Hosta foto rok 2008

Hosty
Zablokowany
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też POPIERAM.

;:26
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Storczyki to są ... :oops:
my też prosimy:)
;:48 ;:50 ;:26 ;:48 ;:50 ;:26 ;:48 ;:50 ;:26

paco...a Ty?
niezapominajka567
100p
100p
Od: 13 mar 2007, o 18:19

Post »

Ja bym myślała, żeby to było coś w rodzaju trzech lub czterech osobnych wątków np.
1- gatunki host ( taki wątek gdzie będzie na samym początku zdjęcie danej hosty oraz podstawowe dane jaka jest wysoka, szerokość, kwitnienie- tak żeby można było już na pierwszej stronie dowiedzieć się konkretów, a dalej...to już luźne wymiany zdań o hoście) i tak o każdej hoście z osobna
2- identyfikacja - tu będziemy wklejać zdjęcia wątpliwych nam gatunków
3- pielęgnacja ( ale tak ogólnie o wszystkich hostach)
No i oczywiście proponuję na moderatora całego wątku o hostach Tomasza!!!!ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Aneta
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłoby fajnie gdyby ktoś z obsługi wypowiedział się odnośnie sensowności całego projektu.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

niezapominajka567 pisze:Ja bym myślała, żeby to było coś w rodzaju trzech lub czterech osobnych wątków np.
1- gatunki host ( taki wątek gdzie będzie na samym początku zdjęcie danej hosty oraz podstawowe dane jaka jest wysoka, szerokość, kwitnienie- tak żeby można było już na pierwszej stronie dowiedzieć się konkretów, a dalej...to już luźne wymiany zdań o hoście) i tak o każdej hoście z osobna
Zaznaczam, że piszę w swoim imieniu, także miłośniczki host. :D

Jak sam Tomasz pisał, host jest już kilka tysięcy. Czy wyobrażasz sobie Niezapominajko kilka tysięcy wątków? Bo ja nie.

Taki wątek jest już stworzony. :D

Bardzo dobry pomysł. Niech ktoś ze znawców otworzy taki wątek, nic nie stoi na przeszkodzie. :D

Podsumowując: jak na razie jest trzy lub cztery wątki o hostach. Dla tych kilku wątków Admin na pewno nie zgodzi się na nowy dział.

Jest propozycja aby utworzyć bibliotekę host (Tomasz ją zna), jeżeli będzie przynajmniej kilkanaście wątków, to wtedy utworzenie działu będzie miało sens.
Że na razie wątki o hostach są porozrzucane, to zawsze można je znaleźć za pomocą wyszukiwarki.
Jeżeli będzie podstawa do tworzenia działu i zgoda Admina, to pozbieranie wszystkich wątków w tym jednym dziale, nie będzie problemem. :D
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lila31 pisze: Podsumowując: jak na razie jest trzy lub cztery wątki o hostach. Dla tych kilku wątków Admin na pewno nie zgodzi się na nowy dział.
Wątków możemy wygenerować więcej ale to chyba nie o to chodzi. Mimo wszystko jakieś zasady obowiązują.
lila31 pisze:Jeżeli będzie podstawa do tworzenia działu i zgoda Admina, to pozbieranie wszystkich wątków w tym jednym dziale, nie będzie problemem. :D
No właśnie. Co jest podstawą do utworzenia nowego działu? Kaktusy maja swój, storczyki też. Mimo, że jest przecież dział "Rośliny doniczkowe".
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

raistand
Ależ nie porównuj odrębnych gatunków roślin do jednego z gatunków bylin!
Idąc Twoim tokiem rozumowania to przede wszystkim
róży - królowej wszystkich kwiatów należałaby się odrębna sekcja na forum!
To nie chodzi o ilość zwolenników uprawy danej rośliny i przepychanki między nami .
Chodzi o stworzenie wiarygodnej bazy o danej roślinie bez rewolucji na forum,
zebranie wszystkich linków encyklopedycznych,poradniczych czy identyfikacyjnych ( czy jakich tam jeszcze wymyślicie)w jedną całość ułatwiającą bezproblemowe dotarcie każdemu do potrzebnych danych.
Lila podała możliwości.
Decyzje podejmie Administrator.
Tymczasem uważam,że możemy przystąpić do budowania zaproponowanych wątków. :D
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo pisze:raistand
Ależ nie porównuj odrębnych gatunków roślin do jednego z gatunków bylin!
Idąc Twoim tokiem rozumowania to przede wszystkim
róży - królowej wszystkich kwiatów należałaby się odrębna sekcja na forum!
To nie chodzi o ilość zwolenników uprawy danej rośliny i przepychanki między nami . (...) Decyzje podejmie Administrator.
Świerzbi mnie żeby napisać coś więcej ale z moderatorami sie nie dyskutuje ;)

Ja już się na temat nowego działu nie będę odzywał.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Świerzbi mnie żeby napisać coś więcej ale z moderatorami się nie dyskutuje

a to dlaczego :? nie strasz nowicjuszy forumowych, takich jak ja :wink:
Wola ludu, wystarczająco uzasadniona jest argumentem nie do przbicia :P

Zainteresowanie funikami jest znacznie wieksze aniżeli wynika to z wpisów w tym wątku. Zauważa się to wędrując po działeczkowych wypowiedziach.
Tutaj juz jest dużo informacji ale jest pobałaganione :wink: Nie każdy ma cierpliwość i czas przeglądania strony po stronie :( Wyszukiwarka też nie zawsze się sprawdza :(

Jestem jak najbardziej za usystematyzowaniem wszelkich informacji o hostach :D
Tym bardziej, ze sa tu osoby które mają to w "jednym paluszku" :shock: !!![/i]
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdyby ktoś przeoczył:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12247

"Niestety rozwiązaniem dla potrzeby zgrupowania wszelkich informacji o hostach NIE może być i nie będzie tworzenie jeszcze jednej , kolejnej sekcji forum. "
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Nie może być tylu wątków hoscianych wśrod masy innych bylin...to musi być tak, jak ze storczykami- ODDZIELNY DZIAŁ. W którym będą watki tylko i wyłącznie hosćiane....napór jest ajk widać ogromny, mam nadzieję,ze adminy sie ulitują nad błagającymi. Moderatorem mógłbym być, choć na razie kompletnie sie na tym nie znam(bardziej na roślinach :) ) ale prosiłbym do współpracy Andrzeja paco i Pidżamę na równych zasadach. Maja spora kolekcję i równie wielka wiedzę o funkiach.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

raistand pisze:
Mój stan posiadania też się dzisiaj zwiększył... Powoli przechodzę na hodowle doniczkową. ;)
Raistand- A czemu nie wprost do gruntu? U mnie zimniej , a ja nowe nabytki sadzę wprost do gleby. Dziś był w nocy przymrozek, liliowce lekko zmroził, a nowiutkim hostom nic, choć niektóre już z listakmi sadziłam.

Popieram propozycję utworzenia osobnego działu dla HOST.
;:180 ;:180 ;:180

Na początek proponuje podział wątków na:

-Hosty biało pstre
-Hosty żółto pstre
-Hosty niebieskie
-Hosty żółte
-Hosty zielone
-Hosty niskie
-Hosty średnio wysokie
-Hosty wysokie
-Hosty wolno rosnące
-Hosty szybko rosnące
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Re: GUACAMOLE 75cm wys. 5 lat

Post »

Tomasz II pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
:shock: mam pytanko czy jakaś z tych przepięknych roślinek nadawała by się na balkon ale taki zachodni gorący choć z lekkim cieniem dawanym przez skrzynki zawieszone wyżej.
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

śnieżka pisze:
raistand pisze:
Mój stan posiadania też się dzisiaj zwiększył... Powoli przechodzę na hodowle doniczkową. ;)
Raistand- A czemu nie wprost do gruntu?
Bo tego gruntu już coraz mniej.
:-(

śnieżka pisze: Popieram propozycję utworzenia osobnego działu dla HOST.[/b] ;:180 ;:180 ;:180
Przeczytajcie odpowiedź Administratora
niezapominajka567
100p
100p
Od: 13 mar 2007, o 18:19

Post »

Lila- myślę jednak, że wątek z poszczególnymi gatunkami host to świetny pomysł. Teraz jak się chce znaleźć coś o konkretnej hoście, to trzeba przeszukać cały wątek- a i to nie gwarantuje , że się tam coś znajdzie po przeczytaniu(wiem, że jest wyszukiwarka-ale z nią tak różnie bywa)Nie sądzę, że mnogość gatunków host powinna nas powstrzymywać, przecież róż też jest całe mnóstwo, podobnie jak storczyków- a nie oznacza to, że będziemy te kilka tysięcy opisywać.
Aneta
Zablokowany

Wróć do „Hosty”