Gieniu piękna masz dzielżany. Ja w tym roku troszkę odmian nakupiłam ale niektóre już po przekwitały. Widzę po zdjęciach ,że troszkę masz a nie tylko deszcz.
Piękne dzielżany Geniu.
Moje czerwone zjadły wiosną ślimaki, cóż trudno wszystko upilnować przed tymi żarłokami.
Jesień już bardzo blisko a tak niedawno czekaliśmy na wiosnę......
Dziękuję Agnieszko z tą energią to tak nie do końca
Alu ja mam tylko 4 dzielżany i to mi wystarczy bo z miejscem problem , na razie pięknie kwitną bardzo je lubię teraz czekam na zimowity .
A deszczy w tym roku więcej niż słońca .
Grażynko w tym roku bardzo dużo ślimaków , też zjadają hosty , nawet liście rododendronów mam pogryzione .
W tym roku bardzo szybko zleciało od wiosny .
Lodziu dzielżany zmieniają barwę troszkę podczas kwitnienia ,przynajmniej u mnie
takie ogromne kłącza ostatnio dostałam z wymiany
zimowity nie wszystkie wychodzą , boję się że część zgniła u mnie w tym roku bardzo mokre lato do tego teraz też ciągle pada , wczoraj był ładny dzień ,dziś na razie nie pada ale nie wiem jak długo .
Loki u mnie na razie białe pełne ale tylko 2 kępki wychodzą, fioletowych nie widzę , sporo kępek białych pojedynczych też jeszcze nie wychodzi ,podejrzewam że już nie wyjdą , zgniły pewnie .
Zbyszku ja duże straty w zimowitach miałam po zimie 6 lat temu , ale już się odbudowały ,dziś się przyjrzałam i wychodzą w następnych miejscach , chyba nie będzie tak źle .
Gieniu mam chwilę czasu i zajrzałam do Ciebie "tutaj" i co zobaczyłam ,że w ogrodzie pracuje mąż dobrze mieć takiego pomocnika .
Chętnie też załapię się na kawkę w tak pięknych filiżankach .
Gieniu widzę ,że nowe iryski zagoszczą w ogrodzie a Twoje u mnie pięknie się przyjęły z niecierpliwością czekam na kwiaty.
Pozdrowienia dla Ciebie Męża i przesympatycznych przyjaciół
Geniu , co roku mamy jakieś straty , jak nie po zimie, to po deszczach, albo suszy.
Zaczynamy nowe nasadzenia i tak w kółko.Ja zaczęłam sadzić już tulipany ,narcyzy i krokusy.
Zimowity ładnie rozrosły się.Ja dzisiaj zakończyłem sadzenie tulipanów.Część wydałem bo już nie wiedziałem gdzie utykać ale trzeba je mieć bo jakoś nie wyobrażam sobie wiosny bez tulipanów.