Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko ,wiem jak to jest z chandrą bez powodu będzie dobrze ;:196
To nic ,że nie możesz znaleźć nasionek ;:168
Czytam ,że może kureczki będziesz miała ;:138
Zdróweczka i słoneczka ;:3 ;:167
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu - ja chwilowo omijam ogrodnicze sklepy, ale nie sądzę, bym długo wytrzymała. :;230 :;230
Przyrzekłam sobie, że nasion kupować nie będę, tylko czy można obojętnie przejść obok np. jakichś nowości? ;:7
Obawiam się, że nie. ;:185
Szczerze to i ja w tym roku jakoś mniejsze mam zacięcie do domowych wysiewów. Może to się zmieni, ale jakaś ociężała się zrobiłam. ;:222

Obrazek

Malwinko - pocieszyłaś mnie, kochana. ;:167
Bardzo Ci dziękuję. ;:196

Obrazek

Tereniu [tencia] - wcale Ci się nie dziwię, ;:185 że cieszy Cię powrót do pracy. Szybciej dni będą mijały.
;:224 Prędzej wiosna przyjdzie. :;230
Słonka też chcę. ;:3 Dzisiaj było pochmurnie i jakoś tak ciemno w domu i za oknami. ;:222

Obrazek

Alicjo - musi być dobrze, bo nie zdzierżę. ;:306
Kureczki mi się marzą, ale niekoniecznie M jest chętny. ;:131 Może jakoś go przekonam, ale to bardzo mglista mrzonka. ;:7

Obrazek

Kochani, zamykam laptopa, biorę książkę i idę do ;:41
Nie nadaję się dzisiaj do życia, nawet meczu nie obejrzę, nie mam siły na niepotrzebny stres.

Dobrej, spokojnej nocy. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko czerwcowe kolory piękne, ale warzywnik ponownie mnie zauroczył. ;:oj Marzy mi się takie ładne koło podzielone na cząstki. Niestety miejsca nie mam. ;:222 Heliotrop wyrywa się do życia. ;:215 Cebulkowe butelki wspaniałe, dużo szczypiorku, a mało zajętego miejsca. ;:138 Na nasiona nie patrzę, :wink: dziś rozdawałam swoje. ;:306 Pewnie kupię inne. ;:124 Własne jajka to byłby rarytas. ;:108 Trzeba M wiercić dziurę w brzuchu. :) Spokojnego snu i dobrego poranka. ;:168
jagusia111

Post »

Lucynko pewnie zmiana ciśnienia tak na Ciebie działa. Kicię masz śliczną. Prezentuje się bardzo dostojnie. W ubiegłym roku po raz pierwszy wysiałam szałwię błyszczącą, ale uchował się tylko jeden krzaczek w cieniu, resztę wypaliło słońce.
Awatar użytkownika
gabi2059
50p
50p
Od: 30 gru 2016, o 00:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko .Widzę że masz takie samo podejście do ubrań ,butów i biżuterii ja .Zawsze tłumaczę mojemu M że śmiesznie wyglądają pierścionki w ogrodniczych rękawiczkach lub na ubrudzonych od ziemi rękach :D A ile w zamian za ciuchy i pierścionki można kupić roślin :D .Piękne zrobiłaś zakupy a nasion tyle że kilka ogrodów można by było obsiać.Ja chyba w tym roku będę tylko oglądać co tam sprzedają moje ulubione sklepy internetowe i co kupują forumowicze :D Koteczkę masz uroczą a jeśli chodzi o nastrój to mój też nie najlepszy.Kurki miała moja teściowa to były fajne czasy smaczne świeżutkie jajeczka i co jakiś czas smaczny rosołek z kurki .Jak zamienię mieszkanie bliżej działki to sobie kupię dwie kurki i koguta :D :D ale mój M też z tych przeciwnych :D .
Pozdrawiam .Gabi.
U Gabi na działce
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko myślę ze to nie chandra tylko tęsknota za słonkiem ,ciepełkiem i wiosną wszystkie tak mamy ;:168 byle do wiosny dzień dłuższy więcej pobytu na słoneczku , więcej ruchu i wszystko wraca do normy ;:108
Kurki fajna sprawa, może faktycznie się uda ;:333
Miłego spaceru w słoneczku może na działkę i humor wróci ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, przybiegłam od Malvinki słysząc o wiosennych wysiewach i się nie zawiodłam.
Zima i śnieg za oknem a u Ciebie pierwsze wschody heliotropów ;:oj Cudownie ;:215
Ja ostatnio wszędzie szukam opierwszych oznak nadchodzącej wiosny, bo coś się z tego zimowego letargu otrząsnąć nie mogę ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Oj bywają dni gorsze i lepsze ;:168 . Mnie też czasem dopada jakaś ogólna niechęć do wszystkiego ale zaraz mi mija. Zima już pewnie wszystkich zaczyna denerwować bo ciągnie się jakoś ;:173 . Jeszcze trochę i będzie wiosna ;:108 . Gratuluję wschodów i trzymam kciuki za kolejne :wit . Pozdrawiam ;:196 .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, to pewnie taki etap przejściowy ;:196 Zima w pełni, każdy marzy o wiosnie, a tu jeszcze 2 miesiące. Ale mówię Ci, szybko zleci ;:108

Wszystkiego dobrego, dużo ;:3
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Oj kochana nie ma co rozpaczać i uśmiechnij się, będzie słoneczko to i będzie weselej, życzę ;:3 ;:3
Widzą wschody a to mnie cieszy bo lubię takie maleństwa ;:138
Kolorowo u Ciebie u mnie tylko biel pokazałam ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzisiaj nieco lepszy dzień. Zaświeciło słoneczko i od razu lżej na duszy.
Gdyby jeszcze inne wieści tak nie dołowały, byłoby całkiem sympatycznie.

Byłam w 'biedrze'. Nie potrafiłam obojętnie przejść obok wiadomego stoiska i dla poprawy humoru przytargałam do domu takie cudeńko:

ObrazekPierwiosnek kubkowaty. To nic ,że tylko doniczkowy, ważne że kwitnący w środku zimy!

Soniu - to koło w moim warzywniku to jego środkowy element, jeden z sześciu. W tym roku kombinuję uszczknąć kawałek warzywnika na korzyść kwiatków, ale będę musiała stoczyć batalię z M. :;230 Nie będzie łatwo. ;:185
Cebule już zaczynają pękać, za kilka dni szczypior będzie do konsumpcji.
A w sprawie kurek to nie takie hop siup, ;:223 M długo dojrzewa do każdej decyzji, a przecież musi zacząć od pozbycia się swoich ukochanych gołąbków. Inaczej się nie da.

Aguniu - kochana ta moja kiciunia, ale teraz to ona biedna, nudzi się w czterech ścianach. Też tęskni za swobodą na działkach.
Z tą szałwią to coś dziwnego się u Ciebie zadziało, bo ona przecież kocha słońce. Może susza ją wykończyła?

Gabi - nooo! I z tego co wiem, jest nas więcej. Ja od dziecka byłam taką chłopczycą. Zawsze ganiałam z chłopakami, łaziłam z nimi po drzewach i często coś mi się niechcący z odzienia podarło. ;:306
Z dziewczynami nie lubiłam przestawać, bo one o byle co się obrażały. ;:222
Trafiłaś w sedno, bo dzięki rozdawaniu swoich nasion obsiewam wiele zaprzyjaźnionych ogrodów. :tan
Chciałaby dusza do raju... Czy będą kurki... Pesymistycznie to widzę.

Julio - trochę racji masz, bo faktycznie dzisiejsze słoneczko trochę poprawiło mi nastrój, a prymulka znaleziona w 'biedrze' jeszcze i humor.
Co do kurek... Się okaże. ;:218

Zuziu [sweetdaisy] - no wiesz, heliotropy zawsze jako pierwsze zwiastują u mnie zbliżającą się, choć jeszcze odległą wiosnę. ;:63
Dobrze to określiłaś: "zimowy letarg" to jest to, co mnie w tym roku ze znacznie większą siłą dopadło niż dawniej. ;:222

Ewelinko - dziękuję ;:196 Kciuki się przydadzą, bo dużo słońca potrzeba.
Muszę się porządnie zastanowić, co by tu jeszcze w styczniu wysiać, bo nudno. :;230

Dominiko - pewnie masz rację, ale nie lubię takich dołujących dni. Próbuję pozbierać się jakoś i dzisiaj już nie jest tak najgorzej.
Dziękuję. ;:196

Kasiu [Kasiula] - było słoneczko - życzenie spełnione! ;:196
Ja szukam kolorów, co by mi już tak całkiem smutno nie było. ;:108

W ramach szukanie kolorków jeszcze trochę czerwcowych barw.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
jagusia111

Post »

Lucynko właśnie susza załatwiła moją szałwię. Nawet podlewanie nie dało rady bo za chwilę robiła się skorupa. Ta która rosła w cieniu była całkiem ładniutka. W zasadzie w tym miejscu gdzie wysadziłam moje szałwie tylko aksamitki dają radę, a w ubiegłym roku mnie podkusiło i chciałam coś zmienić. I niestety nie wyszło mi to na dobre ;:306 .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..jak to nie wiele nam potrzeba aby poprawić sobie humor. :D Wystarczył piękny pierwiosnek i od razu lepiej. Już sobie wyobrażam co to będzie wiosną :heja . Na pewno nie będzie czasu na złe nastroje i humory. ;:306 . Mimo wszystko trzymam kciuki za kurki, a może jednak.. ;:oj i oby do wiosny. ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękny ten powojnik Lucynko, ja w tym roku muszę konkretnie wziąć się za swoje, co by mi kwitły jak szalone, taki mam plan ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A sie cieplutko zrobiło :D Lucynko te szałwie to z Twojego siewu czy kupione? bo bardzo ładne!
O ładny pierwiosnek, miałam taki z Ldl rok temu tylko różowy, a miał różne odcienie różu. Poluję w tym roku na takiego ;:306 , bo niestety w lecie marniał potem wsadziłam do gruntu i chyba coś mu nie pasowało ;:222 Kurcze, a do Biedry nie chodzę jakoś nie mam po co :wink: pewnie w innych też się pokażą :D
Dobrej nocy i trzymaj się ciepło ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”