Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Mój eM to Kociewiak z krwi i kości, ale los tak jakoś sprawił, że chociaż kończył szkoły w Gdańsku to przyjechała do Bydgoszczy :wink:
A rodzinę mamy w Starogardzie, Skarszewach, Smętowie, Kościerzynie.
Dużo czasu letniego spędziłam w Borsku czy Wielu. Teraz jeździmy do Muzeum we Wdzydzach Kiszewskich na dni rozpusty finansowej :;230
A z okryć nie śmiałabym się śmiać bo to iście nowatorskie rozwiązanie ;:196
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kaniu,
A tak właściwie to jak masz na imię?
Wczoraj przerobiłam cały Twój wątek, i wychodzi na to, że faktycznie mamy do siebie niedaleko.
Ja mieszkam jakieś trzy, cztery kilometry za Pruszczem, jak jedziesz na Nową Karczmę.
Wątku własnego nie mam, bo też nie mam czym się chwalić.
Działkę posiadam ponad dwadzieścia lat, ale nigdy mnie nie interesowała.
Uprawiałam tylko kilka warzywek na bieżące potrzeby.
Dopiero w ubiegłym roku, wysiałam kilka kwiatów jednorocznych przy ogrodzeniu.
No i zaczęłam szukać informacji na ich temat.
Tak znalazłam to forum i w ten oto sposób przepadłam, już nie potrafię jednego dnia wytrzymać bez forum.
A chciejstwa ciągle rosną.
Podziwiam Twoją silną wolę w uprawie róż, ja posadziłam jesienią kilka krzaczków i nie wiem co z tego
będzie. Okaże się wiosną.
Ale się rozpisałam, już kończę, jeszcze tylko powiem, że Czapielsk troszkę znam.

Pozdrawiam serdecznie Marzena. :wit
Pozdrawiam Marzena
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marzena zapraszamy na Kaszubskie pogaduchy, witaj na forum. Przepraszam Kaniu, że u Ciebie się panoszę.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Kasiu, to trzymam kciuki za drugą Sympathię ;:333 , co by za suszarkę nie musiała robić ;:224

Przejrzałam jeszcze raz Twoje włości, Westerlandek z dalią to zestawienie pierwsza klasa ;:138 , róże cudne, synuś uroczy i rośnie jak na drożdżach , piękne wrzosowisko i cały ogród ;:138
A słodkości stworzone przez Ciebie rewelacyjne :roll:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A widzisz, Ilonko, Kociewie to ja właściwie mało znam, bo ja taki światowiec jestem, że bożalsiępanie. Prawdę mówiąc, częściej już bywam w Bydgoszczy :lol: . A jakie to są dni rozpusty finansowej w muzeum we Wdzydzach?

Marzenko, Wojanowo? :D
Jesteś na tym forum więc skończyły Ci się czasy kiedy w ogródku miałaś dużo miejsca a czas wypełniały inne sprawy ;:306 . Teraz to już tylko łopaty w dłoń i kopać, dłubać, przesadzać, czytać będziesz :uszy . Musisz założyć wątek właśnie teraz, bo najfajniej jest obserwować właśnie początki, widać wtedy jak zmienia się ten nasz kawałek ziemi. Będziesz miała świetną dokumentację a przy okazji ucieszysz oczy innych, np. moje :D . A jakie jednoroczne miałaś przy ogrodzeniu?
Znasz Czapielsk?! :shock:

Grażynko, wcale się nie panoszysz! Bardzo miło, że zaprosiłaś Marzenkę do innego wątku. I widzę, że skutecznie :D . Ona potrzebuje jeszcze zachęty do stworzenia swojego wątku, to może też zadziałasz w tym kierunku, bo ja już robię, co mogę :D

Kasiu, po ostatnich mrozach i wiatrach wizja Sympatycznej suszarki jest coraz bliższa. W ogóle jestem niezadowolona, że śnieg się topi, bo odsłoni mi te biedaczki, dla których był jedynym zabezpieczeniem i teraz muszę się postarać o osłony. Dywanów już nie mam, może zacznę te z domu wynosić :lol: ?
Cały ogród dziękuje za ;:138 . Ogród zasłużył - "pańcia" nie, bo słabo o niego dba ;:14 . Słodkości służą w sporej części finansowaniu moich ogrodowych fanaberii, bo nikt, kochany Mężuś znaczy się :wink:, nie wranżala mi się, jak wydaję tę moją kaskę na przykład na końską kupę ;:306 .

A tak ogólnie, to ;:168 i ;:196 dla wszystkich miłych forumek, które mnie odwiedzają pomimo, że mój wątek szałowy nie jest i ja udzielam się słabo. Ostatnio jednak spędzam tu więcej czasu, bo choroba mnie zmogła i nie pracuję, nie sprzątam, nie krzątam się...łykam tabletki i siedzę przed laptopem.
Chyba muszę poszukać jakiegoś zdjęcia umilacza do wstawienia.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No to Kasia się wydało :;230
A jeśli to nie tajne przez poufne to cóż Cię sprowadza do tej mojej mieściny ;:173
Rozpusta finansowa ma miejsce na Jarmarku .... http://www.muzeum-wdzydze.gda.pl/jarmark.html
Właśnie tak kupiłam sobie m.in. rosłe grzyby brzozowe :wink:
Fajna impreza ;:333
A zdrówka to mocno życzę ;:168
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

To czekam na zdjęcia ;:65
Przykro mi ,że jesteś chora ;:196 , ale jest też dobra strona, jesteś tu częściej z nami :tan
Kasiu, to Ty masz bezobsługowy ogród ;:215
M. nie rozumie potrzeby zakupu końskiej kupy ze wspólnych pieniążków ;:306 , fajnie , że masz dodatkowe pieniążki, naprawdę robisz piękne torty ;:138
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kaniu - biedactwo, grypa Cię dopadła? Zdróweczka życzę! Kuruj się kobieto i nosa z domu nie wystawiaj - bo paskudnie na dworze - brrrrrrr!
Widzę że mamy nową sąsiadkę spod Pruszcza - Marzenkę.
Marzenko - ja również namawiam do stworzenia własnego wątku, to bardzo fajna sprawa - dzielenie się swoimi osiągnięciami, problemami i...porażkami z takim sympatycznym gronem forumowiczów.
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

I really like your garden. ;:108 Seems to be very wide. I've admired roses and I falling again in love for Raubritter. ;:180

Kocham Twój ogród. ;:108 Wydaje się być bardzo szeroki. Ja podziwiałam róże i ponownie zakochałam się w Raubritter.;:180
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Kasiu piszesz, że Twój wątek szałowy nie jest, ale za to robi się międzynarodowy, ;:303 ;:303
Okropny w tym roku ten pierwszy miesiąc, gdzie wstąpię tam są chorzy, ja jestem już po chorobie, no jakaś masakra.
Z tego co słyszałam, to wielkich mrozów już nie będzie, ale dowiemy się tego po zimie.
Życzę zdrowia, ciepełka domowego bo dzisiaj pogoda okropna a u Was szczególnie zła.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Witaj Kasieńko........
Taki ogród to ja mogłam zakładać, jakieś dwadzieścia lat temu, jak tu zamieszkaliśmy.
Teraz, to już nie te lata, nie to zdrowie.
Wojanowo ;:185 , blisko.
Tyle róż co Ty to i tak bym się nie dochowała, a jeszcze do tego żeby tak pięknie kwitły,
nawet nie mam co marzyć.
Pytasz jakie kwiaty wysiałam.
Otóż tylko: aksamitki, cynie, astry, lewkonie, godecję, bratki i oczywiście maciejkę.
Posadziłam kilka sadzonek wiesiołka i gladiole, które pięknie wyrosły a jak miały kwitnąć to dorwały jakieś choróbsko i usychały w pąku, a liście miały wzdłuż rdzawe smugi.
Później dosadzałam już więcej kwiatów(w miarę jedzenia apetyt rośnie).
Ale i tak wolę realizować się ogrodowo u mojej córki, bo tam, mam dwa w jednym i roślinki i moją kochaną wnusię.
Pozdrawiam Marzena
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marzenko na pewno masz kilka zdjęć ze swojego ogrodu, nie daj się prosić załóż wątek.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:196 kuruj się szybciutko.
Mam nadzieję , że do naszego spotkania forumkowego wyzdrowiejesz. ;:65
:wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ilona, jaka tam mieścina?! A było, że i stolica województwa nawet! Rodzinę mężowską odwiedzało się i do Sowy się chadzało, jak jeszcze nie miał swoich placówek w Trójmieście :D . Zachęcona Twoimi brzozowymi grzybami zapowiedziałam szanownemu mężusiowi memu, że mam dla niego propozycję a on zapytał jaką, no to ja mu na to, że jarmark wdzydzki, to on aż oczy okrągłe zrobił, że mu kobita oczadziała, bo on zrozumiał w cycki :lol: .

Kasiu, proszę się mnie tutaj nie nabijać, dobrze wiesz, wszyscy wiemy, że nie ma ogrodów bezobsługowych :lol: Kiedyś czytałam w internecie jak założyć ogród, jakich błędów się wystrzegać, co robić i takie tam różne, ze szczególnym uwzględnieniem wskazówek o ogrodach niby bezosbsługowych. Czasami nazywało się to "ogród dla leniwych" a czasami "ogród dla zapracowanych" :lol: . Najwyraźniej, z punktu widzenia ogrodu, "pańcia" leniwa czy zapracowana jest w jednakowym stopniu nienadająca się, bo wytyczne były identyczne :lol: . No to ja mam u siebie właściwie wszystko (oprócz róż :roll: ) jak w ogrodzie bezobsługowym, więc jak to możliwe, że jak pojadę na działkę, to nawet kawusia pita jest w biegu na tych bezobsługowych rabatach ????!!! :roll:

Marysiu, ano to co mnie dopadło, to jakieś paskudne zapalenie krtani ale już na szczęście mija. Jak tylko poczułam się lepiej wystawiłam nos spod kołdry i szczęśliwa wróciłam na łono rodziny a już w poniedziałek wrócę do pracy, co uczynię z mniejszą już radością :wink: . Na dworze już byłam, nasiona kupiłam :D . Tak mi się spodobały Twoje przypołudniki, że nabyłam paczuszkę i będę je w tym roku siać.

Anasstasia welcome to my garden :wit . I don't know if I'm right, but for me Romania associates with a warm climate and I'm sure Raubritter will repay you with a beautiful blossoms if you plant it in your garden ;:3 . Anasstasia, My garden isn't wide at all :lol: ! I would rather say it's scarf-shaped but as long as we are the only people who come to this area, it isn't a big problem. It's so pleasure to have you here on our forum, and I'm just skipping to your topic to see how the gardens in Romania look like :D .

Zosiu, ach, ta magia internetu, wszyscy jesteśmy na wyciągnięcie ręki :D . Ja również zauważyłam, że w tym roku ludziska chorują jakoś tak częściej i dłużej. Ja sama do tej pory nie chorowałam właściwie nigdy aż do tej pory ale już jest znacznie lepiej :D . Oby prognoza się sprawdziła, bo ja już boję się o róże, z których stopił się śnieg.

Marzenia, no i widzisz jak Cię tu wszystkie dopingujemy!!! ;:303 Nie wymawiaj się latkami ani zdrowiem ;:170 . Własny wątek wcale nie musi służyć do tego aby inni oczy przecierali z zachwytu, ja traktuję go jako dobry sposób dokumentowania tego, co udało mi się małymi kroczkami zdziałać, a przy okazji dochodzi możliwość miłego i owocnego podyskutowania z innymi zakręconymi na zielono osobami ;:4

Krysiu, dziękuję ;:196 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

Kania, thank you for your welcome ;:168 ;:168 ;:168
Unfortunately in my area climate is extreme: very dry summers and warm, over 40 degrees, and the winters are and - 25 degrees. ;:223

Niestety w moim obszarze klimat jest ekstremalny: bardzo suche lato i ciepłe, ponad 40 stopni, a zimą jest i - 25 stopni. ;:223
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”