Witaj Zuziu
Jeszcze u Ciebie tyle roślin kwitnie.... u mnie tylko chyba szałwie,petunie ogrodowe i niektóre róże mają po jednym kwiatku. Poziomki za to owocują nieprzerwanie od lata-szkoda,ze mało teraz słońca, bo owoce poziomek kwaśne. To chyba jakaś późna odmiana, bo latem tak obficie nie kwitły...U Ciebie też tak jest?
Zuziu witaj.
Kolorowo jest w Twoim jesiennym ogrodzie.
Bardzo dużo wiosennych kwiatów powtarza kwitnienie, ale fiołek to mnie naprawdę zadziwił, u mnie jeszcze nigdy jesienią nie zakwitł.
Penstemonów nie sadzę, gdyż mi marzną.
Śliczna odmiana zimowitów.
Zuziu ,pięknie u Ciebie mi z wiosennych zakwitła kalina i zawilec biały Niestety dzisiaj w nocy był przymrozek i wszystko ścięło czas już dalie wykopywać
ANIU- u mnie poziomki w tym roku ładnie owocowały ,od wczesnej wiosny,aż do przymrozków.Owoce rzeczywiście jakieś mniej słodkie. ANIU-lubię wiosnę i jesień dlatego,bo nie ma upałów w tych porach roku. TAJKO-z penstemonami dopiero zaczynam ,więc nie wiem czy przetrzymają zimfę,a fiołki jeszcze kwitną. MARZENKO, to jakaś odmiana irysa kwitnie fioletowo,widziałam u kogoś na forum ,że trzyma to w domu. BOŻENKO-dalie kwitną ładnie,tylko dla mnie najgorsze,to wykopywanie i przechowywanie,aby nie zmarzły lub nie wyschły. ANIU-ze zdrówkiem"siako tako" ,po japońsku,ale z czasem gorzej.W ogrodzie już coraz mniej do focenia,ele jeszcze kwitnie kilka róż. JOLU-moje dalie też już odpoczywają,myślę,że dobrze je przechowam. HALINKO-zapraszam częściej.
lora pisze:....Witaj -jeszcze tak ładnie kwitną róże niesamowite
Witaj Zuziu Patrząc na te zdjęcia zastanawiam się czemu róże to tylko z latem mi się kojarzą Takie widoczki po przymrozkach ! Szczególnie ta pierwsza mi się podoba Pięknie przebarwiony berberys i azalia
Zuziu różyczki mimo przymrozków i niesprzyjającej pogody nadal wspaniale zdobią ogródek I berberysy to wspaniała plama koloru, ja nie mam ich w ogrodzie, muszę koniecznie sobie posadzić