Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Diana nie mam pojęcia:) co zapamiętałem to osiąga do 1,20m forma kuli, pędy moga lekko obwisać:) tyle wiem, hee ale według tego gościa dabecja to idealna roślina, bezproblemowa - także wiesz...;///
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Mariusz, świetne zakupy zrobiłeś :) Ten cyprysik to chyba Boulevard, mam taki sam. Mnie też się marzy taki hibiskus, ale jeszcze nigdzie nie spotkałam.
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
marivsz
1000p
1000p

Post »

Marysiu dzięki za wizytę:) Ja na niego zamówienie złożyłem już w tamtym roku;) i dopiero teraz go mam, powiem ciężko go spotkać bynajmniej w moich okolicach.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantazyjne zakupy, w mojej okolicy nie do dostania, bo tu królują tylko marketowe iglaki :twisted:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ta roślina to moim zdaniem enkiant dzwonkowaty /wrzosowate/i ta wielkość to się jego dotyczy a dabecja ma wys.ok .20cm też się na nią skusiłam i czytam u Ciebie,że nie przetrwa zimy :cry: Cyprysik ten bardzo łatwo się rozmnaża z sadzonek.Niedawno ukorzeniłam 3 szt.Szybko rośnie.
dzisiaj salix była u fryzjera!
Maryna. :lol:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

jak to enkiant to wyjątkowa odmiana jakaś

bo enkianta z czerwonymi przyrostami, tak zwężonymi kwiatami na końcach oraz kwitnącego nie w maju/czerwcu a sierpniu to w życiu nie widziałam...

;)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
marivsz
1000p
1000p

Post »

Hee witam wszystkich w niedzielny poranek :D

Ja przyznaję, nie mam pojęcia jeśli chodzi o nazwy, polegam wyłącznie na WAS.
ogródeczek
storczyki
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

bardzo mnie intryguje ten hibiskus bagienny, podobno ma wyjątkowo duże kwiaty.. widziałeś może jak kwitnie?:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
marivsz
1000p
1000p

Post »

Urszulo widziałem go w tamtym roku kwitnącego;) Kwiaty miał większe od mojej dłoni, zobaczymy jak u mnie zakwitnie:)
ogródeczek
storczyki
elka1606
100p
100p
Od: 22 paź 2008, o 11:28

Post »

Dzięki za odwiedziny u mnie :)
ja też pozwiedzałam Twój ogród -bardzo mi sie podoba ,a szczególnie te ciekawe kształty rabatek ,a ta tuja w sercu tak świetnie przycięta ,ja też taką mam ,ale przyciełam niedawno i jest troche podeschnięta

co do podcinania i formowania to bardzo to lubię ,nawet kupiłam sobie elektryczne nożyce do żywopłotu

widzę że masz bardzo precyzyjnie wypielęgnowany ogród -podoba mi sie bardzo i będę wpadać i podglądać :wink:

Pozdrawiam :)
Pozdrawiam -Ela
Mój ogród
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Zakupy widzę bardzo udane :) ten groszkowy ma spore przyrostu i myślę, że osiągnie więcej jak 1.20m, ale radze od razu pilnować go z przycinaniem, ja zrobiłem ze swojego wiesz "drzewko z kulkami", własnie dlatego, że starasznie szybko szedł w górę, a przy tym od śniegu lubi się załamywać, więc Ty tak samo pilnuj go :)
marivsz
1000p
1000p

Post »

Elu dzięki za odwiedziny:)

Sylwek :!: a ten cyprysik to miała być taka nowość wyhodowana w tym roku, ale szczerze ja widziałem te krzewy na żywo u siebie co TY masz i one mają troche inny układ tych igiełek:)
Hee jak coś to ja dalej chcę tkwić w przekonaniu że to jakaś nowość :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

Mariusz u kogo ty to kupujesz... zdegustowana jestem tym co ci nagadali...
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
marivsz
1000p
1000p

Post »

Ja kupuje tam gdzie coś mają;/ wcześniej jakoś na te iglaki nie zwracałem uwagi, podobały mi się z nich kulki itp. ale jak zobaczyłem tego i te pokręcone igły lekko zwisające, a gościu jeszcze że to nowość i w ogóle zachwala, mogłem się kapnąc że coś nie tak bo jak zapytałem o kosodrzewine pumillo to mi chciał wcisnąć jakaś normalną, tyle że tu poznalem różnice, no ale w tych cyprysikach nie;/ koniec następnym razem przygotuje się bardziej :D

Diana heee, ale wiesz ja wierzę do końca...., zatem będziesz prosić :P :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Przychylam się do tego co napisała Diana :) jestem lekko zdegustowany :) uważam, że mowa o tej samej "nowości" u mnie i u Ciebie, one młode przyrosty maja właśnie takie lekko pokręcone :D , że tak to nazwę, no ale nie martw się jest bardzo ładny tak, czy inaczej :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”