Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

agnieszka__ pisze:phal.bastiani od Anny L chyba mu dobrze
Co widać śliczne jest :)

Psb odwaliła kawał dobrej roślinnej roboty :)

Gratuluję udanej reanimacji :) mnie udało się 3 uratować jeszcze dwa siedzą w kamykach, z czego jeden doszedł po męczarniach poczty polskiej zasuszony na amen zobaczymy ile w nim życia :)
agnieszka__ pisze:cudny pęd ma ale korzeni jak na lekarstwo ten nic nie wypuszcza ale nie można mieć wszystkiego
pęd rewelacyjny !

a akwarium prezentuje się wspaniale :) gratuluję ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale piękni ruszyły storczyki na wiosnę. Gratuluję pędzików na Promenei.
I reanimacja falków się udała. Oby ak dalej ;) ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Zawiesiłam własnie mój ogród na kołku oby do wiosny i wracam do moich storczyków ,troszke po macoszemu przez okres letnio-jesienny traktowanych.

Witam wszystkich serdecznie u progu zimy i okresu wspaniałych kwitnień.Już widzę te wszystkie fotki z naszymi roślinkami i oczy ,które same się będą cieszyły do monitora :D z każdym nowym kwiatuszkiem ,pędzikiem , listkiem.
Moje storczyki werandowały się cale lato ,a że było upalnie to zdarzyło mi się przysmażyć im listki nie raz, latałam z tymi doniczkami szukając cienia i chłodu po całym ogrodzie.Po tym okresie wakacyjnym spodziewałam się zalewu pędzików i nie zawiodłam się.I najważniejsza rzecz jaka mi się przytrafiła to pędzik na cymbidium pierwszy w życiu,już sporo urósł więc jestem przeszczęśliwa.
Zrobiłam parę nowych fotek i pozwolę sobie je wkleić aby podzielić się moimi podopiecznymi .
Sprawdzę teraz jak to się wszystko wczyta i za chwile ciąg dalszy ,przez lato troszkę się zapomniało jak technika działa :D ObrazekTen żółtasek ,pachnący kwitnie bez przerwy od lutego,teraz ma 4 pędy dwa przedłużające i dwa nowe.
Keiki już nie wiem jak długo wisi na tym pędzie bez korzonków ale chyba jest z ubiegłego roku ale ten pracuś wydłuża pędzik i jeszcze maleństwo ma między listkami.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekmiltasia bardzo skąpo tylko dwa kwiatuszki ale ma bardzo dużo nowych psb i liczę na więcej.......
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Część druga,jak sami widzicie malo co kwitnie ,więcej pędów ,właściwie wszystkie falki zapędzikowane ,oncidia albo kwitną labo pędziki cambria moja gwiazda jak na razie jeden pęd .MM pędzik malutki ,phal.bastiani nowe listki i maleńki pęd na razie sam nosek :D
Obrazek Obrazek Obrazekdendrobium dopiero zaczyna kwitnąć ,a ma masę pędów i będzie cieszyć moje oczy jeszcze długo. Obrazek Obrazekwidać pęd na mojej cambri jeśli pamietacie miala tai pałąk bambusowy ;:224 .Idę zrobić herbatę bo już mi zaschło w gardle od napięcia "komputerowego"
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Teraz mój cudny pędzik na cymbidium ;:138 ;:138 ;:138 radość rozpiera mnie ,pierwszy mój osobisty Obrazek ObrazekPrawda ,że jest wspaniały ale nawet takie sąsiedztwo nie doprowadziło do opamiętania dwóch pozostałych doniczek z cymbidiami Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko, zdecydowanie zasłużyłaś na herbatę :D
W końcu tyle zapowiedzi kwitnień pokazałaś..., a pęd u Cymbidium, to już mistrzostwo świata ;:138

Niesamowicie rozrośnięte masz Dendrobium Berry Oda. Właśnie w tej ogromnej ilości drobnych kwiatuszków tkwi tajemnica piękna tego storczyka ;:333
Zobaczymy, jak w tym roku spisze się Twoja cambria :)
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Art, kochana ależ ja się uśmiałam :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 ;:112 ;:112 ;:112 dziękuje ,że jesteś taka spostrzegawcza już poprawiłam moją" gafę"
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko gratuluje pędzika u cymbidium!!!Szkoda tylko,że dwa pozostałe strajkują,to byłby widok. :D
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, ha... :D , to ja wykasowałam to moje "spostrzeżenie" :wink:

A jak tam Agnieszko ma się twoja Promenea ?
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Art ja się dzisiaj nie wyrabiam ze wszystkimi zdjęciami ale pomalutku wkleję wszystko co mam ;:108 ;:108 :;230 :;230 a w sprawie promenei już do Ciebie napisałam.
Grażynko witaj u mnie ponownie .
Wklejam pozostałe fotki :D Obrazeknowe listki i nowy pędzik, Obrazekphal.bastiani piękne nowe liście ,nowe korzonki i maleńki pęd który ledwo widać ,ale ja już go dostrzegłam.
Obrazeka to i moja promenea lichocinka słabo przyrasta i zostanie wkrótce przesadzona Obrazekżółciutkie oncidium w sam raz na taka paskudna pogodę jak dzisiaj Obrazekdendrobium kwitnie juz drugi raz w tym roku wiosna na dwóch pędach ,a teraz ma trzy pędy-taka pracowita roślinka.Na dzisiaj to wszystko resztę w najbliższym czasie
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Witaj Agnieszko przyszłam z rewizytą. Muszę powiedzieć ze kwiatki masz bardzo ładne do tego dużo takich które ja omijam z daleko to wszelkiego typu cambriowate. Nie rosną u mnie. Najpiękniejszy ten żółty woskowy falk, który niedługo znów pięknie Ci zakwitnie, może kiedyś taki upoluję. Jak będzie w pełni rozkwitu to koniecznie wstaw fotki, na pewno będzie co podziwiać.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Cudeńka... Ładne kwitnienia i ciekawe okazy :).
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, czekam z ciekawością na rozkwit Twojego Cymbidium :)
Na Phal. bastianii patrzę z bólem serca. Oczywiście b. cieszę się z pięknego rozwoju Twojego storczyka, nie mówiąc już o zapowiedzi kwitnienia.
Wspominam jedynie ze smutkiem niepowodzenie, jakie mnie spotkało z moją 'bastianii' (trafiła mi się zainfekowana roślina i już dawno po niej :( )
Nigdy dotąd nie trafiłam w sprzedaży na tego storczyka...

Napisz mi, do jakiego podłoża chcesz przesadzić Promeneę ? Czy podejrzewasz, dlaczego słabo przyrasta ?
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Art ,właśnie dzisiaj przesadziłam promene ,przy okazji ja rozdzieliłam na dwie roślinki może jak się zaaklimatyzuje to będę mogła ją wymienić na coś ciekawego .Na dno doniczki dałam gruba korę,a na wierzch spangum zobaczymy co z tego wyjdzie .Jak wyciągałam moją promene z doniczki to część korzonków była pusta( ale były też ładne zielone korzonki),obcięłam je i obłożyłam lekko wilgotnym mchem.Liczę na dużą ilość nowych przyrostów i kwiatów :D Zrobiłam nowe zdjęcie mojego cymbidium pęd ma ok 30-40 cm pąków ok 7 :heja .

Obrazekniezbyt dobre zdjęcie ale jest na nim mój pierwszy osobisty pęd :heja ,a i na następnym cymbidium coś się pojawia ale sądze ,że to będą nowe przyrosty na razie są maleńkie poczekamy zobaczymy Obrazek Obrazek Za chwile ciąg dalszy
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18

Post »

Gratuluję pędu na Cymbidium! podobno to nie takie proste doprowadzić do ponownego kwitnienia. Powiedz jak dużo czasu upłynęło od poprzedniego kwitnienia?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”