Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Działeczka kolorowa aż miło ;:215 . Na przymrozki nie ma rady no ale dobrze,że i pozostawił nam sporo roślin nie tkniętych!Bo czym byśmy cieszyły nasze wyposzczone po zimie zmysły? ;:7
Dobrych,pogodnych ,rodzinnych Świąt Iwonko!Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

U ciebie to takie kolekcjonerskie piękności, wielu z nich nigdy nie spotkałam. ;:433 ;:433
Przymrozki i u nas nieco napsociły, ale mówi się trudno i kocha ten nasz raj na ziemi. ;:31 ;:31
Pozdrawiam Świątecznie ;:167 mokrego dyngusa życząc zwłaszcza ogrodowi. ;:215 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko ekspresowa jesteś! ale w święta trochę odpocznij! Ogród ładnie się prezentuje jakieś egzoty widzę ;:219 i taki maleńki żółty kwiatuszek...co to? Zdrowia i spokoju dla Was na Święta ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko wszyscy jesteśmy w niedoczasie :) także nie musisz się martwić :) Tobie również życzę wesołych i spokojnych Świąt :) I duuużo deszczu, bo chyba nam brakuje.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Miłego świętowania :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Święta, Święta i już po, zleciało trzy dni tak szybko i znowu praca, ale tylko trochę, bo zaraz znowu kilka dni urlopu :tan
Piękne Święta mieliśmy, pogoda dopisała, więc nie siedzieliśmy w domu tylko odpoczywaliśmy czynnie, oczywiście działeczkę też odwiedziłam, bo roślinki pić potrzebują, sucho nadal, może spełni się prognoza na jutro i będzie padać, no zobaczymy.
Maryniu dziękuję pięknie ;:196 , a oczka jest już czym cieszyć, coraz więcej kwitnień, coraz więcej zapachów ;:138
Stasiu dziękuję Tobie również ;:196 mam nadzieję, że na ogród to jutro co nie co poleje, ale zobaczymy jak się sprawdzi ;:108
Marysiu odpoczywałam tak intensywnie, że jak wracałam do domu to padałam szybko ze zmęczenia :;230 , nawet jeść już się nie chciało, a kwiatuszek to sama nie wiem co to za jeden, ale może zobaczę u kogoś na grupie to odpowiem, Marysiu Tobie również dziękuję pięknie ;:196
Mariuszu oj brakuje i to bardzo deszczu, susza i już zakazy wstepu do lasów, no liczę bardzo na deszcz, dziękuję ;:196
Dorotko ;:196
Pierwszego dnia świąt zjechaliśmy część jeź. Dąbie i część Zalewu Szczecińskiego, a w drugi dzień świąt drugą część Zalewu Szczecińskiego przy granicy, były też ładne kwiatki, tylko nie pytajcie czy zmieniły miejsce zamieszkania bo i tak nie powiem ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A działeczka prezentuje się dzisiaj tak ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,ja przeciwnie do ciebie odpoczywałam w domku i jeszcze mam mało ;:306 oziębiło się u mnie bardzo jakby śnieg gdzieś niedaleko sypał ,no i taki mroźny wiatr wiał ,więc ja na kanapie albo pod piecem się wygrzewałam bo zmarzłam jak byłam na polu ponad godzinę taka ze mnie wycieczkowiczka :;230 ,pozdrawiam i pięknej wyczekiwanej wiosny życzę ;:168
Awatar użytkownika
Senior
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2017, o 01:25

Post »

W Katowicach też dzisiaj było nieciekawie, wiatr był strasznie silny i co chwilę zbierało się na burzę. Niestety spadło tylko kilka kropel deszczu i nadal panuje susza. Okolice w których byłaś piękne, szczególnie w porównaniu do Katowic.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Niestety, deszczu ani widu ani słychu, ziemia sucha jak pieprz. Podobno jutro mają nam puścić wodę, to potańczymy sobie z wężem. :tan
Święta były cudowne, to świetnie że spędziliście je w plenerze. ;:215 Moje nogi już by tego nie wytrzymały, kiedyś też tak wojażowaliśmy. ;:224
Ogródki sukcesywnie zmieniają swoje oblicze, jedne rośliny już odpoczywają, żeby zrobić miejsce kolejnym i tak cały sezon, żeby nikt nie był poszkodowany czy zapomniany. ;:oj :heja
Miało polać w dyngusa, ale tylko nasze wnuczęta wypełniły prognozę, szprycując wszystkich z pistolecików. ;:306 :;230
Słonko już miałaś, to tym razem porządnego deszczu życzę i solidnego wypoczynku przed kolejnym urlopem. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko nie ma to jak udany wypoczynek na łonie natury ;:215 . Działeczka ukwiecona widać ,ze za chwilkę rozwiną sie piwonie lekarskie moim jeszcze sporo brakuje do kwitnienia.Oby wreszcie popadało ziemia by odżyła, ale znów ma się ochłodzić po deszczach tak jak u Ciebie.Cóż coś za coś
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, wycieczki wspaniałe w doborowym towarzystwie! ;:63
Działeczka kwitnie! ;:138
Czego chcieć więcej? ;:131 No, może wody z nieba, czego życzę Ci z całego ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , widać , że u Ciebie wszelkie wycieczki to rodzinne zacięcie , więc tylko chwalić takie postawy i zazdrościć .Wiosna na działeczce już jest na całego , jeszcze tylko deszczyku potrzeba a potem ;:3 .Dobrej pogody i wody . ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Mamy czas po świętach, teraz już spokojnie można zająć się działeczką, jak tylko wolne od pracy będzie, już zaplanowałam majówkę synowi ;:306 , no sama nie skopię warzywnika, pogoda płata figle, ale dziś było całkiem letnio, rano leciutko deszczyk popadał, a potem słonko rozkreciło się na dobre, byłam na działeczce, bo ciekawa byłam czy te wiatry nie narobiły bałaganu większego niż był, ale jest dobrze, a po za tym działeczka mnie dziś zaskoczyła i to bardzo miło, Wisteria jednak zakwitnie i to pięknie zakwitnie ;:138 , Złotokap tak samo, w oczku okazało się, że rybki są, nic je nie zjadło, a tak myślałam, bo nie widziałam ich wcale jakiś czas, no i mam jeszcze przychówek, chyba z 10 młodych rybek, ale fajnie ;:138 , och jak ja kocham tą swoją działeczkę, a jak jest w tej fazie, kiedy wszystko się pięknie budzi, strat nie widać, to ją wręcz uwielbiam :tan
Martusiu jest, jest ta cudna i wyczekiwana wiosna ;:138 , dziś po lekkim deszczyku w nocy i rano wszystko się cudnie zazieleniło, rozwinęło, jest pięknie, tylko nadal na deszcz czekamy ;:108
Witaj Józku, Katowic nie znam, nie znam tych rejonów, ale Twój ogród jest bardzo ciekawy, podoba mi się i te Twoje egzotyki, jestem zachwycona, też mnie pociągają ;:215
Stasiu a ja na dyngusa nie zostałam zmoczona, no ale to chyba tylko panny na wydaniu polewane być powinny ;:oj choć teraz to już ten zwyczaj ma niewiele wspólnego z tradycją, no dzieci się bawia, dorosli niekoniecznie, wycieczki lubimy i jak tylko jest ku temu okazja to jedziemy, deszczu troszkę było w nocy, troszkę z rana dzisiaj, ale w dzień słonko wysuszyło ziemię szybko, czekamy na więcej, pozdrawiam serdecznie ;:196
Jadziu może nie ochłodzi się zbytnio, ale deszcz potrzebny, straż pożarna u nas co chwilę jedzie, słychać, ciągle gdzieś las, gdzieś łąki się pala, straszne to ;:185
Lucynko troszke tej wody z nieba było, ale nie wiele na razie czekam na więcej, do tego czasu taniec z wężem uskuteczniam, pozdrawiam ;:196
Elu, no jest czas na wycieczki, na działeczkę i na pracę, ja nie potrafię na miejscu usiedzieć, M może mniej, ale wyciągam go jak tylko mogę, a on się mocno nie opiera, pozdrawiam ;:196
Najpier pokażę Wam swój parapet, rośliny już by chętnie do ziemi poszły, ale jeszcze mam obawy, a jak dziś poczytałam przysłowia jak to na Św. Marka, to się trochę przestraszyłam i chyba jeszcze przetrzymam te moje maluchy w domu.

?Chodzisz na Marka bez koszuli, w maju kożuchem się otulisz?.

?Gdy na Marka deszcz pada, to siano przepada, bo Gdy deszcz w święty Marek to ziemia jak skwarek?.

?Co na Marka się stanie, to na ogrodników odstanie?.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na działeczce, moja Wisteria cudna i Złotokap, oj będzie pieknie jak zakwitnią ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Inne krzewy też szykują się do kwitnienia, kwitną, lub zaczynają kwitnąć ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klonik prawdopodobnie Cynamonowy pięknie rośnie, nasionka przywiezione z Choszczna

Obrazek

I jszcze sporo cudnych kwitnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I chyba starczy na teraz, choć mam jeszcze sporo cudnych kwitnień, ale pokażę je jutro, pozdrawiam Was i życzę jednak tej wody z nieba :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Obejrzałam te Twoje cudne kwitnienia a roślin masz tyle, że zawrotu głowy można doznać!Brawo Iwonko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze muszę Wam dzisiaj pokazać naszą Zenitkę, przyszła na kolację z maluchami, jeden najodważniejszy próbuje podchodzić do mnie bliżej, ale ja się jednak trochę boję reakcji Zenitki ;:oj
Nie bardzo widać pasiastego malucha na drugim zdjęciu, bo i zdjęcia nie są za wyraźne.

Obrazek

Obrazek

Maryniu sama jestem zaskoczona tą ilością ;:oj , a najśmieszniejsze jest to, że ciągle mi mało ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”