Kolorowy ogród Geni -Cz.6
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gosiu cieszę się że odwiedziłaś mój mały ogródek .gohna pisze:Gieniu, tym razem ja u CiebiePowiem krótko: kolorowy zawrót głowy
Niesamowite, ożywcze kolory, napełniające niesamowitą energią
. Obejrzałam prawie wszystkie zdjęcia (na wszystkie potrzebowałabym ze trzy dni
ale pomału dotrę do wszystkich stron) ujęły mnie irysy, lilie, czosnki, bratki, goździki, Rh, azalie, piękny perukowiec, dzwonki, clematisy, lewkonie (to chyba były lewkonie
) i wiele, wiele innych... Ta niesamowita ilość kwiatów po prostu robi ogromne wrażenie. Gratuluję
Troszkę mi Cię żal bo nie łatwo przez to wszystko przebrnąć ,trzeba troszkę
czasu i cierpliwości ,ale dziękuję za poświecenie .
Genia
- e-genia
Witaj Grzesiu kupując je wciskali mi kit że to roślinka wieloletnia .Ja wtedy powiedziałam że tak, tylko w innym klimacie ha,ha,haGrzesik pisze:Geniu, piękne te Twoje stokrotki afrykańskie, a ta czwarta po prostu nieziemska, fajne zestawienie fioletu z pomarańczem
Choć jednego roku fioletowa sąsiadce też przetrwała
to nie poświęcenie, tylko zaangażowaniee-genia pisze:Witaj Gosiu cieszę się że odwiedziłaś mój mały ogródek .gohna pisze:Gieniu, tym razem ja u CiebiePowiem krótko: kolorowy zawrót głowy
Niesamowite, ożywcze kolory, napełniające niesamowitą energią
. Obejrzałam prawie wszystkie zdjęcia (na wszystkie potrzebowałabym ze trzy dni
ale pomału dotrę do wszystkich stron) ujęły mnie irysy, lilie, czosnki, bratki, goździki, Rh, azalie, piękny perukowiec, dzwonki, clematisy, lewkonie (to chyba były lewkonie
) i wiele, wiele innych... Ta niesamowita ilość kwiatów po prostu robi ogromne wrażenie. Gratuluję
Troszkę mi Cię żal bo nie łatwo przez to wszystko przebrnąć ,trzeba troszkę
czasu i cierpliwości ,ale dziękuję za poświecenie .
Genia

...bo różnica między poświęceniem a zaangażowaniem jest istotna, weźmy np. jajecznicę na bekonie: kura się zaangażowała a świnka poświęciła

Jeszcze raz napiszę, że pięknie u Ciebie. I nie żałuj mnie, bo to przyjemność 8)
- e-genia
Witaj Moniko ,a u mnie cały czas świeciło słońce no i mogłam znowu sporo przepielić i powyrzucać chwasty. Teraz troszkę słoneczko zaszło z chmurkę .
Jeszcze jutro gdyby nie padało to cała działka będzie wypielona i pousuwane przekwitnięte kwiaty .
Witaj Piotrze mnie one też bardzo się podobają ale zawsze miałam tylko 2 kolorki w tym roku udało się zdobyć więcej ,Jestem ciekawa czy jak zebrała bym nasiona to w przyszłym roku miałabym swoje .Ten kolorek co piszesz kupiłam na targach w Minikowie.
Genia
Jeszcze jutro gdyby nie padało to cała działka będzie wypielona i pousuwane przekwitnięte kwiaty .
Witaj Piotrze mnie one też bardzo się podobają ale zawsze miałam tylko 2 kolorki w tym roku udało się zdobyć więcej ,Jestem ciekawa czy jak zebrała bym nasiona to w przyszłym roku miałabym swoje .Ten kolorek co piszesz kupiłam na targach w Minikowie.
Genia
- e-genia
Inkarwilli nie wykopuję na zimę . Mam oprócz tej jeszcze biały powojnik Jan Paweł II no i ten który kupił mi syn i jeszcze 2 ale w tym roku nie będą kwitły bo je przesadzałam .Adam Sowiński pisze:Geniu u Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo , inkarwille zostawiasz na zimę w glebie czy wykopujesz?
I powojnik bardzo ładnie kwitnie- masz ich więcej ?
Genia