Fascynacja pięknościami Paulinki Z

Paulinka Z
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 17:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Fascynacja pięknościami Paulinki Z

Post »

nowość
Obrazek
dendrobium rozkwita
Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękna nowość, a Dendrobium ładnie rozkwitło.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko nowość piękna i pewnie pachnie ;:138 ;:138 ;:138 Dendrobium pięknie rozwija pączki - gratuluję ;:108 ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

widać, że im służy ;:63 ;:63 ;:63
Patrysia
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Paulinko wstąpiłam do Ciebie i muszę przyznać, że jestem pełna podziwu nie tylko dla Twoich pięknych kwiatów, ale przede wszystkim dla odwagi i zapału jeśli chodzi o maluszki ;:63 ;:180 Wspaniale wszystko opisujesz i myślę, że spokojnie inni mogą się od Ciebie dużo nauczyć.
Widać, że masz niesamowite podejście do tych cudnych kwiatów a one odwdzięczają Ci się wspaniale.

A możesz pokazać znów żółtaska ;:88
Chyba już rozkwitł, a z fotki wygląda na woskowego (a może się mylę :oops: :?: ).
Paulinka Z
200p
200p

Post »

kasiunieczka_32 pisze:Paulinko wstąpiłam do Ciebie i muszę przyznać, że jestem pełna podziwu nie tylko dla Twoich pięknych kwiatów, ale przede wszystkim dla odwagi i zapału jeśli chodzi o maluszki ;:63 ;:180 Wspaniale wszystko opisujesz i myślę, że spokojnie inni mogą się od Ciebie dużo nauczyć.
Widać, że masz niesamowite podejście do tych cudnych kwiatów a one odwdzięczają Ci się wspaniale.

A możesz pokazać znów żółtaska ;:88
Chyba już rozkwitł, a z fotki wygląda na woskowego (a może się mylę :oops: :?: ).
Dziękuję Kasiu.
Żółtasek owszem rozkwitł, ale nie zachwycił mnie swoimi kwiatami tzn ich barwą. Jak go kupiłam był żółty z różowymi żyłkami a teraz żyłek nawet nie widać, jest po prostu gaciowy żółty :( Dziwne bo nawoziłam go żeby miał właśnie ładne kwiaty...Ale cóż nie można mieć wszystkiego
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

:;230 :;230 :;230 to po przeczytaniu oznaczenia koloru :;230 :;230 :;230 :;230
Przykro mi, że się nie przejął Twoimi zabiegami, ale może następnym razem się odwdzięczy ;:108 :uszy
Ja teraz też zaczynam się zastanawiać jakie kwiaty będą miały moje wzorkowe przy następnych kwitnieniach (jeśli w ogóle takich się doczekam :roll: ). Już kilka razy czytałam, że kolejne kwitnienia mogą znacznie odbiegać od tych z jakimi zostały zakupione.
Ale i tak cudnie, że zechciał zakwitnąć, czyż nie :?: :tan ;:63
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Tak sobie wczoraj stwierdziłam, że chyba zapał storczykowy mi gdzieś uciekł. Od 1,5roku praktycznie tylko 3sztuki powtórzyły kwitnienie :( Czy za mało o nie dbam?:(
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko nie martw się ;:196 głowa do góry ;:108 Ja też miałam już 2 razy taki spadek zapału ;:108 Chwilę trwa i przechodzi. Myślę, że wspaniale o nie dbasz ;:196 ;:3 Mojej mamy znajoma powiedziała kiedyś, że jak mnie się o nie dba to lepiej rosną i kwitną. I muszę Ci powiedzieć, że moja mama ma też storczyki i jej kwitną a wcale się nimi nie zajmuje, tylko jak sama twierdzi - "podlewam i już".
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Paulinka Z
200p
200p

Post »

AnnaL pisze:Paulinko nie martw się ;:196 głowa do góry ;:108 Ja też miałam już 2 razy taki spadek zapału ;:108 Chwilę trwa i przechodzi. Myślę, że wspaniale o nie dbasz ;:196 ;:3 Mojej mamy znajoma powiedziała kiedyś, że jak mnie się o nie dba to lepiej rosną i kwitną. I muszę Ci powiedzieć, że moja mama ma też storczyki i jej kwitną a wcale się nimi nie zajmuje, tylko jak sama twierdzi - "podlewam i już".
Coś w tym musi być, bo mojej siostry kwitnie z krótką przerwą praktycznie cały czas, a był z tej samej partii co najwięcej moich...
Poczekamy zobaczymy.
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Cudna nowość ;:138 a dendrobium ma śliczne ,delikatne kwiatuszki :D
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Na falku od którego niedawno odcięłam keiczka z łodygi teraz na najwyższym oczku znów pojawiło się coś...na zdjęcie zbyt małe ale będę śledzić. niemniej poprzednio keiczek odrazu miał widoczne listki a to raczej pędzik mi przypomina;)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No no to masz mamusię, która produkuje maluszki ;:138 Ja też miałam taką i wydała 3 dzieciaczki a teraz spokojnie kwitła. ;:108
Początek mojej przygody.
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19

Post »

Paulinko po przeczytaniu Twojego wątku musze Ci pogratulować odwagi, ja pewnie nie odwazyłabym wziąc takich maleństw pod swoje skrzydła. Ale z tego co widzę to maluszki pięknie rosną, takze jeszcze raz gratuluję. A i jeszcze musze wspomnieć o keiki ;:138
Pozdrawiam
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Dziękuję za odwiedziny Olcia maluszki nie są wymagające.

Problem mam z dorosłymi bo uparciuchy od roku nie kwitną :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”