*Kasia wita miłośników storczyków : )
Re: *Kasia wita miłośników storczyków : )
Teraz jest w handlu coraz więcej ciekawych storczyków. Prawie zawsze coś fajnego można trafić. Storczyki kupuję głównie w marketach. Niektóre mam już kilka lat i ładnie rosną.
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prześliczne kwitnienia
Tez mam takie dendrobium (''Purple Winter Beauty'' z tego co pamiętam). Ja u mnie mam to samo; storczyki coraz ładniejsze i w dodatku coraz tańsze 

Kasiu, piękne zdjęcia, piękne roślinki, takie niby zwykłe hybrydy, ale o ciekawych kolorkach
, czego chcieć więcej?
A i gratuluję, że udało Ci się doprowadzić cymbidium do kwitnienia, ma piękny kolorek, może daj mu jeszcze szansę?

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Aktualne kwitnienia

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Przecudne kwitnienia i zdjęcia
.
Pięknie uchwyciłaś kwiaty Piccolo red, ja zawsze miałam problem z oddaniem jego prawdziwego koloru.
Jaki masz aparat, że ci tak dobrze wychodzą zdjęcia? Mój robi dobrze tylko z bliska, jak chciałabym całemu kwiatostanowi lub całej roślinie, to wyjdzie rozmazany i będzie widać wszystko w tle
.

Pięknie uchwyciłaś kwiaty Piccolo red, ja zawsze miałam problem z oddaniem jego prawdziwego koloru.
Jaki masz aparat, że ci tak dobrze wychodzą zdjęcia? Mój robi dobrze tylko z bliska, jak chciałabym całemu kwiatostanowi lub całej roślinie, to wyjdzie rozmazany i będzie widać wszystko w tle

Zdjęcia robię na ręcznych ustawieniach, kompaktem - Panasonic Lumix. Dusia poszukaj w aparacie funkcji "tryb AF" - u mnie symbol kropki, kwadracika lub kilku kwadracików. Do takich zdjęć jak pokazane wyżej najlepiej wybrać "kwadracik", wtedy ostry jest element na zdjęciu na którym ten kwadracik nastawisz podczas robienia zdjęcia a nie to co znajduje się dookoła. Próbuj ustawiać ręcznie - to nie takie trudne. Do zdjęć makro przysłona na najniższą wartość a światło to już w zależności od warunków oświetleniowych - będziesz widziała.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Patrzyłam w aparacie, u mnie tego nie ma, co napisałaś... Może w jakiś lepszych aparatach jest, mój nie jest aparatem przeznaczonym do zdjęć makro, więc nie ma zbyt rozbudowanych funkcji.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Kasiu cudowne kwitnienia, piękne zdjecia.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu przepiękne storczyki
i w jaki piękny sposób pokazane 

- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu przejrzałam caaały twój wątek
Masz piękne storczyki!! Moje marzenie mieć tyle
Pozdrawiam
Ola

Pozdrawiam
Ola
Kasiu! Masz przepiękne storczyki i pięknie sfotografowane; skradły moje serducho.
Pozdrawiam Agnieszka
Witam! Jestem tutaj pierwszy raz.Ze storczykami probuje sie ogarnac juz od jakiegos czasu.Mieszkam w Norwegii i chociaz te kwiaty sa tutaj bardzo popularne to jednak warunki uprawy ciezkie
Moje kwiatki po zimie wygladaja jakby z wojny wrocily.I staje na glowie zeby je odzyskac.No a dzisiaj weszlam na to forum i jak zobaczylam zdjecia Kasi to mnie zatkalo i stwierdzilam,ze to jednak nie miejsce dla mnie i moich weteranow

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu zdjęcia bomba
,rewelacja
o kwitnieniach nie wspomnę bo wiadomo cudowne i jeszcze na tym zielonym tle bardziej wydobyłaś ich piękne kolorki
soffy_o trafiłaś w dziesiątkę, to miejsce jak najbardziej nadaje się dla ludzi zakręconych na punkcie storczyków i tych którzy chcą je ratować . To tu a rady uzyskane od koleżanek i kolegów na pewno pomogą odratować Twoje chorowitki

soffy_o trafiłaś w dziesiątkę, to miejsce jak najbardziej nadaje się dla ludzi zakręconych na punkcie storczyków i tych którzy chcą je ratować . To tu a rady uzyskane od koleżanek i kolegów na pewno pomogą odratować Twoje chorowitki
No bardzo Wam dziękuję