeszkodzie-przecież pociągi kursująaguskac pisze:szkoda, że mieszkam tak daleko, bo chyba bym się nie oparła odwiedzinom
Elu popatrz u mnie,ja mam Szekspira 85-jest to róża krzaczasta-kwiat wywija zewnętrze płatki jakby firaneczkiElizabetka pisze:.ale wszystko sprowadza się do Williama Shakespeare...coś mi tyka
Lilie dopiero znikoma ilość kwitnie,czekam na pełny wysyp.Martagonki kupiłam u p.PajdyElizabetka pisze:martagonki gdzie zakupiłaś jeżeli można wiedzieć.
Dorotko cała przyjemność po mojej stronie i mam nadzieję,że znów mnie odwiedziszDanio pisze:Haniu, bukiet od Ciebie stoi na honorowym miejscu i roztacza zapach na całe mieszkanie.![]()
Iza bardzo mi miło,że będą kwitły-ale to są Twoje liliechatte pisze:Na razie z Twoich zakwitła jedna, ale prawie wszystkie maja pąki. Już się ich nie mogę doczekac
Gabrysiu one tak mają-w pąku jest pomarańczowa a później zewnętrze płatki robią się różowe a środek pozostaje pomarańczowy a jak kwiat jest "stary" jest cały różowy.Specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś kilka ujęć-zobaczGabriela pisze:Powiedz mi czemu moja Chipendale jest pomarańczowa a Twoja różowa ? one tak mają ???
Beatko dziękuję.MiłoBeata T pisze:te pnące są wspaniałe i jak ślicznie się prezentują na tych pergolach
Oczywiście, masz rację. Twoje-moje!Hanka 1 pisze: Iza bardzo mi miło,że będą kwitły-ale to są Twoje lilie![]()
Witam Nowego Gościa.Sabinko zapraszam jak będzie wysyp liliowy,wtedy zobaczysz jakie to piękne kwiaty i warto je miećSabcia pisze:A lilie, wielka miłość mojej mamy, po prostu wspaniałe
Kiedyś było ich sporo w naszym ogrodzie,
Iza to bardzo się cieszę.Gloria Dei jest jedną z ulubionych moich róż.Miałam trzy ostała jedna po tegorocznej zimie-ale jak tylko mi "wpadnie w ręce" na pewno dokupię.chatte pisze:A wiesz, że Glorię Dei kupiłam dzięki Twoim zdjęciom? Nie byłam do niej przekonana, bo na wszystkich zdjęciach była jakaś taka ...bladawaA na Twoich mnie oczarowała.
I mam ją! Jest taka sama, jak na Twoich zdjęciach
No to dobrze,że u Ciebie nie ma pomyłki.Ja tej wiosny dokupiłam w "Flop......"ponad 10 róż a jakże wszystkie "rasowe" z metką a już widzę,że mam trzy pomyłkiGabriela pisze:No to mnie uspokoiłaś... myślałam że znowu pomyłka...
Jadziu u mnie ona jest "starowina" i powiem Ci,że kwitnie na okrągło a kwiaty ma wielkości talerzyka deserowego no i co najważniejsze dość długo trzyma kwiat.Co prawda nie tak długo jak Burgund ale zawsze....JAKUCH pisze:moja Pink Peace zakwitła tylko 3 kwiatami i teraz odpoczywa ,ale widzę ,ze następne łodyżki już rosną