Danusia- Nie otwierają się zdjęcia z ubiegłego roku ponieważ je zgubiłem

.Może je odszukam bo faktycznie wątek wygląda
cienko ale aktualne fotki
wstawiam na bieżąco.Nie wszystkie rośliny chcą u mnie rosnąć i z wielu zrezygnowałem.Dużo roślin kupiłem
oczami nie patrząc z jakiej są strefy albo po
prostu nie umiałem o nie zadbać.
eszeweria 18- Lubię kukliki i mam ich kilka w różnych kolorach ale posadzone w ubiegłym roku nie są jeszcze na tyle wyrośnięte aby miały dużo kwiatów.Zaczynają
kwitnąc jednym,dwoma kwiatkami.
Marta- Dzwoneczki to
Lulecznica kraińska. Nie kwitnie obficie w tym roku.To rodzima bylina będąca pod ochroną.Żółte kwiatki to
Hylomecon
japonica. Ma ładne liście i nie jest wysoki ale ma też jedną wadę.Po przekwitnięciu idzie spać do następnej wiosny i zostaje goły placyk.Z górek trochę roślin
wyrzuciłem.Pozbyłem się głodków,które zarosły mchem a czyszczenie ich wyszło nie najlepiej.Brzydko wyglądały też niskie macierzanki.Bergenie nigdy nie chciały
kwitnąć więc zasiliły kompost a dużo irysów syberyjskich poszło do sąsiadów.Epimedia też znalazły nabywców.
Ola- Witaj na górkach.Z tym planem to różnie bywa.Bardzo często rośliny zmieniają miejsce.Sprowadza się nowe i wtedy to co już było nie pasuje do tego
nowego.Bywało tak,że roślina kilka razy przesadzana kończyła żywot chociaż teraz działka jest zapełniona i staram się aby roślina raz posadzona, miejsca nie
zmieniała.
Primula marginata Prichard's Variety
Primula sieboldii
Zigeunerblut
Alena
Heliopsis helianthoides Loraine Sunshine