reni83 pisze:Wpisuję się żeby nie zgubić Cudeńka po prostu, nie mogę się napatrzeć Jak zrobię kilka foto to wrzucę moje maleństwa Tylko coś słabo u mnie rosną i kwitną też kiepsko Czy ktoś może wie jaka może być tego przyczyna ? Mam ziemię gliniastą, może to dlatego ? Bulwy mam od mamy i u niej są przepiękne. Nie wiem co jest nie tak
Witam!Przy ziemi gliniastej nalezy zastosowac drenaz i rozluznienie gleby przez dodanie do niej piasku,torfu lub kompostu.Klacze nalezy sadzic w kierunku pld. tak zeby ogrzewalo je slonce.Polecam strone irysek.com.
reni83 pisze:Wpisuję się żeby nie zgubić Cudeńka po prostu, nie mogę się napatrzeć Jak zrobię kilka foto to wrzucę moje maleństwa Tylko coś słabo u mnie rosną i kwitną też kiepsko Czy ktoś może wie jaka może być tego przyczyna ? Mam ziemię gliniastą, może to dlatego ? Bulwy mam od mamy i u niej są przepiękne. Nie wiem co jest nie tak
Witam!Przy ziemi gliniastej nalezy zastosowac drenaz i rozluznienie gleby przez dodanie do niej piasku,torfu lub kompostu.Kłącze nalezy sadzic w kierunku pld. tak zeby ogrzewalo je slonce.Polecam strone irysek.com.
Dzięki za dobre rady na pewno skorzystam. Moje Iryski rosną w pełnym słońcu, bulwy też maja na wierzchu (prawie ) Jedyne co, to może ta gleba jest zła. Jesienią biorę się za przekopywanie wszystkiego
pasla3 jejku jakie Ty masz piękne te Iryski !!! Nie mogę się napatrzeć Może na jesień zrobimy małą wymianę ?
Czyli mają ponad 12 lat...
A poważnie, może i stare odmiany ale przepiękne, tylko pozazdrościć
(jakby się coś za mocno rozrosło to ja też bardzo chętnie bym się powymieniała )
[quote="Galadriela"]Czyli mają ponad 12 lat...
A poważnie, może i stare odmiany ale przepiękne, tylko pozazdrościć
(jakby się coś za mocno rozrosło to ja też bardzo chętnie bym się powymieniała )
Mogą być za 6 tygodni do wymiany:STEPPING OUT