Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Aniu- przepraszam, że Ci tak dokuczam, ale Ty mnie oświeć. ;:196
Zawsze byłam przekonana, że jaskry w ogrodzie nie zimują.Dlatego nie mam u siebie tych pięknych kwiatów.Chodzi mi właśnie o te pełne. :)
A u Ciebie one zimowały w ogrodzie? :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko- bo Ty pewnie myślisz o tych azjatyckich kulistych, pełnych dużych jaskrach, co rosną z bulwek i przepięknie zakwitają całą gama kolorów- w rzeczy samej nie zimują one w naszym klimacie.
Ja dostałam sadzonkę ogrodowego jaskra, który kwitnie żółto i jest odmianą łąkowych, pospolitych, "chwastowatych" jaskrów. Nie spodziewam się trudności w uprawie o ile nie będzie miał sucho :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu- tak, myślę o tych kulistych , dużych , kolorowych kulach, co mają bulwkowo- pazurkowe cebulki. :D :D :D
Ja nawet nie wiedzialam, że one są azjatyckie.Dziękuję Ci bardzo za wiadomości.
A takie żółte, mniejsze także są ładne, a myślałam, że nie zimują. :)
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu Ty tego jaskra nie musisz jakoś specjalnie traktować, będzie to kłopotliwe
dla Ciebie jeśli chcesz go uprawiać w donicy . U mnie rośnie w słonecznym miejscu
i czasem ma nawet dość sucho , ale nieźle sobie radzi . Ztym , że u mnie gleba jest ciężka , gliniasta.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie, dzięki Ci za zdjęcie jaskra ;:196 -rozwiewa wszelkie wątpliwości co do gatunku :D . Właśnie widziałam że gliniasta gleba u Ciebie, jak rozpakowałam roślinki. Ale skoro mówisz że nawet jak ma czasem sucho to rośnie, to może faktycznie przygotuję troszkę dobrej ziemi z kompostem i posadzę jaskier do gruntu. Pięknie się prezentuje na Twojej rabacie ;:138
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No tak, każdy ma swego pogromcę kwiatów, ja psa, Ty koteczka, nawet dwa... Bardzo się przykłada dosłownie też :) do tego pilnowania, ani spod niego coś wyrwać :)
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

śliczne iryski a kociaki milutkie ;:138 ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Aniu zajrzałam dzisiaj do Twojego ogrodu i zakochałam się w zielonym domku z białymi okiennicami. Uwielbiam takie bajkowe klimaty. I jeszcze wapienne kamienie, które miło mi się kojarzą ze studenckimi czasami w Krakowie :D
Będę do Ciebie zaglądać.
Agnieszka
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Uf... mój Mały Kocie woli wylegiwać się na betonie pod południową ścianą, roślinki go nie rajcują. Za to sunia - chyba nawet na kaktusie gotowa zrobić legowisko, byle mieć mnie na oku :;230 . Jestem wredna i wkoło "cenniejszych" roślinek wbijam patyczki ograniczniki - prawie pomaga :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto -witam w moich skromnych progach :D tych kotków to u mnie jest więcej, tylko nie chcę Was przerazić, nie pokażę całego stada :D . Uwielbiam jak łażą po ogrodzie kiedy w nim pracuję.

Majeczko - ;:196

Agnieszko- dziękuję bardzo za tak miłe określenie moich ogródkowych klimatów :D Zapraszam serdecznie -wpadaj jak najczęściej :wit

Izuniu- moje też lubią beton jak się dobrze nagrzeje, ale jak im jakieś roślinki zapachną to nie ma zmiłuj. Patyczki, gałęzie wręcz, muszę stosować na warzywniku- żeby nie niszczyły zasiewów.
A sunię masz wierną, że tak Cię pilnuje :D
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :wit Piękne kocurki. ;:63 To zdradź tajemnicę ile ich masz ? :D Ja uwielbiam koty. Miałam dwa, ale jednego zabił mi samochód :cry: i został mi tylko jeden, ale juz niedługo bo u siostry kotka parę dni temu się okociła i ma śliczne maluszki :heja
Pozdrawiam Barbara
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Aniu u Ciebie jak zwykle klimaciarsko ;:138 i te kocury wszystkie.... mniam...
A propos kamieni... taki mam widok od lata zeszłego roku pod tarasem, a amonitów tam dostatek... to jakieś 60 ton wapienia od sąsiada, który kopiąc fundamenty pod dom trafił na litą skałę, odsprzedał na troszkę :twisted: Kupeczki nadal czekaja na przebranie ;:224
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - mamy 8 kotów teraz, a niestety też straciłam dwa niedawno, zginęły na drodze ;:98
Weź Basiu koniecznie jeszcze kotka od siostry :)

Aniu -toć to wygląda na prawdziwą skarbnicę! Ależ rewelacyjnie wygląda ten amonit i ile tam tego jeszcze ....narobiłaś mi apetytu :lol:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Aniu z tych 60 ton to jeszcze jest jakies... 59,5 t :;230 :;230 Co ciekawsze egzemplarze ładuje na skalniak i będziemy robić z tego murki oporowe na działce, ale wiesz... zawsze się mogę podzielić.
Oprócz amonitów są też czasem takie z wtopionym jakby krzemieniem, bardzo ciekawe :D
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, to jakby Ci zostało kilka takich kamyczków to ja bym się pisała :D Zawsze się znajdzie coś na wymianę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”