Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
Tworzysz bardzo ładne zestawienia. Te dwa powojniki razem bardzo mi się podobają. A Twoje liliowce i lilie są cudne.
Znasz może nazwę tej pomarańczowej jeżówki?
Znasz może nazwę tej pomarańczowej jeżówki?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie zaaranżowany ogród! Przyjemność oglądania takich obrazków wielka!
Kolejne śliczne liliowce widzę. I nowe rośliny trafiają do Ciebie. Z czasem zacznie się naturalna selekcja, bo jedne rośliny będą się rozrastać i czuć świetnie, a inne niestety nie. Wielu forumowiczów skarżyło się np. na odmianowe jeżówki. Ciekawe, jak będą rosły u Ciebie?
Kolejne śliczne liliowce widzę. I nowe rośliny trafiają do Ciebie. Z czasem zacznie się naturalna selekcja, bo jedne rośliny będą się rozrastać i czuć świetnie, a inne niestety nie. Wielu forumowiczów skarżyło się np. na odmianowe jeżówki. Ciekawe, jak będą rosły u Ciebie?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko ładna dalia! u mnie jeszcze żadna nie rozkwitła, ale taka wiosna i lato też dziwne. Wczoraj upał dzisiaj leje i to dość intensywnie co widać po kwiatkach
Masz już wiele rozrośniętych kęp kwiatów, ta pysznogłówka bogato przyrosła! Miłego odpoczynku w weekend 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, róża może i okazała się pomyłką, ale jest naprawdę łada, więc nie ma tego złego...A jaką odmianę zamawiałaś?
Złocień bardzo ładny
Mam dwie kępki, ale odmiany nie znam. Nawet nie pamiętam gdzie je kupowałam? Najważniejsze, że kwitną i chociaż powoli, to z każdym kolejnym rokiem kwiatów przybywa 
Złocień bardzo ładny

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ewelina, bardzo ładnie u Ciebie!
Kolorowo i roślinki bardzo bujne.
Kolorowo i roślinki bardzo bujne.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Jaka piękna ta lilia Muscadet
No cudo nad cudami
Abym tylko nie zapomniała, to posadzę ją sobie w przyszłym roku i to kilka sztuk 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewelinko pomyłkowa róża śliczna! Masz w ogóle tyle pięknych kwiatów, bylin... a ten nowy złocień super!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Lilia muscadet ma cudne delikatne rumieńce
Powojnik Proteus mnie w tym roku kompletnie zauroczył, więc pomyłka nie taka zła
A w której szkółce kupiłaś?

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Nie nie, hotel dostałem od Cioci kupny, tylko że surowe drewno sosnowe i umeblowany
Hanię to w końcu zaraz pójdę sprawdzić
Ta dalia jest obłędna! Od razu skojarzyła mi się z gigantyczną gardenią

Hanię to w końcu zaraz pójdę sprawdzić

Ta dalia jest obłędna! Od razu skojarzyła mi się z gigantyczną gardenią

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Śliczny widok ogólny ogrodu, takie najbardziej lubię
piękna lawenda, a co to naprzeciw tak jaskrawo niebiesko kwitnie ?

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Nie było mnie chwilkę ale to za sprawą mojego eMa i Jego urodzin
. Spontanicznie postanowiliśmy wyprawić Mu małą imprezkę. Weronika spędziła weekend u dziadków a Emilka została z nami. Zaprosiliśmy kilkunastu znajomych i zrobiliśmy urodzinki pod chmurką
. Był grill, muzyka , dobra zabawa
. Przez cały piątek i sobotę musieliśmy się odrobinę przygotować, ogarnąć ogródek , przygotować przekąski , stoły itd. Na szczęście pogoda dopisała i nie musieliśmy zawijać się pod dach
. Nawet Emilka była zadowolona bo miała sporo osób do zabawy
. Dzisiaj po obiedzie pojechałam z Emilką do Teściów po Weronikę i już rodzinka jest w komplecie. Jutro mamy dzień wolny ale w planach mam porządkowanie pudeł z ciuchami. Wierzcie mi mam tego mnóstwo i ciągle tylko przekładam je z kąta w kąt. Czas żeby to w końcu uporządkować
. W ogrodzie niesamowity zapach niosą lilie , bzyczki szaleją na lawendzie . Powoli otwierają się kolejne dalie, słowem lato
. Niestety nie miałam zbyt wiele czasu na fotki ale coś tam mam
.

Kasiu u mnie na szczęście nie ma czerwonych mrówek tylko czarne ale upodobały sobie moje róże i tym mnie denerwują
. O tak masz rację , mamy ten komfort
. Ostatnie kilka dni pogoda jest bardzo letnia . Pozdrawiam .

Olu to nie jest na pewno Błękitny Anioł bo kolor ma inny . Z tym środkiem na mrówki masz rację, trzeba sypać co jakiś czas bo one jakby wracały
. Po deszczach to u mnie na pęczki tych brązowych brzydali , fuj. Moje dalie powoli otwierają kwiaty ale skubane długo każą na siebie czekać.
Polish Spirit.

Iwonko róża ma bardzo ładny kolorek a złocień ma fajne postrzępione płatki
. Ostatnio pogoda dopisuje i jestem zadowolona. Wczoraj nareszcie mogłam wyciągnąć basen i Emilka miała radochę
. Te gołe ślimaki też mnie wkurzają bo dziury robią niesamowite
.
Jeżówka Tomato Soup.

Aniu pomyłki bywają wkurzające zwłaszcza jak zamiast różowego koloru zakwitnie Ci np. żółty no ale cóż zrobić. Podejrzewam, że jeszcze nie raz trafią się nam pomyłki. Najlepiej by było kupować wszystko w czasie kwitnienia i wtedy pomyłki nie będzie ale to nie realne
. Lawendy przyciągają mnóstwo skrzydlatych
.
Pomyłkowy powojnik, wygląda mi na Proteusa bo on też kwitnie pojedynczymi kwiatami.

CDN

Nie było mnie chwilkę ale to za sprawą mojego eMa i Jego urodzin

Kasiu u mnie na szczęście nie ma czerwonych mrówek tylko czarne ale upodobały sobie moje róże i tym mnie denerwują

Olu to nie jest na pewno Błękitny Anioł bo kolor ma inny . Z tym środkiem na mrówki masz rację, trzeba sypać co jakiś czas bo one jakby wracały

Polish Spirit.

Iwonko róża ma bardzo ładny kolorek a złocień ma fajne postrzępione płatki

Jeżówka Tomato Soup.

Aniu pomyłki bywają wkurzające zwłaszcza jak zamiast różowego koloru zakwitnie Ci np. żółty no ale cóż zrobić. Podejrzewam, że jeszcze nie raz trafią się nam pomyłki. Najlepiej by było kupować wszystko w czasie kwitnienia i wtedy pomyłki nie będzie ale to nie realne

Pomyłkowy powojnik, wygląda mi na Proteusa bo on też kwitnie pojedynczymi kwiatami.

CDN
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Asiu nie mam pojęcia co stało się z Twoimi drzewiastymi, może nornice zrobiły sobie obiad ?? U mnie na razie nie ma strat w cebulach . Jeżówki zaczęły mi się coraz bardziej podobać ale czy nie będą roślinami na krótką metę ?? To się okażę bo podobno odmianowe nie są zbyt trwałe
. Dziękuję i wzajemnie dużo słoneczka
.
Aloha z pasażerem.

Sylwio bardzo dziękuję
. Pomarańczowa jeżówka to Marmalade , kupiłam ją niedawno i ma bardzo fajne kwiaty .
Ach lawenda.

Florianie bardzo mi miło czytać takie pochlebne słowa, dziękuję
. Z naturalną selekcją masz rację. Już widzę, które rośliny mniej sobie u mnie radzą. Z odmianowymi jeżówkami wszystko się okaże bo jak na razie mam je od zeszłego roku. Zobaczymy jak długo będą cieszyły mnie swoimi kwiatami . Pozdrawiam
.
WDD ciągle mnie zachwyca.

Marysiu ta dalia ma ogromny kwiat
, większy od mojej dłoni. Jutro zrobię aktualną fotkę bo dziś już nie zdążyłam . U mnie pogoda na razie w porządku . Chmury w piątek straszyły , straszyły ale poszły bokiem. Dziękuje, weekend był udany
, pozdrawiam
.

Dorotko zamawiałam Coral Dawn na pergolę ale jest wielkokwiatowa. Masz rację, nie ma tego złego bo kwiat przecudnej urody po prostu ją przesadzę. Złocienie mają w sobie coś fajnego. Mimo, że wyglądają niby tak zwyczajnie to jednak pasują do wielu roślin i warto je mieć
. Mam nadzieję, że mój złocień również fajnie przyrośnie . Pozdrawiam
.

Mariolu dziękuję
.

Wiolu cudna a jak bosko pachnie
. Posadź ją koniecznie.

Basiu róża bardzo ładna , masz rację
. Dziękuję
.
Hanna i Gipsy Queen.

Małgosiu akurat tego powojnika to kupowałam w zeszłym roku w markecie budowlanym Brico. Lilia przede wszystkim bosko pachnie i czuć ją daleka .
Paul Ricard.

Soniu nie mam akurat czerwonej pysznogłówki
. Ta dalia ma ogromny kwiat, dzisiaj go otworzyła w całości ale nie zdążyłam zrobić fotki. Jutro na pewno to naprawię bo kwiat ma gigantyczny
.
Muscadet.

Mati bo ta dalia jest gigantyczna
. Kwiat większy od mojej dłoni, jutro zrobię zdjęcie. Hotel na pewno będzie zajęty w szybkim tempie
. Pozdrawiam .

Karolino bardzo dziękuję za komplementy
. Jaskrawo niebiesko kwitnie ostróżka jednoroczna . Posiałam w zeszłym roku a ona wysiała się sama.
Takiego gościa miałam dzisiaj.

Garden of Roses z floksem.

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę .

Aloha z pasażerem.

Sylwio bardzo dziękuję

Ach lawenda.

Florianie bardzo mi miło czytać takie pochlebne słowa, dziękuję

WDD ciągle mnie zachwyca.

Marysiu ta dalia ma ogromny kwiat

Dorotko zamawiałam Coral Dawn na pergolę ale jest wielkokwiatowa. Masz rację, nie ma tego złego bo kwiat przecudnej urody po prostu ją przesadzę. Złocienie mają w sobie coś fajnego. Mimo, że wyglądają niby tak zwyczajnie to jednak pasują do wielu roślin i warto je mieć

Mariolu dziękuję

Wiolu cudna a jak bosko pachnie

Basiu róża bardzo ładna , masz rację

Hanna i Gipsy Queen.

Małgosiu akurat tego powojnika to kupowałam w zeszłym roku w markecie budowlanym Brico. Lilia przede wszystkim bosko pachnie i czuć ją daleka .
Paul Ricard.

Soniu nie mam akurat czerwonej pysznogłówki

Muscadet.

Mati bo ta dalia jest gigantyczna

Karolino bardzo dziękuję za komplementy

Takiego gościa miałam dzisiaj.

Garden of Roses z floksem.

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę .
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Gość piękny,miałaś szczęście,że obiektywem upolowałaś 

Ewelinko ten pomyłkowy powojnik to raczej nie jest Proteus. Proteus jest wielkokwiatowy, a tu kwiatki nie wyglądają na duże. Poza tym Proteus by Ci się tak ładnie i szybko nie zagęścił. Na wiosnę Proteus na starych pędach kwitnie ogromnymi pełnymi kwiatami, później powtarza zwykłymi, ale też duzymi kwiatami. Może to Solina? Z jakiego źródła go masz?
Nie mogę sie nadziwić jak szybko u Ciebie wszystko rośnie - masz taki młody ogród, a wyglada już niesamowicie.
A Muscadet masz w gruncie? Bo jak tak, to trzeba ją albo wykopać na zimę, albo dobrze zabezpieczyć.
Nie mogę sie nadziwić jak szybko u Ciebie wszystko rośnie - masz taki młody ogród, a wyglada już niesamowicie.

A Muscadet masz w gruncie? Bo jak tak, to trzeba ją albo wykopać na zimę, albo dobrze zabezpieczyć.