Trójkątna szachownica- ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

BarWo pisze:Piękne kolorki......a to pomarańczowe z czerwonymi czubkami w środku to co to ? :)
Na tygrysówkę to zaczynam chorować.....dużo miejsca to pewnie nie zajmuje?
Witaj Basiu .
Tygrysówka rzeczywiście zajmuje mało miejsca w ogrodzie , przynajmniej u mnie . Ja posadziłam ją w " kępę " - pięknie wyglądała jak zakwitły dwa, trzy kwiatki razem w różnym kolorze .
Nazwy roślinki o którą pytasz niestety nie znam . Kupiłam sadzonkę w sklepie ogrodniczym a sprzedawca nie potrafił udzielić mi informacji na jej temat ,poza tym że to bylina .
Pozdrawiam . Marta.
samanta
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Co to za kwiatuszek przed floksami? Ma interesującą formę. U mnie niestety same żółte tygrysówki zakwitły :(
Izo niestety nie znam nazwy roślinki , a że bardzo przypadła mi do gustu to ją kupiłam . ( sprzedawca nie znał nazwy ) .
samanta
500p
500p

Post »

Raczek pisze:Piękne te tygrysówki. :shock: :shock:
Zauważyłam je w tym roku w niektórych ogrodach,ale u ciebie widzę całą gamę kolorów.
Hmmmm.... a może będziesz zbierać nasionka?
Aniu , prawdę mówiąc nie zwracałam uwagi na nasionka . Muszę dzisiaj" rzucić okiem ", może coś uda się zebrać. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tygrysówka ma cebulki. Czy z nasion można ją rozmnażać? Wydaje mi się,że raczej nie warto.
samanta
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Tygrysówka ma cebulki. Czy z nasion można ją rozmnażać? Wydaje mi się,że raczej nie warto.
Właśnie dlatego nie zwracałam uwagi na nasionka, aczkolwiek takowe są , chociaż mam wątpliwości czy zdążą dojrzeć przed zimą .
samanta
500p
500p

Post »

Oleandry i kloniki.... kwiaty koło których nie potrafię przejść obojętnie :P :P :P Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany :!: Wcale się nie dziwię,że nie możesz przejść obojętnie. Robią wrażenie :!:
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ MARTO

Dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu . Jest po prostu piękny . Słów mi brakuje , żeby wyrazić mój podziw dla tych cudnych kwiatów i tak pięknie pokazywanych na zdjęciach . Ciekawa jestem które to miasteczko w zachodniopomorskim tak pięknie ozdobiłaś . Czy jest więcej takich urokliwych miejsc w Twojej miejscowości .
Pozwolę sobie wpadać do Ciebie i podziwiać - a naprawdę jest CO . ;:138
Pozdrawiam EWA
Spis linków
samanta
500p
500p

Post »

ewkapaw pisze:WITAJ MARTO

Dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu . Jest po prostu piękny . Słów mi brakuje , żeby wyrazić mój podziw dla tych cudnych kwiatów i tak pięknie pokazywanych na zdjęciach . Ciekawa jestem które to miasteczko w zachodniopomorskim tak pięknie ozdobiłaś . Czy jest więcej takich urokliwych miejsc w Twojej miejscowości .
Pozwolę sobie wpadać do Ciebie i podziwiać - a naprawdę jest CO . ;:138
Witaj Ewo w moim ogródeczku .
Miejscowość w której mieszkam to wieś a ogródków przyblokowych jest kilka , ale zdecydowanie mniejszych niż mój , chociaż są ku temu warunki .
Wpadaj kiedy chcesz , goście są zawsze mile widziani , więc zapraszam .
Pozdrawiam cieplutko. Marta.
samanta
500p
500p

Post »

Kilka drobiazgów dla miłych gości ..... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Fajne kwiatki wkleiłaś.......pierwiosnek ci kwitnie? :shock: Wrzosek ślicznyObrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p
Od: 27 lip 2008, o 09:08

Post »

piekny kolor hibiscusa
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Martuniu drobiazgi jak zwykle przepiękne :lol:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia Olga ;:100
samanta
500p
500p

Post »

BarWo pisze:Fajne kwiatki wkleiłaś.......pierwiosnek ci kwitnie? :shock: Wrzosek śliczny[URL=http://www.iv.pl/]Obrazek[/UR
L]

Basiu , prymulki powtarzają kwitnienie ( przynajmniej u mnie tak jest ) na jesień i kwitną aż do przymrozków . Co prawda nie tak obficie i dorodnie jak na wiosnę , ale też cieszą swoją obecnością.
Pozdrawiam cieplutko . Marta.
samanta
500p
500p

Post »

Olga00 pisze:Martuniu drobiazgi jak zwykle przepiękne :lol:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia Olga ;:100
Oleńko , bo się przyzwyczaję do Twoich komplementów i tak mi zostanie :P :P :P :P
Pozdrawiam cieplutko .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”