Ogród kocicy cz.2
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam wszystkich miłych odwiedzających.
Jadziu, nie jesteśmy profesjonalistami, polubiliśmy rośliny i zajmowanie się ogrodem i tyle. Sprawia nam przyjemność sadzenie roślin oraz przyglądanie się im kiedy latami rosną. Przecież ciągle się zmieniają i nijak nie mogą się dzięki temu znudzić. Pod hostą leży 7 kg kiciuś.
Moja córka 2 tygodnie temu przyniosła małego kociaka znad rzeczki (jakbyśmy mieli za mało zwierzaków), mieszkał tam podobno sam i karmiła go od pewnego czasu po kryjomu. W końcu zrobiła mi niespodziankę i kot znalazł się u nas. Taki mały Miau, dokładnie tak na niego wołamy bo dużo marudzi:-), no i ma kocie adhd, jest koszmarnym łobuzem.
Coma, hortensje są piękne i wspaniale uzupełniają rabaty do późnej jesieni. Bardzo je lubimy.
Jadziu, nie jesteśmy profesjonalistami, polubiliśmy rośliny i zajmowanie się ogrodem i tyle. Sprawia nam przyjemność sadzenie roślin oraz przyglądanie się im kiedy latami rosną. Przecież ciągle się zmieniają i nijak nie mogą się dzięki temu znudzić. Pod hostą leży 7 kg kiciuś.
Moja córka 2 tygodnie temu przyniosła małego kociaka znad rzeczki (jakbyśmy mieli za mało zwierzaków), mieszkał tam podobno sam i karmiła go od pewnego czasu po kryjomu. W końcu zrobiła mi niespodziankę i kot znalazł się u nas. Taki mały Miau, dokładnie tak na niego wołamy bo dużo marudzi:-), no i ma kocie adhd, jest koszmarnym łobuzem.
Coma, hortensje są piękne i wspaniale uzupełniają rabaty do późnej jesieni. Bardzo je lubimy.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Ewo! Piękne rośliny - guzikowiec, hortensje i różne byliny. Jak zwykle podziwiam różnorodność liliowców
Dziś włóczyłem się trochę po pd.-wsch. Mazowszu (Garwolin, Łuków) i podziwiałem piękne krajobrazy i ogródki. I tak sobie myślałem, że może któryś Twój
Inaczej trochę niż u nas na Mazowszu Zachodnim.

Dziś włóczyłem się trochę po pd.-wsch. Mazowszu (Garwolin, Łuków) i podziwiałem piękne krajobrazy i ogródki. I tak sobie myślałem, że może któryś Twój

Inaczej trochę niż u nas na Mazowszu Zachodnim.
- kocica
- Kontakt:
Witaj Jacku, to zdecydowanie nie ten kierunek. Nasz rejon to Puszcza Kozienicka:-).
Jadziu, mały Miau sfotografowany
Rodgersje ciągle piękne
Kyushu

Tardiva
Nachyłek z sadzonki od zanny ładnie sobie radzi
hortensje wybarwiają się coraz mocniej

Mój pierwszy Aleksander po kolejnej ulewie

Jadziu, mały Miau sfotografowany

Rodgersje ciągle piękne

Kyushu

Tardiva

Nachyłek z sadzonki od zanny ładnie sobie radzi

hortensje wybarwiają się coraz mocniej

Mój pierwszy Aleksander po kolejnej ulewie

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewo
. Masz pieknie zaawansowane w kwitnirniu Tardivy. Moje jeszcze w ścisłych pączkach. Przepiekna ta kiść starej róży, jak ja określiłaś. Przepraszam za literówki, ale posiałam gdzieś okulary. Całe z nimi utrapienie. Stale ich szukam.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- kocica
- Kontakt:
Witaj, Bogusiu i dziękuję za odwiedziny.
Tardiwa wyjątkowo mi się w tym roku podoba. Każdego dnia jest ładniejsza, no i zagęściła się. W zeszłym roku miała 3 badylki kwitnące, a teraz gałęzi i pąków jest bardzo dużo.
Dziś Tardiva wygląda tak
A tu hortensja Limelight
Kolejny liliowiec zakwitł
Klon jesionolistny bardzo się rozrósł przez dwa lata
Ta sama kiść róży z drugiej strony

Tardiwa wyjątkowo mi się w tym roku podoba. Każdego dnia jest ładniejsza, no i zagęściła się. W zeszłym roku miała 3 badylki kwitnące, a teraz gałęzi i pąków jest bardzo dużo.
Dziś Tardiva wygląda tak

A tu hortensja Limelight

Kolejny liliowiec zakwitł

Klon jesionolistny bardzo się rozrósł przez dwa lata

Ta sama kiść róży z drugiej strony

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Witaj Mietko, nasze Pinky Winky też są w tym roku wyjątkowo ładne, hortensja limonkowa ma dużo kwiatów, ale nie są tak duże jak rok temu, no ale możliwe, że jeszcze się bardziej rozwiną.
Pogoda okropna, po porannej burzy nastąpił duszny i gorący dzień. Nie lubię takiego lata.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny w naszym ogródku.
Pogoda okropna, po porannej burzy nastąpił duszny i gorący dzień. Nie lubię takiego lata.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny w naszym ogródku.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Kolejny dzień hortensji bukietowych, są coraz piękniejsze.
Pinky Winky
Phantom
Tardiva
Kyushu
Limelighht
Najpóźniej rozwinie pąki Grandiflora.
Guzikowiec też rozwija pąki
Zakwitła moja pierwsza w życiu lantana, nigdy wcześniej nie miałam tych roślin u siebie
Berberys Rose Glow, ma łaciate liście
Wiąz rośnie jak szalony, u nas jest dwa lata, w tej chwili ma ponad 2 metry wysokości i rozpiętości.

Pinky Winky

Phantom

Tardiva

Kyushu

Limelighht

Najpóźniej rozwinie pąki Grandiflora.
Guzikowiec też rozwija pąki

Zakwitła moja pierwsza w życiu lantana, nigdy wcześniej nie miałam tych roślin u siebie

Berberys Rose Glow, ma łaciate liście

Wiąz rośnie jak szalony, u nas jest dwa lata, w tej chwili ma ponad 2 metry wysokości i rozpiętości.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Liriope rośnie u mnie od ponad 2 lat pod modrzewiem, gleba ciemna, trochę torfowa, przepuszczalna - specjalnie tam takiej wsypaliśmy na tę rabatkę. Liriope nigdy nie okrywałam, rośnie bardzo ładnie, rozrasta się wolno, ale skutecznie i co roku kwitnie. Nigdy mi nie zmarzła, a ogród mamy w bardzo zimnym miejscu. Pod modrzewiami ma sporo rozproszonego światła, ale nie jest to bezpośrednie nasłonecznienie, ani głęboki cień.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Nareszcie się ochłodziło, popaduje też deszcz. Trochę szkoda, że pada bo miałam ogrodowe plany.
Lwisko robi chodnik, to nasz pierwszy chodnik w ogrodzie i pierwszy chodnik Lwiska. Cegły po byłych właścicielach znalazły w końcu zastosowanie.
Choisya pięknie się rozrosła
Kalina Watanabe pięknie rośnie i w górę i wszerz, w tle wielkie kępy chryzantem bylinowych
Rudbekie
Hortensja Tardiwa z każdym dniem piękniejsza, już wyrasta nad studnię, szkoda, że działka za ogrodzeniem taka zachwaszczona, sąsiedzi są z tych złośliwych i sama muszę pryskać ich chwasty przy moim ogrodzeniu, zostawiają mi cały pas co najmniej 1 metr szerokości dzikich traw i zielska.

Hortensja dębolistna ukryta między żurawkami i innymi hortensjami

Lwisko robi chodnik, to nasz pierwszy chodnik w ogrodzie i pierwszy chodnik Lwiska. Cegły po byłych właścicielach znalazły w końcu zastosowanie.

Choisya pięknie się rozrosła

Kalina Watanabe pięknie rośnie i w górę i wszerz, w tle wielkie kępy chryzantem bylinowych

Rudbekie

Hortensja Tardiwa z każdym dniem piękniejsza, już wyrasta nad studnię, szkoda, że działka za ogrodzeniem taka zachwaszczona, sąsiedzi są z tych złośliwych i sama muszę pryskać ich chwasty przy moim ogrodzeniu, zostawiają mi cały pas co najmniej 1 metr szerokości dzikich traw i zielska.

Hortensja dębolistna ukryta między żurawkami i innymi hortensjami

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kocica
- Kontakt:
Witaj Agnieszko, oni wszyscy potrzebują konkurencji wtedy lepiej działają
, taki gatunek.
Lantany są naprawdę piękne, mam 3 różne, ale są bardzo młode, kupiłam je jesienią. Druga zawiązała też paki, ale trzecia jakoś nie chce, może i na nią przyjdzie czas.
Czekam na koniec deszczu...mam nadzieję, że uda mi się dziś trochę popracować w ogrodzie.

Lantany są naprawdę piękne, mam 3 różne, ale są bardzo młode, kupiłam je jesienią. Druga zawiązała też paki, ale trzecia jakoś nie chce, może i na nią przyjdzie czas.
Czekam na koniec deszczu...mam nadzieję, że uda mi się dziś trochę popracować w ogrodzie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.