Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu gdzie byłaś na wycieczce :?:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witajcie moi drodzy!!! :P :P :P
Dziś dzień miałam cudowny, chociaż wyczerpujący :D Pojechaliśmy na wycieczkę do Krynicy. To jest tylko 80 km od Jasła, ale z zachowania dzieci wynika, że 800 km. :shock: Oj ! dały nam popalić.
Moje 5-cio miesięczne szkraby nie rozumią, że w samochodzie podczas jazdy można spać :shock: Ochota na drzemkę nachodziła ich dopiero podczas spacerów, kiedy to dumnie w nosidełkach zapoznawały się z urokami uzdrowiska :lol:
Po powrocie urządziliśmy szybkie kąpiele dziatwy, ekspresowe pakowanie najstarszego syna (bo jutro wyjeżdża na obóz karate nad morze) i nareszcie mam czas na odpoczynek. A jaki jest najlepszy sposób na relaks po wyczerpującym dniu? Oczywiście spotkanie z Wami na forum :lol:

Dwie migawki z uzdrowiska :D
Obrazek Obrazek

Mariuszu i w Jaśle, i w Krynicy, i po drodze towarzyszyła nam cudna pogoda. Tych 30 stopni nie czuliśmy w klimatyzowanym samochodzie, ale po wyjściu na zewnątrz ... ło matko!!! :shock: :? upał nieznośny!

Felu jest mi niezmiernie przyjemnie, że podobają Ci się moje zielone zakątki :P Staram się teraz wprowadzać trochę więcej kolorystyki i sadzę więcej kwitnących kwiatów, ale efekt będzie dopiero widoczny w przyszłym roku. Ten zielony łuk, o którym piszesz to winogrono :wink:
Na chorobę "hortensjową" ja również zachorowałam :roll: Mam obiecane dwa krzaczki na jesień: białą i różową hortensję, z tym, że ta różowa ponoć zrobi się niebieska jeśli zapewnię jej odpowiednie stanowisko. Szczegółowo zostanę poinstruowana dopiero jesienią :lol:
Rozumiem, że hortensje planujesz w doniczkach z uwagi na przyszłą przeprowadzkę?

Aniu Twoje życzenia miały moc sprawczą i wycieczkę naprawdę mogę zaliczyć do udanych. Dziękuję :P

Igielko78 ja na opryskach zupełnie się nie znam, jest to domena mojego M. Ja tylko mówię: "... znowu są mszyce na róży pod balkonem .." :lol: A on idzie i psika, ale czym? :shock: Przez pewien czas ich nie widać, ale po pewnym czasie wracają. M ma taką teorię, że są to mszyce sąsiadki :lol: :lol: :lol: Ma ona przepiekny, sąsiadujący z naszym, krzew pnącej róży, który wiecznie jest oblepiony mszycami i nigdy z nimi nie walczy!!! :evil:

Dawidku witaj, polecam Ci wycieczkę do Krynicy Zdroju, jeśli jeszcze tam nie byłeś :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Gosiu jeszcze tam nie byłem...Może kiedyś pojadę...
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to fajnie, że się udała. Oj u mnie potem też temp. skoczyła do góry a jutro ma być 32 stopnie.... porażka.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
dawidbanan
---

Post »

marivsz u mnie dziś w słońcu było 41*C około godziny 12.00...Później już nie patrzyłem a na pewno było więcej...Ale w cieniu było 31*C...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Widzę, że wycieczka się udała... my też wczoraj wycieczkowo :wink:
A z dziećmi to już tak chyba musi być: moje w samochodzie się żrą, a jak przychodzi pora wysiadania, to są zmęczeni... my zresztą też - ich walkami :evil:
Tyle tylko, że my byśmy zwiewali z samochodu gdzie pieprz rośnie, a oni - wręcz przeciwnie :lol:
A co zaliczyliście w Krynicy? I czy były dzikie tłumy? Nam się ostatnio udało zaparkować dopiero ho ho... za Patrią :roll:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Gosiu, przepiękna wycieczka! Wspaniałe widoki! Pokazuj nam więcej takich obrazów, bo mieszkasz w regionie niezwykle malowniczym. Kiedyś spędzałam wakacje w Bieszczadach , ale bardziej w głąbi tych gór,z niezapomnianą wyprawą na Halicz. To chyba jedyne polskie góry, w których miałam wrażenie, że one nigdzie się nie kończą. Lato było wówczas bardzo deszczowe i porośnięte lasami wzgórza były aż srebrne od oparów wilgoci. Spędzałam też wakacje w Beskidzie Żywieckim i też wspominam mile te piękne krajobrazy . ;:100
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gosiu, Felu - Krynica o tej porze zatłoczona z wszech miar. Na upartego miejsce do parkowania znalazłoby się koło fontanny, dokładnie przy drodze na Tylicz, jednak my korzystając z uprzejmości znajomej parkowaliśmy przy "Damisie" bo mieliśmy tam "pokój na godziny" :;230 oczywiście dla bliźniaków :wink:
Krynica obchodziła swoje święto, a więc festyny, koncerty np. Kombi, prowadzący Bryndal - to wystarczy by ściągnąć tłumy. Dodatkowo przygotowuje się do przejazdu Tour de Pologne (a tak na marginesie: przez Jasło kolarze też przelecą :P )
Krynica, obok Soliny i Krempnej, jest dla nas żelaznym punktem wakacyjnych wycieczek od lat. Siłą rzeczy znamy te rejony na wylot. Jeździmy tam podładować akumulatory, napić się wód, tym razem - z konieczności - wyjazd na Jaworzynę gondolą, by nasycić się piękną panoramą tego regionu. Na skorzystanie z innych atrakcji, przy takim upale dzieci niestety nie pozwoliły.
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Mieszkamy Gosiu w rejonach iście turystycznych. W tym roku tutaj turystów jest znacznie mniej, a to z powodu kryzysu. Gosiu, Bryndala to ja nie znam, ale może to taki facet w rodzaju Bałtroczyka. Może znajdę coś w necie...A wyjazd na Jaworzynę gondolą, no no było bardzo przyjemnie jak widzę. U mnie aura wciąż ta sama i aby nie było nam aż tak nudno to albo pada, albo mży.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

fela pisze:Mieszkamy Gosiu w rejonach iście turystycznych. W tym roku tutaj turystów jest znacznie mniej, a to z powodu kryzysu. Gosiu, Bryndala to ja nie znam, ale może to taki facet w rodzaju Bałtroczyka. Może znajdę coś w necie...A wyjazd na Jaworzynę gondolą, no no było bardzo przyjemnie jak widzę. U mnie aura wciąż ta sama i aby nie było nam aż tak nudno to albo pada, albo mży.
Felu, Bryndala na upartego można porównać do Bałtroczyka, chociaż jest o niebo bardziej komiczny :lol: (Jak dla mnie oczywiście :P )

Pisząc o naszych rejonach, nasunęła mi się pewna sentencja Stanisława Jachowicza z wiersza "Wieś":
"Cudze chwalicie, swego nie znacie, Sami nie wiecie, co posiadacie".
Muszę powiedzieć, że do tej pory przyświeca mi ta myśl i staram się jak mogę poznać swe rodzime strony, by móc dumnie chwalić się nimi i wiedzę o nich przekazać dzieciom...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Gosiu widoczki przepiękne :roll: :roll: Zazdraszczam widoku na żywo :roll: Nigdy nie byłam w tamtych rejonach :oops: :oops: Mam nadzieję,że kiedyś mi się uda :roll:
Ajj i zapomniałam Ci napisać-w sobotę posadziłam nasionka :D A jak Twoje orzeszki?
Kiełkują?
Felu Bryndal jest też znany jako autor tekstów Atrakcyjnego Kazimierza(na pewno znasz piosenkę-"Jako mąż i nie mąż..") i jest bratem wokalisty tego zespołu.Ogólnie bardzo zabawny facet ale straszny brzydal :lol: :lol: Mnie on przypomina Austina Powersa :lol: :lol:

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Gocha a czemu u Ciebie tak dzis cicho? Wycieczka się udała, to i energia powinna być :lol: Chyba, że po tej "herbatce" bolała Cię dziś głowa? Mam nadzieję, że nie, że to tylko jednodniowa absencja :wink:
Miłego wieczoru życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gośka wycieczki zazdroszczę, ja na swoją obiecaną czekam :wink:
Aśka
Zapraszam
dawidbanan
---

Post »

Gosiu kiedy wreszcie będziesz na forum :?: Wysłałaś mi te nasionka sosny pinii :?:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gosieńko - gdzieżeś Ty? :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”