Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu-sundavillę dostałam późną wiosną,więc to będzie jej pierwsza zima,a ja mam chłodne mieszkanie .No może po wymianie okien cieplejsze.Na razie jest upchnięta w kącie pokoju,bo czekają mnie obróbki przy oknie.Nie wiem czy lubi mieć jasno w zimie, muszę popytać na forum,jeśli nie to mogę ją znieść do piwnicy.
A Twoja jest za duża na zniesienie do piwnicy?Liska ma sundavillę drugi sezon, przechowywała ją w jakimś chłodnym pomieszczeniu,nie wiem czy nie klatce schodowej?Zdaje się,że golić nie trzeba bo sama na zimę łysieje.Jak się dowiem dam Ci znać.
Marto-prognozy są jakie są, pewnie się sprawdzą,mam nadzieję,że lewą łapkę z gipsem zmieścisz w jakąś cieplejszą kurtkę?I jeszcze pokierujesz nasadzeniami?
Agniesiu-zależało mi na stole jak się okazuje werandowym,bo chciałam pokazać jako wzorzec do próby wykonania.
Hr.Sylwester ma rację,rudy po sąsiedzie zza płota.Chciałabym też zobaczyć ten płot.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Piękny kolor ma ta żubrówka. Dla samego koloru warto :wink: . A już miałem ostatnio w ręku doniczkę z żubrówką i odstawiłem...
Tylko czemu ta Twoja żubrówka w ilościach aptecznych?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bishop,jeśli nie zmroziło pozostałej trawki(mam od Teresat) to mogę dziś zalać i dla Ciebie.A wiosną podzielić roślinkę mateczną.Chcesz?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Dzięki za chęci, ale wystraszyłem się jej expansywności. Może kiedyś, jak dojrzeję :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re:

Post »

[quote="Ewa Janina Sadowska"]
Empuzo-niestety w Podwórkowym słotna jesień i nie wygląda najlepiej,ale liczę jeszcze na ładniejsze, słoneczne dni. W środę wybieram się do szkółki Ani Woj w Kluczach po pewne jeszcze nabytki.
Przepis na szarlotkę podałam Ci na pw.,właściwie mogłam U Konstantego,ale już wysłałam. Smacznego.
Zostałam przez braciszków obdarowana jabłkami, sama wybrałam które najbardziej mi smakują,ale szare renety dołożyli z myślą o szarlotce naturalnie.

Ewo, pięknie dziękuję za przepis na szarlotkę.
Była przepyszna.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Post »

Ewaś, Ty lepiej powiedz, czy już Ci zasypało śniegiem rośliny?
Bo wściekła wichura ze śniegiem w połowie października, to chyba coś nienormalnego? :cry:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie od rana wieje i sypnęło krótkimi kulkami śniegu z gradem.
Teraz tylko 5 stopni i wiatrzysko tak zimne, że aż w szpiku się go czuje.
Bbbrrrr...... :twisted:
Grażyna.
kogro-linki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

jak Tam u Cię w Krakowie????
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu i Kogro,Tess jestem jeszcze na uczelni,zimno jest,wiatr jest ,ale śniegu na razie nie dostrzegam.Z ogródków kawiarnianych ewakuowano rośliny.Ataku zimy oczekujemy nocą.Podwórkowy przygotowany.
Emupuzo-ciekawa jestem jak wyszła szarlotka?
Andziu-wobec zapowiadanej pogody nie dycyduję się na jazdę jutro do szkółki,szkoda roślin.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Pogoda płata nam psikusy.Połowa pażdziernika i śniegi.To co będzie w grudniu :?: :?: u mnie niebo czyste zero wiatru słońce czerwono zachodziło.Jak nic przymrozi a Was jeszcze przysypie.Brrrr,i gdzie to ocieplenie klimatu
Ewuś,ja swoje tarasowe przeniosłam do słonecznego pokoju ale wyłączyłam grzejnik i mam uchylone okno.Zrobię im namiastkę chłodnej,słonecznej jasnej werandy.Jak przeżyją zimę to ich wygrana a moja radość. ;:3
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewuniu - bark pigwowca może okazać się stanem przejściowym. Wiosną możemy zrobić przeprowadzkę, jeśli tylko chcesz :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Re:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Bogusiu-sundavillę dostałam późną wiosną,więc to będzie jej pierwsza zima,a ja mam chłodne mieszkanie .No może po wymianie okien cieplejsze.Na razie jest upchnięta w kącie pokoju,bo czekają mnie obróbki przy oknie.Nie wiem czy lubi mieć jasno w zimie, muszę popytać na forum,jeśli nie to mogę ją znieść do piwnicy.
Ewuniu, z powodzeniem przezimowałam Sundaville na południowo-zachodnim oknie, przy temperaturze około 19 oC i prawie zerowym podlewaniu.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Ewo i Krzysztofie

Wpadłam na chwilę w odwiedziny. Poprzeglądałam Wasze strony i widzę, ż oprócz roślin kochacie także zwierzaki.
Kotki cudowne. Czy lisek jest prawdziwy?
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Re: Re:

Post »

mag pisze:
Ewa Janina Sadowska pisze:Bogusiu-sundavillę dostałam późną wiosną,więc to będzie jej pierwsza zima,a ja mam chłodne mieszkanie .No może po wymianie okien cieplejsze.Na razie jest upchnięta w kącie pokoju,bo czekają mnie obróbki przy oknie.Nie wiem czy lubi mieć jasno w zimie, muszę popytać na forum,jeśli nie to mogę ją znieść do piwnicy.
Ewuniu, z powodzeniem przezimowałam Sundaville na południowo-zachodnim oknie, przy temperaturze około 19 oC i prawie zerowym podlewaniu.
skorzystam i ja z tej informacji :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To u mnie sundavilla pewnie będzie miała do 16 stopni,dzięki za informację o przechowywaniu Aszko i Mag.
Ambo-wysłałam sposób ukorzeniania perukowca.Raczej prosty.Pigwówkę chętnie bym zrobiła za rok.Popaduje kaszka śniegowa.Nie chciałabym by ten atak zimy był z łamaniem gałęzi pod naporem śniegu...Te suche chrześniak przecież wytnie z drabiny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”