Ogród kociej rodziny ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Zaczynają ponownie kwitnąć RU, właściwie wszystkie róże oprócz New Dawn ponownie mają kwiaty (New Dawn za to miała mnóstwo i niedawno skończyła kwitnąć)

Taki powojnik z nią rośnie - Duchess of Albany - pierwsze pąki

Obrazek

Abrahamowi Darby towarzyszy Lech Wałęsa ;)

Obrazek Obrazek

Pirouette i Westerplatte

Obrazek

Powojniki - Hania, Summer Snow, Sizaja Ptitsa i Generał Sikorski - przed nim już widać że niedługo zakwitnie Elmshorn :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Samotne niezapominajeczki

Obrazek

Druga wysoka dalia już za momencik

Obrazek

Tak od wczesnej wiosny nieprzerwanie kwitną pelargonie

Obrazek

Jednym kwiatem kwitnie rododendron - prezent od mamy, nie wiedziałam jaki ma kolor ;) i niechący posadziłam go w moim "czerwonym zakątku"

Obrazek

Róże

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Floksik dla Dali i Kocinki :)

Obrazek

Widoczki :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ ładny ten floksik! :)
Aż mi się gęba uśmiecha :)

Pięknie kwitną Ci róże. Moje różyce z drugim kwitniem wstrzeliły się w ostatnie deszczowe dni.
To się nazywa mieć farta :? Wszystkie zwiesiły łebki do ziemi.
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aneczko, ten powojnik pnie się po tuji?? :shock:
Obrazek
mogłabyś pokazać jeszcze jakieś ujęcia?
Też o tym myslę, ale nie wiem jak się za to wziąść i czy drzewka jeszcze nie za małe :roll:

piękne zdjęcia, róże cudne, miód na serce :P :P :P
Awatar użytkownika
Milosz-s
200p
200p
Od: 29 maja 2007, o 16:27

Post »

Aniu
I ja chciałbym zapytać Ciebie w jakiej odległości od żywotników sadzisz powojniki.
Chyba ta odległość nie może być zbyt mała aby korzenie wzajemnie sobie nie podbierały jedzonka ?
Cieplutkie, słoneczne, już wiosenne, pozdrowionka z Jelonka - MIŁOSZ
R.O.D. Jelonek k. Poznania
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładnie powtarzają róże, widzę też nachyłek okółkowy w kolorze bordo (a nie żółtym).
Mam nadzieję, że zrobisz fotkę Elmshorn jak zakwitnie, próbuję zidentyfikować swoją,
w pączkach bardzo podobna :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Kurczę, Westerplatte wygląda super! Zastanawiam się, czy nie lepiej go niż W-wską Nikę, którą zamówiłam (pewnie jeszcze mogłabym zmienić ;:24 ) Rany, czy ja muszę być taka niezdecydowana? ;:223
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fantastycznie łączysz rośliny. Te piękne róże plus powojniki - to po prostu bajka.
Albo róże i perowskia, albo powojnik na iglaku.
Jestem pod wrażeniem tej różanej kolekcji.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aneczko, co u Ciebie?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

haaaaalo, bo ja czekam na Waszą wycieczkę do ogrodniczych... :twisted: , Aniu wszystko ok? :roll:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ok ok, wyjazdowy weekend znów był czyli dwa tygodnie z wyłączonymi piątkami-sobotami-niedzielami i jeszcze nie mogę się pozbierać :)

Dziękuję za wizyty i miłe słowa :)

Rhapsody ma pąki, mam nadzieję, że upoluje go razem z Westerlandem ;)

Na tujce kwitnie JPII, kwitnie Duchess of Albany (cudo) - to przyjaciółka New Dawn która ma jakieś zabłąkane pąki - może się spotkają ?;)

Zarówno róże jak i powojniki są młodziutkie - oby dobrze przetrwały zimę, już zaczynam myślec o zimowym zabezpieczeniu wszystkich moich ogrodowych mieszkańców...
Mam na oku tez podpory/pergole - ale to na razie plany :)

RU kwitnie znów - miałam w planach jednak podarować je i zostawić tylko jedną..ale chyba tego nie zrobię - są urocze :) więc bedą plecami dla innych róż, które będą rosły przed nimi :)
Na razie obsadzam okolice jednej, którą miałam zostawic, ale chyba zostaną wszystkie :) Ten róż jest tak optymistyczny, wesoły, ostry ale bardzo bardzo pozytywnie nastrajający :)

Dostałam w prezencie różową hortensję :) w kolorze RU - dokładnie tym samym, biegam z doniczką już drugi dzień ;) szukając jej miejsca

Westerplatte kwitnie mi nieprzerwanie od wiosny - róznica jest taka że teraz kwiaty ma mniejsze i nie tak geste, ale jestem w szoku...postaram się pstryknąc fotkę bo rozwijają się nowe pąki Pirouette z którą się przyjaźni, myślałam ze nie bedą do siebie pasowały, ale kontrast jest ciekawy :)
Nike tez jest przepiękna, to zupełnie inny kolor, pięknie kontrastuje ciemny fiolet z jasnymi pylnikami.

Elmshorn zakwitnie ponownie niedługo, ale chyba nie udało mi się uchwycić jej koloru na żadnym zdjęciu...

Dziś talent mnie męczył i zrobiłam z tujki, która miała byc niską płożącą a wyrosła płożąca na prawie półtora metra wysokości i szerokości i jakiś czas temu jej podcinałam sporo gałęzi, bonsaia ;)
Mój Rafał nie pochwala przeobrażenia, ale się chłop przyzwyczai ;) wygląda ...inaczej ;) bontujka, nie Rafał ;)

Aniu, na zakupach jeszcze nie byłam bo przez wyjazdy mąż musi nadrabiać z pracą i nie mam samochodu do dyspozycji - ma klientów na telefon w większości - informatyk - i nie mogę na kilka godzin zabrac samochodu - chcę mieć luz - by nie trzeba było się śpieszyć
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Ania - pokaż bontujkę! :)
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Pokażę pokażę :)

Zapomniałam powiedzieć, że powojniki rosną tak około 20-30 cm od tujek.
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Różyczki w koszach trochę odpoczywają po kwitnieniu non stop (Fairy i Lovely(schorowane)Fairy) a z tyłu nowy-stary nabytek, bontujka ;)

Obrazek

Powojniki - Duchess of Albany, Sizaja Ptitsa, JPII wysoko w niebiosach, Summer Snow. Polish Spirit i kwitnący niemordowanie Hakuree
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Róże - pierwszy po przerwie kwiat Rumby, Clair, Pirouette, Favourite Patio, Flaming Cover z dereniami i Abrahamem, różowa bez nazwy bo zapomniałam, Charles Austin, Abraham Darby x 2, czerwona pienna z widoczkiem

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dalie - pączek okazał się być białą dalijką, pomarańczowe pięknoty- na trzecim zdjęciu z pączkami Westerlanda, który z kolei za plecami ma szafirowy powojnik Rhapsody- już za chwileczkę, już za momencik ;), kolejny daliowy pączek - w co się zamieni? - czekam :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Hortensja - Izuniu, dziękuję :)

Obrazek

Troszkę różności

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś doznałam szoku, ponieważ mąż przyniósł mi egzemplarz czasopisma "Kwietnik" :shock: kupił go specjalnie dla mnie, sam z siebie :shock:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Piękne róże i powojniki (zwłaszcza ten pierwszy, różowo - fioletowy dzwonkowaty mi się podoba).

Czy mąż dostał pochwałę? :wink:
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Fiuuuu! Jakie róże!
Piękne :D

Czy ten dereń u Ciebie szybko rośnie? Dawno go sadziłaś?
Bo widziałam, że tam dookoła ciasno - ja też tak dopakowuję ostatnio ;)
Czytałam o nim trochę, ale ciekawa jestem jak sprawdza się na niewielkiej przestrzeni.

Zdolniacha z Ciebie :) Bontujka jak prosto od ogrodnika :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”