Pięknie wyglądają w tej słonecznej kąpieli. To, czego mi tej zimy najbardziej brakowało - to słońce. Nawet te mrozy powitałam z radością, bo to było w tym sezonie jesienno-zimowym jedyne okno pogodowe z promieniami słonecznymi w tle.
Zauważyłam, że chyba jaki pan taki kram - sama ożywam przy promieniach słońca. Może już staję cię kaktusem? Poszukam i siebie cierni.
Dzisiaj przygotowałam balkon i koszyczki dla roślin Parodie się przewietrzyły na Może za kilka dni przywiozę kaktusy z zimowiska, czyli jeszcze czeka mnie sadzenie bo wszystkie zimują bez ziemi. Echinocereusy, które całą zimę spędziły na balkonie, też są w dobrej formie.
Dziękuję, parodia urocza, dlatego jadę niedługo na giełdę kwiatów do Bronisz
Jednak dzisiaj przywiozłam pozostałe kaktusy Na zimowisku jest już za ciepło.
Pogoda rewelacyjna
Nowe parodie P. chrysacanthion (z LM ) i P. penicillata v. nivosa oraz zupełna u mnie nowość - Coryphantha. Do tego T. valdezianus i Neobessaya similis.
Staram się przesadzić wszystko w gliniane doniczki, jednak są lepsze dla roślin.
Ja też lubię gliniane doniczki, przesadzam do nich głównie te większe okazy, bo wydaje mi się, że ładniej w nich wyglądają. Bardzo ładne są Twoje Parodie, łącznie z nowymi nabytkami Coryphantha jest bardzo podobna do mojej Coryphantha sulcolanata, naprawdę ładna
Lidio, masz rację, w glinianych wyglądają o niebo lepiej choć dla mnie główną zaletą jest oddychanie i odparowanie wody. Myślę, że dla parodii, lobivek i Eriosyce będą idealne
Co do coryfanty, to ja stawiam na Coryphantha cornifera.