U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu - wyniki będą w poniedziałek. Studia są akurat zgodne z moim wykształceniem - a praca cóż nie do końca.
Mam nadzieję, że nie będzie tak strasznie z brakiem czasu, choć pewnie ogródek ucierpi...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

White Rose - jest oszałamiająca, wielkie kwiaty jak na różę okrywową, liście piękne zdrowe - odszczekuje zdanie, że mnie nieco rozczarowała...
Obrazek

Sonnenschirm - kolejna piękna róża okrywowa, podoba mi się jej delikatny kolor
Obrazek

Fairy Dance - kwiaty małe, ale urokliwe
Obrazek
Obrazek

First Lady
Obrazek

kwitną kolejne lilie
Obrazek

i mój okaz nędzy i rozpaczy, czyli Eden Rose zatrzymana w rozwoju, nie wiem co z nią zrobić.. :cry: :cry: :cry:
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mogę tylko domniemywać, Asiu. :roll:
Wygląda na posadzoną jesienią i przemarzniętą .
Zostawiałabym ją w spokoju na rok lub...
popędziła Asahi + gnojówka wysokooktanowa. :oops:
W takim stanie ( małe liście, brak odrostów odszyjkowych),
postawiłabym na uszkodzenia tkanek przewodzących.
Dlatego Asahi przyspieszający metabolizm i silnie wpływający na odbudowę tkankową.
A skoro większy wysiłek budowlany, to i pokarm łatwo przyswajalny ( pokrzywa, skrzyp,
mniszek, babka, żywokost, perz, co tam Ci się nawinie do pojemnika).

A kwiatek, dla zapachu:
Obrazek
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu śliczne róże pokazałaś. White Rose szczególnie mi przypadła do gustu. Przykro, że Eden, ta chyba najbardziej wyczekiwana róża, tak stanęła. Ja miałam podobny przypadek z Charlesem Austinem. Po zimie obudziła się tylko taka maleńka kępka listków, jak w Twoim Edenie , na dole. W sumie nie miał więcej niż 5 cm wysokości. Zastanawiałam się co z nim zrobić ale zdecydowałam zostawić go w spokoju. Podjął wyzwanie i teraz ma 15cm może 20 cm. Twój Eden też na pewno ruszy, szczególnie jeżeli zastosujesz się do rad Hani.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

już kilka razy przymierzałam się do White Rose, widzę, że warto :wink:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu - dziękuje za rady, Eden był sadzony wiosną, w kwietniu - ale mogło mu się przemarznąć... Zastosuję się do Twoich rad, bo to piękna róża - miała być ozdobą mojego ogrodu. :twisted: choć przez chwilę, byłam tak zdesperowana, że zaczęłam szukać następczyni...

Bogusiu - dziękuję, bardzo potrzebowałam pokrzepienia...

Jesteście kochane, dałyście mi nadzieję ;:97
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - naprawdę warto :!: :!: :!:
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Joasiu, przykro mi strasznie że ten Eden tak cię zawodzi :( Ale skoro ma listki, to żyje i jest szansa, że weźmie się w garść :wink:

Serotiny i ja będę szukać. Jak spotkasz, to daj mi znać, ok? Ja oczywiście również.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko - ja będę wszystkie pnącza zamawiała w Multiflori - sklep internetowy, który ściąga materiał bezpośrednio ze szkółki Pana Marczyńskiego http://www.pracowniaogrodnicza.pl/
maja fajną promocję zakupy powyżej 150 zł - nie liczą kosztów dostawy w Warszawie i najbliższych okolicach...
U mnie zamówienie na pewno będzie powyżej tej kwoty :wink: Nie wiem tylko kiedy będę zamawiała, bo czekam na pomalowanie płotu, a dopiero potem będę zamawiała. Jakby co się jeszcze zgadamy na priv.
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oooo, fajnie! :D

To zaszalejesz :lol:

Przejrzałam tę stronkę, ale wiciokrzewów tam nie znalazłam, może nie mają całej oferty wyszczególnionej :roll:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tego co się zorientowałam, to można zamówić i oni ściągną bezpośrednio ze szkółki Clematis w ramach indywidualnego zamówienia. W ich aktualnej ofercie też nie ma wszystkich powojników, które chciałabym zamówić... Ja jeszcze chwilę wstrzymam się z zamówieniem i uzgadnianiem szczegółów, bo potem M. będzie się czuł zestresowany, że go poganiam do malowania płotu, i w sumie to już drugi sezon musi pracować w ogrodzie...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

JLG pisze:Dominiko - ja będę wszystkie pnącza zamawiała w Multiflori - sklep internetowy, który ściąga materiał bezpośrednio ze szkółki Pana Marczyńskiego http://www.pracowniaogrodnicza.pl/
maja fajną promocję zakupy powyżej 150 zł - nie liczą kosztów dostawy w Warszawie i najbliższych okolicach...
U mnie zamówienie na pewno będzie powyżej tej kwoty :wink: Nie wiem tylko kiedy będę zamawiała, bo czekam na pomalowanie płotu, a dopiero potem będę zamawiała. Jakby co się jeszcze zgadamy na priv.
Ja wczoraj dostałam maila, że moje zamówienie wysłane i wyglądam kuriera, by to było dziś bo nie mam małżonka w domu i nie będzie widział WIELKOŚCI mojego zamówienia, jeśli przyjdzie dziś...Oby :twisted:

Trzymam kciuki za Twoją Edenkę...Ja dostałam od kumpeli przedwczoraj i nie mogę się napatrzyć, całkiem ładny krzaczek i dwa w pełni rozwinięte kwiaty...Bedzie rosła między Elmshorn a RU :) zastanawiam się, czy już rosnący w tamtym miejscu malutki jeszcze powojnik Blue Angel będzie do niej pasował czy go przesadzić?
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnniaJ pisze:zastanawiam się, czy już rosnący w tamtym miejscu malutki jeszcze powojnik Blue Angel będzie do niej pasował czy go przesadzić?
ja bym zostawiła...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

JLG pisze:
AnniaJ pisze:zastanawiam się, czy już rosnący w tamtym miejscu malutki jeszcze powojnik Blue Angel będzie do niej pasował czy go przesadzić?
ja bym zostawiła...
I już parka zaczęła się ze sobą zapoznawać :)

Ten malutki powojnik kupilam w trójpaku w Auchan za 24,99 za trzy powojniki, były maluśkie, ale odkąd posadzone - od jakichś trzech tygodni - mają już naprawe spore odrosty :) Cieszę się, bo najładniej z trójeczki rośnie Montana Rubens :) (z nimi razem kupiłam Multi Blue i on na razie jest najmniejszy)
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu pamiętaj tylko, że Montana Rubens jest bardzo silnym pnączem - zobacz jak wygląda po kilku latach u Abeille (ogródek Pszczółki).
linki Lesi
aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”