Oj przeginają. U mnie castorame otworzyli jakiś miesiąc temu. Na początku się ucieszyłam, bo myślałam durna, że będą tanie kwiaty. Ale do tej pory nie kupiłam tam ani jednego. Kwiaty może i ładne, ale ceny powalające!
A ja jestem zadowolona z Casto,czasem można trafić coś taniego,np.ostatnio gardenie były po 6 zł.Wg mnie najdroższe jest Obi i LM,ale też czasem można coś upolować.No a ryneczki i giełda to się wie!
U mnie jest Basiu odwrotnie, ceny w LM i Obi mniejsze, ale też nie malutkie. Szkoda roślin, bo cena nie zachęca, oni nie dbają i lądują "w koszu". Najbardziej jednak lubię fachowe nazewnictwo : "roślina doniczkowa"
Właśnie,a w Ikei to wszystkie są suculent mix. Ale w Ikei tez drogo,no chyba że przecenią,ostatnio kupiłam aloesa za 0.99zł ale tylko dwa pędy były,reszta to pourywane liście powrzucane do środka żeby wrażenie wizualne było lepsze.
Ja jak byłam ostatnio właśnie w castoramie to Pan akurat robił ceny na nowe roślinki. Niestety nie bardzo mógł się połapać, która jest która. Szkoda mi się go zrobiło, więc mu pomogłam