Anka to kwestia paru dni ,a Twój szpaler czarnuszek oślepi Cię niebieskością...

Mam nadzieję ,że lantana już na podstawce chłepcze wodę...
Taruś Polkę polecam ,ma bardzo duże kwiaty i jest zdrowym krzakiem...Mnie też wzeszły jesienne siewki ,ale dodatkowo jeszcze dosiałam na wiosnę ,one zawiązują tyle nasion ,że obdarowałam Ankę...
Z tego co wiem ,to Twój clematis co roku ma być ścinany do ziemi,także bardzo dobrze czyniłaś...
Oleandry są wielkie ,ale mam przynajmniej namiastkę klimatów śródziemnomorskich...
Jadziu żmijowiec jest prześliczny,bardzo mi się podoba ,zazwyczaj polne kwiaty mają więcej liści niż kwiatów ,tutaj jest odwrotnie.Nasiona na pewno można zebrać,albo sam się rozsieje ,jak ogórecznik...
Marysiu Gaura rośnie w kępie,także nie jest inwazyjna...Zauważyłam ,że gaury gorzej kwitną w tym roku,to ich trzeci sezon,pzryczyna albo tkwi w suszy i parzącym słońcu,albo one tak mają ...i trzeba pozwolić nowym siewkom rosnąć,a nie plewić...(bardzo się rozsiewa)
Lavender Pinocchio dorasta do 1,2 m ,nie jest duży,sadzony wiosną...Na razie jego kwiaty takie sobie,ale poczekam do przyszłego roku ,kupowałam ją w niemieckiej szkółce za niemałe pieniądze ,razem z jej
córą Cafe,która jeszcze kwiatu nie miała...
Marysiu jeżeli będziesz w Krakowie to serdecznie zapraszam ,do Pszczyny autostradą to 1,5 godz.
Dzięki
Dzidziu, 
nie masz co zazdrościć ,bo Twoje białe Agapanty są przepiękne
Jeśli chęci są ...to do zakupu tuż ,tuż..
No to trochę czarnuszek
kwiaty hosty szarej olbrzymiej