Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu, na takim dużym i pięknie zagospodarowanym "ranczo", to nic dziwnego że goście ściągają do Was.
Z pewnością lubią tam przebywać.
A jak Twoje pomidorki ?
uki94
200p
200p
Od: 4 mar 2008, o 09:55

Post »

Witaj tadeuszu czy na twoich ogórkach w gruńcie są ślady jakiś chorób?
Lukasz uki94
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HANIU- cały tydzień jesteśmy sami, dopiero w sobotę i niedzielę odwiedzają nas dzieci i znajomi,samotności nie odczuwamy,pracując w ogrodzie czas biegnie szybko;

EWO- u nas z opadami nie jest źle, przydałoby się więcej opadów, ale i tak jest dobrze. Kwitnących drzew i krzewów mam dużo, ciągle kwitnie kilka od wczesnej wiosny do późnej jesieni.

ŁUKASZ- moje ogórki w gruncie są jeszcze małe, dopiero się kładą, owoców jeszcze nie mam, mam za to dużo ogórków szklarniowych do bezpośredniego spożycia.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj wizyta w szklarni , pomidory widziane z góry i i z dołu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Hura,hura :!: cieszę się że wkońcu przyjedziecie do nas... ;:114 Buziaka za to ,tylko czy Zosieńka niezazdrosna o te buziaki :?: Pytasz co kupiłam w Sitnie na wystawie :?: już Ci mówię: dwie Magnolie i Rodendrony, dużą Azalię, Andromeda inaczej Modrzewnicę, Perysa,kilka skalniaków,gożdzików,i pare roslinek które nie mają etykietek ale mi się podobały i mam nadzieje że jak przyjedziecie to mi je rozpoznasz. Kupiłam również cebule Hiacentów (bo moje były porę lat nie wypopywane i są drobne pięć kolorów) a jeszcze o cztery się wzdogaciłam, tulipany,i taką dużą nietanią cebulę ale mi sie też podobała (to też do rozpoznania dla Ciebie) . Kupiłam trzy odmiany porzeczek i agrestu. to tyle aby mojemu meżczyznie zepsuć humorek na krutko, bo teraz już spoko przetrawil...ha,ha :!: :!: Ciesząc cię już teraz na Wasz przyjazd....- CiEpLuTkO p-o-z-d-r-a-w-i-a-m i do ZOBACZENIA umnie PA<PA<PA<PA,pa,pa,pa,pa,pa.... ;:12
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prezentacja moich roślin;

Dziurawiec rok sadzenia 2003; Obrazek Obrazek

Pięciornik rok sadzenia 2002; Obrazek Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Pomidorki masz bardzo ładne i jak widzę zdrowe. :D Widzę, że mimo upałów nie zacieniałeś dachu (oprysk wapnem).
Pozdrawiam Andrzej.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ERAZM- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, dach mam z folii i nie ma potrzeby cieniować, gdyż byłoby za ciemno, w każdej z czterech ścian z okien są na całej długości wietrzniki i temperatura wewnątrz nie jest większa niż kilka stop od tej na zewnątrz.

Zapraszam do oglądania moich różyczek( i tylko różyczek)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

;:106 dzisiaj tylko chcę powiedzieć DzIeŃdObRy a właściwie DobraNoc ~~Pa :!: :!:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poza różami kwitną kwiaty w skrzynkach, doniczkach oraz w gruncie;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Witaj Tadeusz...róże masz prześliczne - gratuluję kolekcji :D widzę ze ci kanna już kwitnie :roll: i bardzo lubię słoneczniki w ogrodzie...muszę się postarać w przyszłym roku :)
Zapraszam do swego ogródka, zobacz jaką mam szałwię muszkatołową :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BARBARO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie. Kanna kwitnie, gdyż ją wcześnie posadziłem do doniczki w zimnej szklarni. Słoneczniki sadzimy na warzywniku jako osłonę dla ogórków.

Dzisiaj pogoda sprzyjała pracy w szklarni, na zewnątrz szalały burze i padał deszcz;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Po deszczu , wieczorem wyjrzało słoneczko; Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

tadeusz48 pisze:Kanna kwitnie, gdyż ją wcześnie posadziłem do doniczki w zimnej szklarni. Słoneczniki sadzimy na warzywniku jako osłonę dla ogórków.
Tadeuszu ja też kannę posadziłam wcześnie do doniczki ale moja do kwitnienie się nie bierze..

Proszę rozzwiń zdanie z tymi słonecznikami... wprawdzie nei siałam ogórków ale na przyszłość będę wiedziała...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
plomba31
50p
50p
Od: 10 maja 2008, o 21:45

Post »

Tadeusz , cudowny ogród .................

zdradź tajemnicę co robić żeby mieć tak piękny trawnik
Pozdrawiam PATI
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie. Warzywnik mamy dobrze nasłoneczniony i by ogórki miały lepsze warunki do rośnięcia, osłaniamy je od zachodu i wschodu słonecznikami lub kukurydzą, by rosły w zaciszu. Nie wiem czy to coś daje ale co roku tak robimy( słoneczniki i kukurydzą dzieci lubią i je gdzieś trzeba posiać) i ogórki mamy ładne i późno je atakuje choroba( może dlatego że trudniej dostać się zarodnikom grzyba niesione przez wiatr).

Obrazek

W ubiegłym roku wychowane na działce w budkach szpaki całkowicie zjadły nam borówkę amerykańską. W tym roku jak zauważyłem zaczęły już sie dobierać do borówki mimo że w budkach zmniejszyłem średnicę i nie mogły do nich wejść . Zobaczę czy moje zabezpieczenia coś dadzą; Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”