Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu-sundavillę dostałam późną wiosną,więc to będzie jej pierwsza zima,a ja mam chłodne mieszkanie .No może po wymianie okien cieplejsze.Na razie jest upchnięta w kącie pokoju,bo czekają mnie obróbki przy oknie.Nie wiem czy lubi mieć jasno w zimie, muszę popytać na forum,jeśli nie to mogę ją znieść do piwnicy.
A Twoja jest za duża na zniesienie do piwnicy?Liska ma sundavillę drugi sezon, przechowywała ją w jakimś chłodnym pomieszczeniu,nie wiem czy nie klatce schodowej?Zdaje się,że golić nie trzeba bo sama na zimę łysieje.Jak się dowiem dam Ci znać.
Marto-prognozy są jakie są, pewnie się sprawdzą,mam nadzieję,że lewą łapkę z gipsem zmieścisz w jakąś cieplejszą kurtkę?I jeszcze pokierujesz nasadzeniami?
Agniesiu-zależało mi na stole jak się okazuje werandowym,bo chciałam pokazać jako wzorzec do próby wykonania.
Hr.Sylwester ma rację,rudy po sąsiedzie zza płota.Chciałabym też zobaczyć ten płot.
A Twoja jest za duża na zniesienie do piwnicy?Liska ma sundavillę drugi sezon, przechowywała ją w jakimś chłodnym pomieszczeniu,nie wiem czy nie klatce schodowej?Zdaje się,że golić nie trzeba bo sama na zimę łysieje.Jak się dowiem dam Ci znać.
Marto-prognozy są jakie są, pewnie się sprawdzą,mam nadzieję,że lewą łapkę z gipsem zmieścisz w jakąś cieplejszą kurtkę?I jeszcze pokierujesz nasadzeniami?
Agniesiu-zależało mi na stole jak się okazuje werandowym,bo chciałam pokazać jako wzorzec do próby wykonania.
Hr.Sylwester ma rację,rudy po sąsiedzie zza płota.Chciałabym też zobaczyć ten płot.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Piękny kolor ma ta żubrówka. Dla samego koloru warto
. A już miałem ostatnio w ręku doniczkę z żubrówką i odstawiłem...
Tylko czemu ta Twoja żubrówka w ilościach aptecznych?

Tylko czemu ta Twoja żubrówka w ilościach aptecznych?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Dzięki za chęci, ale wystraszyłem się jej expansywności. Może kiedyś, jak dojrzeję 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re:
[quote="Ewa Janina Sadowska"]
Empuzo-niestety w Podwórkowym słotna jesień i nie wygląda najlepiej,ale liczę jeszcze na ładniejsze, słoneczne dni. W środę wybieram się do szkółki Ani Woj w Kluczach po pewne jeszcze nabytki.
Przepis na szarlotkę podałam Ci na pw.,właściwie mogłam U Konstantego,ale już wysłałam. Smacznego.
Zostałam przez braciszków obdarowana jabłkami, sama wybrałam które najbardziej mi smakują,ale szare renety dołożyli z myślą o szarlotce naturalnie.
Ewo, pięknie dziękuję za przepis na szarlotkę.
Była przepyszna.
Empuzo-niestety w Podwórkowym słotna jesień i nie wygląda najlepiej,ale liczę jeszcze na ładniejsze, słoneczne dni. W środę wybieram się do szkółki Ani Woj w Kluczach po pewne jeszcze nabytki.
Przepis na szarlotkę podałam Ci na pw.,właściwie mogłam U Konstantego,ale już wysłałam. Smacznego.
Zostałam przez braciszków obdarowana jabłkami, sama wybrałam które najbardziej mi smakują,ale szare renety dołożyli z myślą o szarlotce naturalnie.
Ewo, pięknie dziękuję za przepis na szarlotkę.
Była przepyszna.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ewaś, Ty lepiej powiedz, czy już Ci zasypało śniegiem rośliny?
Bo wściekła wichura ze śniegiem w połowie października, to chyba coś nienormalnego?
Bo wściekła wichura ze śniegiem w połowie października, to chyba coś nienormalnego?

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie od rana wieje i sypnęło krótkimi kulkami śniegu z gradem.
Teraz tylko 5 stopni i wiatrzysko tak zimne, że aż w szpiku się go czuje.
Bbbrrrr......
Teraz tylko 5 stopni i wiatrzysko tak zimne, że aż w szpiku się go czuje.
Bbbrrrr......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewa
jak Tam u Cię w Krakowie????
jak Tam u Cię w Krakowie????
- EwkaEs
Haniu i Kogro,Tess jestem jeszcze na uczelni,zimno jest,wiatr jest ,ale śniegu na razie nie dostrzegam.Z ogródków kawiarnianych ewakuowano rośliny.Ataku zimy oczekujemy nocą.Podwórkowy przygotowany.
Emupuzo-ciekawa jestem jak wyszła szarlotka?
Andziu-wobec zapowiadanej pogody nie dycyduję się na jazdę jutro do szkółki,szkoda roślin.
Emupuzo-ciekawa jestem jak wyszła szarlotka?
Andziu-wobec zapowiadanej pogody nie dycyduję się na jazdę jutro do szkółki,szkoda roślin.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pogoda płata nam psikusy.Połowa pażdziernika i śniegi.To co będzie w grudniu
u mnie niebo czyste zero wiatru słońce czerwono zachodziło.Jak nic przymrozi a Was jeszcze przysypie.Brrrr,i gdzie to ocieplenie klimatu
Ewuś,ja swoje tarasowe przeniosłam do słonecznego pokoju ale wyłączyłam grzejnik i mam uchylone okno.Zrobię im namiastkę chłodnej,słonecznej jasnej werandy.Jak przeżyją zimę to ich wygrana a moja radość.

Ewuś,ja swoje tarasowe przeniosłam do słonecznego pokoju ale wyłączyłam grzejnik i mam uchylone okno.Zrobię im namiastkę chłodnej,słonecznej jasnej werandy.Jak przeżyją zimę to ich wygrana a moja radość.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ewuniu - bark pigwowca może okazać się stanem przejściowym. Wiosną możemy zrobić przeprowadzkę, jeśli tylko chcesz 

- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Re:
Ewuniu, z powodzeniem przezimowałam Sundaville na południowo-zachodnim oknie, przy temperaturze około 19 oC i prawie zerowym podlewaniu.Ewa Janina Sadowska pisze:Bogusiu-sundavillę dostałam późną wiosną,więc to będzie jej pierwsza zima,a ja mam chłodne mieszkanie .No może po wymianie okien cieplejsze.Na razie jest upchnięta w kącie pokoju,bo czekają mnie obróbki przy oknie.Nie wiem czy lubi mieć jasno w zimie, muszę popytać na forum,jeśli nie to mogę ją znieść do piwnicy.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Ewo i Krzysztofie
Wpadłam na chwilę w odwiedziny. Poprzeglądałam Wasze strony i widzę, ż oprócz roślin kochacie także zwierzaki.
Kotki cudowne. Czy lisek jest prawdziwy?
Wpadłam na chwilę w odwiedziny. Poprzeglądałam Wasze strony i widzę, ż oprócz roślin kochacie także zwierzaki.
Kotki cudowne. Czy lisek jest prawdziwy?
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Re: Re:
skorzystam i ja z tej informacjimag pisze:Ewuniu, z powodzeniem przezimowałam Sundaville na południowo-zachodnim oknie, przy temperaturze około 19 oC i prawie zerowym podlewaniu.Ewa Janina Sadowska pisze:Bogusiu-sundavillę dostałam późną wiosną,więc to będzie jej pierwsza zima,a ja mam chłodne mieszkanie .No może po wymianie okien cieplejsze.Na razie jest upchnięta w kącie pokoju,bo czekają mnie obróbki przy oknie.Nie wiem czy lubi mieć jasno w zimie, muszę popytać na forum,jeśli nie to mogę ją znieść do piwnicy.

- EwkaEs
To u mnie sundavilla pewnie będzie miała do 16 stopni,dzięki za informację o przechowywaniu Aszko i Mag.
Ambo-wysłałam sposób ukorzeniania perukowca.Raczej prosty.Pigwówkę chętnie bym zrobiła za rok.Popaduje kaszka śniegowa.Nie chciałabym by ten atak zimy był z łamaniem gałęzi pod naporem śniegu...Te suche chrześniak przecież wytnie z drabiny.
Ambo-wysłałam sposób ukorzeniania perukowca.Raczej prosty.Pigwówkę chętnie bym zrobiła za rok.Popaduje kaszka śniegowa.Nie chciałabym by ten atak zimy był z łamaniem gałęzi pod naporem śniegu...Te suche chrześniak przecież wytnie z drabiny.