Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Cynie fajnie wyglądają. Najfajniejsze są takie jednokolorowe kompozycje ;)
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Igor cynie należą do roslin które od paru już lat goszczą na naszych rabatach. Swoimi kolorami rozjasniając niektóre zakatki ogrodu, przez znaczną część lata.
Tajka masz rację według najnowszej prognozy długoterminowej jest szansa na znaczne ocieplenie ,temperatura dnia pod koniec miesiąca może dochodzić do +13 stopni. I oby tak było.
Witaj Marcin wszyscy czekamy na wiosnę i staramy się uwierzyć w każda optymistyczna prognozę pogody. Może tym razem będzie ona prawdziwa.
Witaj Janusz tłok na parapetach okiennych oczywają wszyscy miłośnicy ogrodów,ale najbliższe prognozy pogody zapowiadają się optymistycznie .A to umożliwiło by Tobie umieszczenie części sadzonek w tuneli foliowym,na okres dnia.
Tajka masz rację według najnowszej prognozy długoterminowej jest szansa na znaczne ocieplenie ,temperatura dnia pod koniec miesiąca może dochodzić do +13 stopni. I oby tak było.
Witaj Marcin wszyscy czekamy na wiosnę i staramy się uwierzyć w każda optymistyczna prognozę pogody. Może tym razem będzie ona prawdziwa.
Witaj Janusz tłok na parapetach okiennych oczywają wszyscy miłośnicy ogrodów,ale najbliższe prognozy pogody zapowiadają się optymistycznie .A to umożliwiło by Tobie umieszczenie części sadzonek w tuneli foliowym,na okres dnia.
Pozdrawiam Zenek
Witaj Zenku, oby takie widoki, jakie nam teraz pokazujesz, były jak najszybciej
Od razu mam pytanie. Co to jest za roślina na 4 zdjęciu ?

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZENKU- piękne zdjęcia,jesteś artystą ogrodnikiem i artystą fotografem.
Juki pięknie wkomponowane w zieleń krzewów.

Juki pięknie wkomponowane w zieleń krzewów.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Zenku ; cudnie kolorowo u Ciebie aż czuje się ciepło i słońce .
Twoje cynie są te wysokie czy karłowe ? udało mi się kupić nasiona cynii karłowych .
Genia
Twoje cynie są te wysokie czy karłowe ? udało mi się kupić nasiona cynii karłowych .
Genia

- ZENOBIUSZ
Geniu w roku ubiegłym wysiewane były cynie karłowe i wysokie, natomiast w roku bieżącym wysiane są cynie wysokie /daliowe/ w kilku kolorach.
Pozdrawiam Zenek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zenku Powiedz jak się sprawują te cynie karłowe ,ja pierwszy raz je chcę zasiać .
kupiłam jeszcze cynię skabiozową.
kupiłam jeszcze cynię skabiozową.
- ZENOBIUSZ
Geniu cynia karłowa jest niższa i ma drobniejszy kwiat, kwitnie do póżnej jesieni a wymagania jej są podobne do cyni wysokiej.
Pozdrawiam Zenek
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witajcie
Zazdroszczę obszaru Waszego ogrodu.Na takim areale można z wielkim smakiem urządzić prawdziwy raj taki jaki Wyście stworzyli.Zawsze zaglądam do Waszego ogrodu,chociaż nie zawsze się odzywam.
Piszę Wasze bo wiem,że drzewa i krzewy to Zenka działka a kwiaty zasługa Jadwigi.
Pozdrawiam
Zazdroszczę obszaru Waszego ogrodu.Na takim areale można z wielkim smakiem urządzić prawdziwy raj taki jaki Wyście stworzyli.Zawsze zaglądam do Waszego ogrodu,chociaż nie zawsze się odzywam.
Piszę Wasze bo wiem,że drzewa i krzewy to Zenka działka a kwiaty zasługa Jadwigi.
Pozdrawiam
- ZENOBIUSZ
Witaj Haniu dziękujemy za odwiedziny, my również staramy się śledzić na bieząco Twój wątek z którego czerpiemy wiele interesujących nas informacji.
Tegoroczna zima mrożna i bardzo śnieżna uniemozliwiała nam dostęp do naszego ogrodu, stąd tak mało zdjęć relacjonujących warunki tam panujące. Oznaki zbliżającej się wiosny spowodowały u mojej małżonki duże zainteresowanie się sklepami ogrodniczymi i towarem w nich wystawionym.
Tegoroczna zima mrożna i bardzo śnieżna uniemozliwiała nam dostęp do naszego ogrodu, stąd tak mało zdjęć relacjonujących warunki tam panujące. Oznaki zbliżającej się wiosny spowodowały u mojej małżonki duże zainteresowanie się sklepami ogrodniczymi i towarem w nich wystawionym.
Pozdrawiam Zenek
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Zenek skoro Jadzia zagląda do sklepów ogrodniczych to muszę Ci powiedzieć,że to dobry znak-znaczy,że nie ma chandry.A jeszcze Ci powiem,że nic tak nie cieszy jak kupiona nowa roślinka,nasionka czy jakaś cebula.
Po właściwej zimie-u mnie było trzy dni wiosny-już się cieszyłam,że nie mam dużych strat ale teraz po nawrocie zimy chyba będą większe straty.Ale jeszcze u mnie śnieg leży i na dziś nawet nie mogę zobaczyć jak tam moje roślinki.
Pozdrawiam
Po właściwej zimie-u mnie było trzy dni wiosny-już się cieszyłam,że nie mam dużych strat ale teraz po nawrocie zimy chyba będą większe straty.Ale jeszcze u mnie śnieg leży i na dziś nawet nie mogę zobaczyć jak tam moje roślinki.
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj ZENOBIUSZU!
Byłam wczoraj na działce i chociaż śnieg jeszcze leży jest już prawdziwe przedwiośnie.
Byłam wczoraj na działce i chociaż śnieg jeszcze leży jest już prawdziwe przedwiośnie.
- ZENOBIUSZ
Witaj Krysiu moj ogród w dalszym ciągu w większości pokrywa zlodowaciała warstwa śniegu, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu kolejne krzewy wyjrzą na światło dzienne.
Dzisiejszy dzień z lekkimi przebłyskami słońca i dodatnia temperaturą +4 stopnie, z wolna powoduje topnienie śniegu.
Dzisiejszy dzień z lekkimi przebłyskami słońca i dodatnia temperaturą +4 stopnie, z wolna powoduje topnienie śniegu.
Pozdrawiam Zenek