Grazka_j mój ogród. cz.1
Czy na nornice działają nie wiem? Może? Jak się nazywają nie wiem, sąsiad mówi, że nie zna nazwy. Kupuje się je na wagę w większych sklepach ogrodniczych. Wystarczy powiedziec, że na krety i że tabletki(są duże). Nie wszystkie sklepy wiedzą o ich istnieniu. W sprzedaży są od ok.2 lat.
Drugi sposób na krety: łapki w kształcie rurki. W środku rurka ma zapadki, które się zamykają. Odkopuje się ostrożnie kopiec kreta, żeby nie uszkodzic korytarza i wkłada rurkę poziomo w korytarz u wylotu kopczyka. Kret sprawdza swoje korytarze. wchodzi do rurki i wtedy zapadki się zamykają. Wyjmujemy łapkę z kretem i wynosimy daleko od działki tak żeby nie chciał do nas wrócic. Sposób bardzo humanitarny. Tabletki też odstraszają nie trują krety.
Drugi sposób na krety: łapki w kształcie rurki. W środku rurka ma zapadki, które się zamykają. Odkopuje się ostrożnie kopiec kreta, żeby nie uszkodzic korytarza i wkłada rurkę poziomo w korytarz u wylotu kopczyka. Kret sprawdza swoje korytarze. wchodzi do rurki i wtedy zapadki się zamykają. Wyjmujemy łapkę z kretem i wynosimy daleko od działki tak żeby nie chciał do nas wrócic. Sposób bardzo humanitarny. Tabletki też odstraszają nie trują krety.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Przypomniałam sobie, że nornice nie lubią korony cesarskiej. Nornice uciekają z ogrodu, nie znoszą zapachu tej rośliny.
grazka_j - moje wątki
Halinko niestety nie kupiłam bo u mnie nie ma koralika. Jesteś KOCHANA.
grazka_j - moje wątki
Marysiu to tylko się cieszyc. Korona cesarska jest bardzo ładna. Zakwita bardzo wcześnie i warto ją miec w ogrodzie.
grazka_j - moje wątki
WITAM WSZYSTKICH u mnie pogoda byle jaka. Do południa padał deszcz.
Nie ma mowy o wejściu na działkę. Wszędzie stoją kałuże: br....
Nie ma mowy o wejściu na działkę. Wszędzie stoją kałuże: br....
grazka_j - moje wątki
Głowa do góry. Dobrze, że forum już przywrócone, to pogawędzimy. 

grazka_j - moje wątki
Cythia zazdroszczę Ci, że możesz wyskoczyc do Obi, bo u mnie niestety nie ma.
Pochwal się jak coś kupisz.

grazka_j - moje wątki
A ja dostałam przesyłkę, zamówione na allegro tuje.

grazka_j - moje wątki
Jakie serduszka? Nie bardzo wiem, chyba nie znam.
grazka_j - moje wątki