Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Jolu, z Twoją krzewuszką nic się nie dzieje, to odmiana Caricature, ona tak ma i jest piękna! Skarpa przed domem pięknie się prezentuje! Ale moje bystre oko :) w tle za pysznogłówką wypatrzyło dopiero piękny fragment ogrodu...Muszę na własne oczy zobaczyć, już niebawem, myślę :)

No tośmy się, Soczewko :) zgrały!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, ale ten Twój wątek pędzi. Parę dni mnie nie było u Ciebie, a tu już 24 strony :shock:
Widzę, że roślinek z każdym dniem przybywa. Zapełniasz i zapełniasz te swoje włości.
Zdjęcia pokazujące początek prac dają wyobrażenie, ile wysiłku włożyliście w ogród.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko :wit roślin jest faktycznie trochę, a jak to wszystko się rozrośnie :uszy najpiękniej wyglada skarpa w promieniach wschodzącego lub zachodzącego słońca ;:3 Chociaż to wschodzące rzadko mam okazję oglądać :;230
Jeszcze nie odkryłam tajemnic tej wzniesionej rabatki, mam tylko nadzieję, ze zimą roślinki dadzą radę na takiej wyniesionej ziemi ;:224
Aniu ;:136 jakoś tak chyba telepatycznie byłyśmy u siebie. Eucomis zawsze była wśród moich zainteresowań, ta duża włożona do donicy chyba w lutym ;:224 może dlatego już kwitnie.Zaraz ruszam z Tinypic, a taki był bezproblemowy.
Tajeczko, pysznogłówkę dostałam od cioci ogrodniczki, a kloniki również prezentowe (trzy) przecudnej urody. Dziękuję darczyńcy, jeśli odwiedzi wątek ;:196
Eucomisy postanowiłam trzymać w donicach dla wygody, będę miała dosyć wykopywania cann :;230 A ogróde powstaje dalej od 1-go lipca urlopik to się podgoni, wykończy rabatki, planuję zrobić obrzeża z kostki, która została z budowy podjazdu.

Dziękuję Gosieńko ;:196

Pawełku, szczególnie cieszą mnie Twoje słowa, ale gdzie mi tam do Waszej pracowitości. Mam nadzieję, że za kilka lat efekty pracy będą zadowoalające, choc wiem, że nie ustrzege się błędów. A tam wykopiemy, przeniesiemy :;230
Moniko, dzięki za słowa fachowe o Krzewuszce Caricature, to mnie uradowałaś, a myślałam, że kolejne choróbsko się przyplątało.
artam pisze:Skarpa przed domem pięknie się prezentuje! Ale moje bystre oko :) w tle za pysznogłówką wypatrzyło dopiero piękny fragment ogrodu...Muszę na własne oczy zobaczyć, już niebawem, myślę :)
No, no święte słowa, tylko kiedy :roll: chyba prędzej na Martowym Polu.... zobaczyć tę nową iglakową rabatę.

Gosiu
, właśnie t początkowe zdjęcia są najlepszym motorem napędowym. Jak pierwszy raz porównałam jakiś czas temu, nie mogłam uwierzyc, że to się tak dzieje :uszy
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soczewka pisze:Obrazek
Jolu twojej krzewuszce nic nie dolega taki jej urok. To Krzewuszka Caricature, która z natury ma tak pomarszczone liście. Niedawno kupiłam taką samą. Smiesznie wygląda [/quote]

Tak tak wczoraj widziałam taką w ogrodniczym :)

A z tym plewieniem , przy takiej pogodzie - to jak już kończy się plewić ostatnią rabatę to od początku można zaczynać :twisted:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem, czy na wszystkich tak sennie wpływa pogoda, u mnie jeszcze chyba wpływ podróży, co tu dużo mówić, takie miałam plany na wczorajszy dzień ;:224 a tu szybkie zejście i pobudka dopiero po piątej rano ;:108
Zachorowały moje wierzby, kazda w innym zakątku działaki, a choróbsko grzybowe to samo ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Usunęłam chore liście i gałązki. Po pracy skoczyłam do ogrodniczego po opryski, ale pryskać nie było jak, bo wiatr zrzucał kapelusze z głów :;230 Opryskam dzisiaj :uszy
Ale jak tu ominąć ogródek w sklepie ogrodniczym ;:224 , nie dało się :;230 więc
Obrazek

Acuba czekała na mnie ponad miesiąc, zawsze jej obiecywałam, że jak poczeka to pojedzie za mną i jest :;230
Obrazek

i jeszcze jezówki po 2,50
Obrazek

Kilka nie pokazało się po uziemieniu, pomyślałam, że uzupełnię ubytki ;:108
A jedna z sadzonych wiosną zaczyna kwitnąć Summer Sky
Obrazek

i liatris spicata też się szykuje
Obrazek

i liliowce

Obrazek

Obrazek

z wiosennego podziału pięknych okazów Marty ;:180 a miały nie kwitnąć w tym roku ;:224

Emilia Plater nie zachwyciła mnie kwiatami, a miała być taka urokliwa :roll: Może to wina deszczowej pogody.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu zakupy śliczne. Zakupowe szaleństwo trwa :) :D :D :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Rdza na wierzbach to niestety częsty problem.
Za to fajne nowe zakupki :) Jeżówki zwłaszcza - sama radość. Liatry i liliowce piękne, w dodatku dzielne, skoro tak szybko zakwitły.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i muszę znów włączyć się do dyskusji, bo zapomniałam wrzucić fotkę moich ostatnich Martowych prezentów ;:196 imieninowych :tan :tan Ukorzeniają się w donichach.
Obrazek

To cudo pokazywałam, ale takie śliczne, że może przypomnę
Obrazek
EdytaB pisze: A z tym plewieniem , przy takiej pogodzie - to jak już kończy się plewić ostatnią rabatę to od początku można zaczynać :twisted:
Właśnie, właśnie świete słowa Edytko ;:108
A może by tak jakiś przystojny ogrodnik za drobnym wynagrodzeniem :;230 krzątał się w ogródku ;:136

Aguś, aby tylko dały radę zimie (qcze ale myśli w środku lata :;230 )
Aniu, przeczytałam dzielnie wątek o wierzbach i jakby się uspokoiłam, jeszcze tylko niech przestanie wiać to opryskam wymiennie wskazanymi preparatami ;:108
O jeżówkach śniłam juz dawno, ale z może 10 z ziemi wyszło chyba 6 ;:223 reszta zanikła.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Pamelko, ale świetne zakupy. Ja też będę teraz polować na przeceny :D
Ta morwa u Zielonej Ani jest zwisająca, szczepiona na pniu, więc będzie niska.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Nie rozumiem czego chcesz od Emilki. Piękna jest, taka delikatna :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Dobrze, że napisałaś "...drobnym wynagrodzeniem..." bo na zapłacenie dobrego to mnie nie stać :D

Ja ma 2 jeżówki, kupiłam w tym roku ale jeszcze bez pąków, mam nadzieję, ze zakwitną, jeśli nie to wiem gdzie w ogrodniczym stały ....
Kupiłam wczoraj rutbekię (też moje chciejstwo)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jola, no i wyjdzie na to, że taka sknera ze mnie, że tylko wykopane od siebie roślinki dałam Ci w prezencie :) A te sklepowe? Oświadczam tu, że były i sklepowe :D A cóż to jakieś skryte tęsknoty za przystojną siłą roboczą wychodzą na jaw? :;230 O co tak naprawdę chodzi? :D A nieprzystojny, ale tak samo robotny nie mógłby być? :;230 To jak Wy nie chcecie, to ja biorę!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieś fajna ta Twoja morwa, szczególnie, że szczepiona ;:108 A odnośnie przecen, koleusy u mnie były po 5 zł ;:111 dzisiaj po 3 zł :lol:
Dorotko, no jest ładniutka, ale kolorki jakieś takie niewyraźne :roll:
Edytko, szkoda kasiorki na ogrodników, na roślinki zostanie :;230 Damy radę, jak się sprężymy ;:108 Jeżówki zaczynają kwitnąć, uziemione gdzieś pod koniec lutego :roll:
A na rudbekię przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać, bo przy takiej pogodzie, to jej się nie spieszy :?
Marta, a nie można tak przyjemne z pożytecznym, jeśli jeszcze w jednakowej cenie :;230 mam na myśli oczywiście ogrodnika.
Ty i sknera, dobre sobie ;:14 Wiesz, że dla mnie i tak najwiekszą wartość sentymentalną mają właśnie Twoje dzielone roślinki i zawsze to podkreślam ;:196
Ale dla powagi sytuacji dodam, że zostałam obdarowana również powyższym Winobluszczem Star Showers (cudny jest ;:108 ) i dwiema różami Westerland ;:196
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu skarpa przed i po napawa mnie optymizmem :D
Różnica jest niesamowita, dobrze przypomnieć sobie takie fotki, wtedy jest nam podwójnie przyjemnie.
U Ciebie wszystko tak idzie bardzo szybko, widać że to kochasz.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A na dobranoc jeszcze kilka widoczków ;:224
Tarasik śniadaniowo-kawowo-grilowo-imprezowy :heja i dobrze widać, co się sieje na moją działkę ;:224
Obrazek

dzisiaj obok wykonaliśmy początek malutkiej rabatki trzmielinowo-berberysowej (no i już stanęłam na krawężnik, dobrze, ze M jeszcze nie widział :;230 )
Obrazek

Rabatka cannowa, po lekkim wyplewieniu
Obrazek

Co tam dzisiaj ciekawego w szkółkach było :;230
Obrazek

kilka mam, ale nie mogłam się oprzeć ;:14
Obrazek

Obrazek

Obrazek

od ranka rozkiwtły :heja to może już będzie lato ;:3 Obrazek

Kolejne zdjęcie z serii działka z widokiem : 'Nadchodzi noc'
Obrazek