Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lisko, cieszę się, że i ty się zdecydowałaś na tę rożę :). Będziemy im kibicować, żeby szybko i zdrowo rosły :)
Ja już chyba całkiem chora jestem na różyczkę ;). Obudziłam się o 5 rano i zamiast dalej smacznie spać to rozmyślam o Claire, której nie mam (a trzymałam w ręce i odłożyłam), a której (dzięki Hance i zdjęciom Andrzeja) pożądam od kilku dni. Myślałam o ogrodzie Ewy Daisy, jej pergoli i Warwick Castle obsypanych kwiatami.Usnęłam o 6 rano, a 6.30 trzeba było wstać.
Mój mąż pytał czy w naszym ogrodzie będzie coś więcej niż tylko róże :D. Pirouetta przemyciłam i stoi schowany miedzy innymi roślinkami ;).
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna różyczka i jaka duża ,to ci dopiero dobry zkup.Oj też tak mam jak coś mi się podoba i nie kupię tego,rozmyślam i zła jestem sama na siebie ,że nie kupiłam Zazwyczaj kończy się na tym że jadę tam drugi raz.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Duża jest i piękna, tylko cały czas się zastanawiam czy raka nie ma. Liska miała przygody w zeszłym roku z Pitouettem i ja to ciągle mam w pamieci.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Taka pszczółka właśnie metr ode mnie leży :)
Obrazek

Psiknęła sobie w oko perfumem tatusia. Kazałam jej się na chwilkę położyć, a ona już w najlepsze spi od pół godziny :). Nie będę jej budzić, tylko przeiosę do łóżka :)
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Pirouetta nie kupiłam , ale trzy inne. :lol:
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Ile teraz kosztują te róże? Jednak nie oparłaś się pokusie i pojechałaś :). Mnie po głowie chodzi jeszcze Claire, ale chyba na razie dam spokój. Widziaąłm ją juz wcześni na stronie Baranowskich, a jak na forum obejrzałam fotki "na żywo" to spodobała mi sie jeszcze bardziej, na dodatek okazuje się że ładnie pachnie.
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj fotki róż u mnie w wątku.Nie podrożały.Pachnące posadziłam przy wejściu do domu.A małą tarasową do innych róż.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Rybciu, mój Pirouette od Deidre, wypuścił 2 nowe gałązki !

Obrazek

Może daj swoją do ziemi, niech rośnie, jeśli nie ma bulwideł na dole.
A Twoje-moje Edenki juz załapały glebę i powolutku zakryły listeczkami wszystkie pędy.
Oby tylko było cieplej, wtedy ruszą pełną parą :lol: .
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podobno grad miałaś..
Nie zazdroszczę. U mnie w tym roku sypało już trzy razy. No i chyba dlatego nie będę już zdjęć host pokazywał. :?
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Byłam na zwiadach :). Niesamowite, ale nie ma szkód po gradzie! Bergenie, hosty są w jednym kawałku. Wczoraj widząc ilość lodowych kuleczek byłam przerażona myśląc jakie szkody będą. Na szczęscie jest ok :).
Przy okazji zrobiłam kilka fotek.

Kupiłam jako Warwick Castle (rok temu w Castoramie). Jak widac to na pewno nie jest ta odmiana. Bardzo ładnie pachnie, kwiaty są duże, kolor też mi się podoba :). nie rozpaczam, że zaszła pomyłka :). Może ktoś jest w stanie ją rozpoznać? Zdjęcie robione kilka dni temu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fisherman Friend-jest śliczny (sadzony wiosną 2008). Pierwszy kwiat nie wyglądał zbyt ciekawie przez deszcze i zimno. Teraz jest już lepiej. Coś podgryza liście, podejrzewam skoczka. Obejrzałam liście od spodu i są tam jakies białe, martwe robaczki (nie jest to raczej mszyca). Może doradzice czym popryskac listki i wybić szkodnika?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Róża na pniu. Dosłownie!! :D
Kupiłam ją 1,5 m-ca temu. Pytam sprzedawcę czy wie jaka to odmiana: "Nie". Jak długo kwitnie? "Jak to róża-długo" :D . Zaryzykowałam, kupiłam. Niestety dopadła ją czarna plamistość. Oberwałam wszystkie listki. Jak zaczęła kwitnienie byłam przekonana, że to Rosarium Uetersen (zapach, kształt i mała biała smuga wewnątrz pączka). Teraz, jak rozkwitła moja stara R.U. nie jestem pewna, bo nowy nabytek ma mniejsze kwiaty. Jak przekwitna kwiaty to chyba tę na pniu ciachnę o połowę, żeby się trochę rozkrzewiła.
Obrazek
Obrazek
Ogród Rybki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie tu u Ciebie, róże przepiękne ;-)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Mount Shasta. W kwietniu 2009 kupiona w Casto. Wyrosła jedna! gałązka z dwoma pąkami :)
Obrazek

Będzie czy nie będzie z niej Eden Rose :)? To ta kupiona wiosną za 7 zł. Nie mogę się doczekac.
Obrazek

Acropolis. Daleko mojej do ślicznotki Andrzeja :)
Obrazek

Abraham Darby od Bogusia z all.. . W końcu zaczyna rosnąć. Czekam na kwiaty :)
Obrazek

Westerland, kupiony nagokorzeniowy, sadzony w kwietniu 2009.
Obrazek

New Dawn
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Śliczne te Twoje róże, u nas też ten sam grad padał, ale też nie widzę zbytnio zniszczeń.Za dwa tygodnie Minikowo, wybierasz się?
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Madame Knorr. Krzaczek ok 40 cm wysokości, obsypany pąkami (przy 15-tym przestałam liczyć :) ). Sadzony w 2008 r.
Obrazek
Obrazek

Eglantyne
Obrazek
Obrazek

Tawuła
Obrazek

Thuja Occidentalis Woodwardii . Planuję posadzić je w pojemniku, tylko kłopot mam bo nie znalazłam wystarczająco dużych. Molestuję męża, żeby sam zrobił skrzynie (z ociepleniem), ale na razie nie mogę się doprosić. Niedługo będzie miał urlop to pomolestuję go mocniej ;).
Czy te tuje można strzyc? Jeśli tak to kiedy?
Obrazek

Zapomniałam jak się nazywa, coś tam Globosa. Trochę takie roztrzepane jest, chyba będę działała sekatorem. Sadziliśmy miesiąc temu, kilka gałązek przyschło, ale liczę że się przyjęło.
Obrazek

na razie więcej zdjęć nie wklejam, bo nie mam juz cierpliwości. Wolno net u mnie działa.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Witaj Igo :) . Lipcowe Minikowo to bardziej rolnicze jest. Nie wiem jeszcze czy pojadę. Mogę prosić cię o przypomnienie o imprezie jak już będzie termin bliski? :)

Kropelko miło mi cię gościć.
Ogród Rybki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”