Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hanka 1 pisze:Irenko chyba przez skromność piszesz,że u Ciebie już nie kolorowo.Piękne różę a zestawienie floksów z liliowcami rewelacja.
Irenko powiedz mi jak ten kwiat się zwie Obrazek
podobny do mojego dzwonka ale jednak inny.Bardzo lubię niebieskie kwiaty
Widzę że nie tylko ja lubię niebieskie dzwonki.... :lol: :lol: :lol:
a ten tojad jest rewelacyjny-właściwie tojady bo chyba masz kilka....śliczne i takie dekoracyjne....czy z nasion czy sadzonek masz? ...(muszę poszukać i sasadzić u siebie... :wink: )
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Roseo dziękuję za uznanie. Lobelie na zimę okrywam igliwiem albo gałązkami sosny, bez okrycia marzną.

Mariolko na żywo trochę bardziej jest kolorowa ta ścieżka i do tego pięknie pachnąca.

Magdusiu w tym roku rośliny są dorodne, pogoda sprzyja, dużo deszczu i ciepło.

Grażko widzę, że więcej jest amatorów koloru niebieskiego. Tojady mam dwa, szybko się rozrastają, dostałam od sąsiadki małe krzaczki. Z nasion nie próbowałam rozmnażać.

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko. Mnie także bardzo spodobała się ścieżka obsadzona kwiatami. Widok piękny. Widzę także piękne liliowce, floksy...No i niebieskie dzwonki. Ja także zaliczam się do tych co poszukują tego koloru w ogrodzie. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko u Ciebie jak zwykle pięknie kolorowo na 2 zdjęciach chyba widziałam tojad o biało niebieskich kwiatkach miałam go na tamtej działce ale nie zabrałam teraz żałuję ,bo naprawdę pięknie wygląda kwitnący
Genia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wróciłam do Ciebie Iruś do Twoich sielsko-anielskich widoczków.Pięknie!BOSSSKO!!Tak lubię!!
Maryna. :shock: :shock: :shock:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu moje liliowce do najpiękniejszych nie należą ale nadrabiają to kwitnieniem, mają sporo pąków i będą dość długo kwitły. Wspominasz o kolorze niebieskim, też szukam kwiatów o tym kolorze.

Geniu mam dwa tojady, jeden biało-niebieski a drugi niebieski, trochę urozmaicają ogród, bo przeważają kolory żółty i czerwony.

Witaj Maryniu jeszcze trochę coś tam kwitnie, głównie byliny, choć za wiele ich nie ma. Na działce mam dużo innych roślin niekwitnących jak iglaki, więc jest bardziej zielona niż kolorowa.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Irenko, przecudne kompozycje są u Ciebie...
A co to za dzwonek ten pełny?
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
Ponad dwie godziny byłam u Ciebie,szukam natchnienia na przemeblowanie swojego ogrodu i doszłam do wniosku,że tak wypielęgnowanych rabat nigdy mieć nie będę,no chyba jak już całkiem przestanę pracować /chociaż nie zanosi się na to/,kiedy Irenko Ty to wszystko robisz?
Bardzo podobają mi się RH i azalie ale u mnie nie chcą rosnąć a może zdradzisz mi Twój sekret czym je karmisz ,że one takie piękne u Ciebie.Szukam czegoś na południową stronę domu,żeby i kwitło i później było zielone.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi od ciebie takie miłe słowa to chyba przez grzeczność, gdzie moje skromne kwiatki do twoich piękności i najróżniejszych gatunków. Mój ogródek jest bardzo przeciętny a ty piękno twoich kwiatów pokazujesz na wspaniałych zdjęciach. Pytasz o dzownek, kupiłam go jako dzwonek karpacki.

Haniu miło, że pospacerowałaś trochę po moim ogrodzie i podobało ci się. Planowanie i urządzanie działki trwało kilka lat, należało przemyśleć gdzie jakie rośliny sadzić i jaki ma być ogólny wygląd. Postanowiliśmy, że będzie bardziej "zielona", więc posadziliśmy około 80 iglaków (połowa z nich to różne gatunki). Kwiaty wybierałam takie, które po przekwitnieniu będą ładne i zielone.
Pytasz o obsadzenie południowej strony domu, trudno mi powiedzieć jakie rośliny lubią słońce i byłyby zielone. Mój ogród znajduje się od północnej strony, więc wszystkie kwiaty dobierałam cieniolubne. Wspominasz azalie i Rh, właśnie azalie lubią słońce a stosuję nawozy i torf do Rh. Co do pracy jest jej dużo, codziennie z mężem coś robimy. Przez pracę w ogrodzie zapominamy ile mamy lat i że dokuczają choroby.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Irena37 pisze:Gabi od ciebie takie miłe słowa to chyba przez grzeczność, gdzie moje skromne kwiatki do twoich piękności i najróżniejszych gatunków. Mój ogródek jest bardzo przeciętny a ty piękno twoich kwiatów pokazujesz na wspaniałych zdjęciach. Pytasz o dzownek, kupiłam go jako dzwonek karpacki.
Irenko, to nie przez grzeczność... jestem po prostu zachwycona Twoimi kompozycjami.
Twój ogródek od zawsze mi się podoba, zresztą nie tylko mnie.
Jest naprawdę ślicznie u Ciebie.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi jesteś niezwykle miła, dziękuję.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Piękny Irenko Twój miszmasz.Nigdy nie myślałam żeby pod różą sadzić śmierdziuszki a u Ciebie zobaczyłam ,że ta kompozycja świetnie się prezentuje.
Twój tojad i pełne dzwonki -zachorowałam na nie
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Roża z aksmitkami to jest to !!!
W następnym roku podsadzę je swoim rabatówkom :D
Dziękuję za pomysł.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko podobnie jak ja lubisz dużo kolorów w ogrodzie .
Już zaczynam się martwić że to co najpiękniejsze w tym roku mamy już za sobą .
Genia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Irenko :) tylko się u Ciebie zachwycać :) widzę że masz i rozwar..ja się w nim zakochałam i w tym roku posiałam... i chciałam się zapytać jakiej on jest wysokości i długo kwitnie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”