Ogródeczek:) - marivsz
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Diana nie mam pojęcia:) co zapamiętałem to osiąga do 1,20m forma kuli, pędy moga lekko obwisać:) tyle wiem, hee ale według tego gościa dabecja to idealna roślina, bezproblemowa - także wiesz...;///
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
-
- 1000p
Marysiu dzięki za wizytę:) Ja na niego zamówienie złożyłem już w tamtym roku;) i dopiero teraz go mam, powiem ciężko go spotkać bynajmniej w moich okolicach.
ogródeczek
storczyki
storczyki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ta roślina to moim zdaniem enkiant dzwonkowaty /wrzosowate/i ta wielkość to się jego dotyczy a dabecja ma wys.ok .20cm też się na nią skusiłam i czytam u Ciebie,że nie przetrwa zimy
Cyprysik ten bardzo łatwo się rozmnaża z sadzonek.Niedawno ukorzeniłam 3 szt.Szybko rośnie.
dzisiaj salix była u fryzjera!
Maryna.

dzisiaj salix była u fryzjera!
Maryna.

- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
jak to enkiant to wyjątkowa odmiana jakaś
bo enkianta z czerwonymi przyrostami, tak zwężonymi kwiatami na końcach oraz kwitnącego nie w maju/czerwcu a sierpniu to w życiu nie widziałam...
;)
bo enkianta z czerwonymi przyrostami, tak zwężonymi kwiatami na końcach oraz kwitnącego nie w maju/czerwcu a sierpniu to w życiu nie widziałam...
;)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
-
- 1000p
Hee witam wszystkich w niedzielny poranek
Ja przyznaję, nie mam pojęcia jeśli chodzi o nazwy, polegam wyłącznie na WAS.

Ja przyznaję, nie mam pojęcia jeśli chodzi o nazwy, polegam wyłącznie na WAS.
ogródeczek
storczyki
storczyki
bardzo mnie intryguje ten hibiskus bagienny, podobno ma wyjątkowo duże kwiaty.. widziałeś może jak kwitnie?:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
-
- 1000p
Urszulo widziałem go w tamtym roku kwitnącego;) Kwiaty miał większe od mojej dłoni, zobaczymy jak u mnie zakwitnie:)
ogródeczek
storczyki
storczyki
Dzięki za odwiedziny u mnie
ja też pozwiedzałam Twój ogród -bardzo mi sie podoba ,a szczególnie te ciekawe kształty rabatek ,a ta tuja w sercu tak świetnie przycięta ,ja też taką mam ,ale przyciełam niedawno i jest troche podeschnięta
co do podcinania i formowania to bardzo to lubię ,nawet kupiłam sobie elektryczne nożyce do żywopłotu
widzę że masz bardzo precyzyjnie wypielęgnowany ogród -podoba mi sie bardzo i będę wpadać i podglądać
Pozdrawiam

ja też pozwiedzałam Twój ogród -bardzo mi sie podoba ,a szczególnie te ciekawe kształty rabatek ,a ta tuja w sercu tak świetnie przycięta ,ja też taką mam ,ale przyciełam niedawno i jest troche podeschnięta
co do podcinania i formowania to bardzo to lubię ,nawet kupiłam sobie elektryczne nożyce do żywopłotu
widzę że masz bardzo precyzyjnie wypielęgnowany ogród -podoba mi sie bardzo i będę wpadać i podglądać

Pozdrawiam

Pozdrawiam -Ela
Mój ogród
Mój ogród
Zakupy widzę bardzo udane
ten groszkowy ma spore przyrostu i myślę, że osiągnie więcej jak 1.20m, ale radze od razu pilnować go z przycinaniem, ja zrobiłem ze swojego wiesz "drzewko z kulkami", własnie dlatego, że starasznie szybko szedł w górę, a przy tym od śniegu lubi się załamywać, więc Ty tak samo pilnuj go 

-
- 1000p
Elu dzięki za odwiedziny:)
Sylwek
a ten cyprysik to miała być taka nowość wyhodowana w tym roku, ale szczerze ja widziałem te krzewy na żywo u siebie co TY masz i one mają troche inny układ tych igiełek:)
Hee jak coś to ja dalej chcę tkwić w przekonaniu że to jakaś nowość
Sylwek

Hee jak coś to ja dalej chcę tkwić w przekonaniu że to jakaś nowość

ogródeczek
storczyki
storczyki
- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariusz u kogo ty to kupujesz... zdegustowana jestem tym co ci nagadali...
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
-
- 1000p
Ja kupuje tam gdzie coś mają;/ wcześniej jakoś na te iglaki nie zwracałem uwagi, podobały mi się z nich kulki itp. ale jak zobaczyłem tego i te pokręcone igły lekko zwisające, a gościu jeszcze że to nowość i w ogóle zachwala, mogłem się kapnąc że coś nie tak bo jak zapytałem o kosodrzewine pumillo to mi chciał wcisnąć jakaś normalną, tyle że tu poznalem różnice, no ale w tych cyprysikach nie;/ koniec następnym razem przygotuje się bardziej 
Diana heee, ale wiesz ja wierzę do końca...., zatem będziesz prosić :P

Diana heee, ale wiesz ja wierzę do końca...., zatem będziesz prosić :P

ogródeczek
storczyki
storczyki