Moje storczyki

ODPOWIEDZ
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dorcia pisze:Rzeczywiście pachnie :shock: .
Wiedziałam ;:48 ;:50 ;:48 ;:48
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

No i zebrało mnie na żółto kwitnące storczyki. Wczoraj kupiłam falenopsisa, oczywiście żółty z białym środeczkiem - przeuroczy, taki delikatny. :P
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia poproszę. :lol:
dorcia
1000p
1000p

Post »

Już pokazuję tę moją nowość: różne ujęcia, bo nie potrafiłam wybrać:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kwitnienie mojego pierwszego falenopsisa: ciągle wydłuża pęd kwiatowy oraz wypuścił nowy pęd: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Falenopsis kwitnący brzoskwiniowo wydłuża pęd: Obrazek

Jeden z falenosisów - Sunny Afternoon - kupionych z przeceny wypuszcza pędy kwiatowe: Obrazek Obrazek

Falenosis, któremu zbyt krótko obcięłam pędy po kwitnieniu wreszcie zdecydował się na kwitnienie: Obrazek

I największa niespodzianka: keiki falenopsisa wypuściło pęd kwiatowy: Obrazek

Dużo dzieje się na falenopsisie rekonwalescencie, ale ze zdjęciami poczekam do chwili, gdy pewnej niespodzianki będę już całkowicie pewna. Na innych storczykach pojawiają się pędy kwiatowe, gdy podrosną, to pokażę.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, Dorota (po zakończeniu roku szkolnego będę częstym gościem na innych wątkach, teraz nadmiar pracy papierkowej powoduje, że tylko rano wskakuję na forum na kilkanaście minut i nie zawsze mam czas, żeby coś napisać). :P
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Masz się czym chwalic, aż ślinka cieknie na takie wspaniałości ;:13
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

to prawda, jedni czekają na nowe pędy, a inni mają wszystko :) zazdrosczę - oczywiście w pozytywnym znaczeniu. niech się jak najlepiej rozwijają! od dziś storczyki w netto - 19.90.
platynka :)
dorcia
1000p
1000p

Post »

Mój ostatni nabytek pochodzi z Auchan i kosztował 19,99 zł.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Jakie śliczne! Ta brzoskwinka jest wspaniała, taka subtelna. Zresztą wszystkie piękne. Ileż storczyki maja w sobie elegancji! Patrzę, patrzę i nie mogę sie nadziwić ich doskonałością.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dorcia, pewnie dlatego, że nie masz czasu i za bardzo im nie przeszkadzasz, to tak pięknie Ci rosną ;:198
Jestem pod wrażeniem tych pędzików :) , pędów, wydłużeń pędów, pączków no i nowego nabytku !
Idą jak burza :!: I niech tak będzie nadal ;:333
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Dorcia - dosyć tego dobrego. Palmiarnię masz czy co? :wink: O matko jakie cuda. Ten żółty dopisuje do listy pobożnych życzeń jak tylko znajdę miejsce na parapecie. :roll: :lol:
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Dorcia dzięki za odwiedziny w moim wątku,twoje storczyki to też pięknoty :D :shock: ,a jak zakwitną to dopiero będzie co podziwiać :shock: :shock: :shock:
czekam na fotki :D ;:177 ;:65
pozdr Dorota
Moje storczyki
dorcia
1000p
1000p

Post »

Kupiłam dwa falenopsisy: jeden ze względu na prześlicznie nakrapiane kwiaty: Obrazek Obrazek

a drugi ze względu na kształt kwiatów (nie wiem, czy to deformacja, czy nie, ważne, że mnie się bardzo spodobał): Obrazek Obrazek Obrazek

Mój falenopsis - rekonwalescent, któremu ucięłam keiki, na tym samym pędzie znowu wypuszcza ... keiki (już widać maleńkie listeczki). Trzy falenopsisy m.in. rekonwalescent, stoją na południowym oknie i rosną wyśmienicie, mimo znacznej operacji słońca.

I nie na temat: dla takich chwil warto być nauczycielem nawet w tak krytykowanym obecnie gimnazjum (mąż też jest nauczycielem): Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Ten drugi jest cudny, zwłaszcza te nietypowe kwiaty :) oj widze że pedagogów tu nie brakuje, może w poniedziałek przybędzie kolejny-obrona :roll:
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Dorciu tego pierwszego - to mamy identycznego :D ten drugi jest świetny - taki niespotykany :D zresztą oba są super 8)
Monisiu trzymamy kciuki ;:215 ;:215 ;:215 Daj znać jak poszło :D
dorcia
1000p
1000p

Post »

Miaaa, Dorotko dzięki.
Monisiu, ja też trzymam kciuki za obronę. Będzie dobrze. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”