Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Ewuniu dobrze, że urazy wyleczone. ;:168 Kwitną maluchy cebulowe, ;:215 ale jak prawie forsycja kwitnie, to róże mogę ciąć. :wink: Świetny masz sprzęt ogrodowy. ;:138 Ułatwia pracę zdecydowanie. Też mam takie rękawice do kłujących, ale już po pięciu latach mało reprezentacyjne. ;:306 Słonecznego weekendu. ;:3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Basiu dzisiaj dopatrzyła,m że hiacynt ma drugi kwiatuszek , to może dlatego tak go uniosło :D
Ewka u nas było zimno i mokro, ale jak słoneczko przyświecało od czasu do czasu... to akurat ogrzewało tą zachodnią ścianę i ona oddawała ciepełko roślinkom ;:173
Lucynko ;:168 ..myślę, że jak już nic nie zmajstruję to będzie dobrze... słonko było, plewienie było i jest ;:333
Marto mam takie 3 krzaczory różowych, pachnących, :) Tylko dlaczegoone tak szybko przekwitają ;:173
Soniu rękawice maja być dopasowane i wygodne ... salutować w nich nie trzeba ;:306 a sprzęty mają być przydatne, nie koniecznie reklamowane :D ...tak myślę ;:173

Dzisiaj oglądałam moje ubiegłoroczne różane nasadzenia i wydaje mi się, że wszystko jet OK :D

SCARLET CLUMBER
Obrazek

SNOW WALTZ
Obrazek

NEW DOWN
Obrazek

ROZALIA
Obrazek

ECRI-MISS FINE
Obrazek

Będę musiała je troszkę przyciąć, ale nie przemarzły... słoma zdała egzamin :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, podziwiam Twoje różyczki po zimie. :roll:
Moje wydawały się wszystkie bardzo żywe, ale minęło kilkanaście dni i dostrzegam coraz więcej czarnych łodyżek i widzę, że wymagają porządnego cięcia. ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuniu dziękuję za przywołanie mnie do porządku, mam w zakładkach, obserwuję a w powiadomieniach nie pokazują ;:223 ale już poczytałam . Najpierw ten widok http://www.fotosik.pl/zdjecie/cdb28694c5c8587a powalił mnie na kolana....wcale się nie dziwię, że potem nogi odmówiły posłuszeństwa ;:oj
Ładnie wiosna się prezentuje, a szafirki mnie zaskoczyły, hiacynt też :shock: muszę moim coś nagadać :uszy
Tych pazurków to ja coś nie używam ! mam ale jakoś nie bardzo się przekonałam. Ja głównie łopateczką :;230 i tych małych mam kilka, bo co raz je gubię i szukam....dlatego im bladziej oczojebna to biorę :;230
Czy ja dobrze przeczytałam że rękawiczki kosztują 4 zł??? ;:oj Jak tak to proszę kup mi 2 pary a ja Ci zwrócę z nawiązką ;:196 ;:196
Cieszę się, że wszystko działa! :heja
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu całkiem ładnie się Twoje róże prezentują ;:215
W ogóle uroczo się u Ciebie już wiosna prezentuje! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko ja tez byłam pełna obaw jak odgrzebywałam róże ze słomy, ale okazało się, że przetrwały... ale się nie martw ;:333 ... znawcy mówią, że róże odbiją zwłaszcza te starsze bo mają już głęboko korzenie ;:173
Marysiu czasem tak jest, że powiadomienia nie dochodzą :) To własnie na kopaniu tych rowków i tym nieszczęsnym płotku potłukłam nogi ;:223 Co do rękawic to jak tylko będe na targu w Nowym Korczynie i będą to masz załatwione... Teraz przez tydzień mój Małż będzie na wyjeździe, ale jak tylko wróci to w poniedziałek pojedziemy ;:173
Basiu jak pobiegasz z aparatem po swoich grządkach to też na pewno coś się znajdzie :)

Dziewczynki wiosna jest już na pewno :D Dziś mój Małż... przyszedł do domu i mi powiedział ze widział 2 bociany jak spacerowały po łące za domem... oczywiście nie pomyślał żeby pstryknąć im fotkę ;:223
A tak się prezentują moje różane krzaczory posadzone już tej wiosny ;:173

RAPSODY IN BLOU - Flo...
Obrazek

MONICA
Obrazek

MAIZNER FASTNACHT
Obrazek

LYKKEFUND - Flo...
Obrazek

CHOPIN
Obrazek

BALLERINA - Flo...
Obrazek

CARINA
Obrazek

Z Flo ... miałam zamówić tylko Ballerinę, ale wtedy koszty dostawy byłyby wyższe niż koszt róży więc dołożyłam jeszcze dwie do koszyka :oops: ...
Pozostałe znalazłam w podkarpackiesady za małe pieniądze ok.8 zł /szt więc jak można było się nie skusić ... ciekawe czy wszystkie się przyjmą :)
U mnie dzisiaj słonka nie ma ;:174 ,ale mimo to życzę wszystkim miłej niedzieli ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa, ale już wiosna u Ciebie:) moja forsycja w stanie zupełnie zacofanym w porównaniu z Twoją ;:306 Lada moment i narcyze pokażesz w pełnej krasie:) Czekamy na dalsze zdjęcia wiosny:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu a dlaczego miałyby się róże nie przyjąć, wszystkie będą ładnie rosły zobaczysz!
Ciekawa jestem jak posadziłaś LYKKEFUND bo to róża szalona i jak nie przy ścianie to najlepiej przy drzewie żeby miała gdzie wędrować :D
Piszesz że rękawice kupiłaś na targu, to jak będę w Krzeszowicach to może tam tez mają, a jest jeden pan co ma różniste :D to dam Ci znać, tylko nie wiem kiedy pojedziemy, bo targ tylko w poniedziałki!
No to regeneruj i dzisiaj nóżki i rączki też, bo od jutra ogród czeka ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Ewcia ale poszalałaś w ogrodzie, wszystkie grządeczki równiutkie, a z odprowadzeniem wody to by nawet pomysłowy Dobromil nie wymyślił ;:306 .
Dziewczyno uważaj i nie uprawiaj skoków przez płotki bo w naszym wieku boleśnie się kończy ;:196
Może zle widzę ale czy też posypujesz róże fusami z kawy?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Na pewno się przyjmą te Twoje nowe róże - dobrze sobie wyglądają.
Pewnie wszystkie bedą chciały być balerinami na rabacie.
Ja też liczę na moje, że mi ładnie kwiatami zatańczą bo niektóre wchodzą w trzeci, jakże wyczekiwany przeze mnie sezon. ;:3
Miłego i pogodnego tygodnia.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Ewa, ale u Ciebie przybyło róż , bardzo Ci zazdroszczę ,że mieszkasz tak blisko lasu ;:215 , też bym tak chciała.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu tez mam apetyt na więcej wiosny :)
Marysiu LYKKEFUND posadziłam przy solidnym ogrodzeniu i w niedużej odległości od strego łysiejącego iglaka... jak zejdzie z płotu to oblezie iglak ;:306 ... byle rosła :) Ten targ gdzie ja jeżdżę do Pana co ma "szwarc mydło i powidło" tez jest w poniedziałki :D Ale jak zdobędziesz rekawice to mi napisz , ja ze swoich jestem zadowolona wiec muszę kupi sobie zapasik :D
Krysiu ... nie mam fusów, bo ja bez kawowa jestem :D , a to brązowe to kokosowy torf z brykietu... kiedyś miałam storczyki i mi został więc wykorzystałam do użyźnienia ziemi. Z dwóch sprasowanych kostek wielkości cegłówki, po zalaniu woda wyszło wiaderko polepszacza ;:173 ... podobno nie zaszkodzi i dłużej utrzymuje wilgoć :wink:
Bea wierzę, że będzie jak mówisz... U mnie jest kilka staruszek, które nie wiem nawet ile mają sezonów za sobą i takie drugo sezonowe i te dosadzone tej wiosny... ;:173
Wiesiu między mną a lasem są jeszcze pola uprawne, ale i tak zwierzaki podchodzą za płotek :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewa, świetne róże kupiłaś i już rosną ,moje jeszcze zadołowane ,bo nie mogę napełnić rabaty kompostem ;:306 coś osłabłam ,i poprzednie róże też fajnie przezimowały,teraz tylko czekać na cieplejsze dni ,to w ogóle nie nadążymy,pozdrawiam i ciepłego poniedziałku :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ewuniu, piękne krzaczorki posadziłaś tej wiosny. Każdy ma po kilka solidnych pędzików, to będą rosły aż miło :heja Starszym różyczkom musiała podpasować słomiana kołderka, bo łodyżki zieloniutkie, aż miło patrzeć.
Rozhulała się wiosna u Ciebie. Moje narcyzy maja tylko listeczki i to ledwo wychodzące z ziemi. Ale teraz ma być wreszcie ciepło, to i u mnie pójdzie wszystko do przodu. Tylko nie szalej za bardzo, jedna kontuzja już za Tobą. Teraz będzie dobry czas na pracowanie w ogrodzie, byleby tylko zachować umiar ;:108
Pazurkami bardzo lubię pracować, mam chyba ze trzy sztuki. Koniecznie muszą mieć pazurki na różnej wysokości. Miałam raz takie z równymi pazurkami i zupełnie nie potrafiłam nimi pracować.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś nowe różane nabytki już pięknie posadzone. ;:215 Słoma lepsza od zwykłych kopczyków, skoro przetrwały starsze w dobrej kondycji. ;:108 Świetnie to wymyśliłaś, a przede wszystkim miałaś dostęp do słomy. U mnie takiego rarytasu nie uświadczy. Swoje róże przycięłam w sobotę, ale niektóre prawie przy ziemi. ;:174 Moje pobliskie gniazdo bocianie jeszcze puste. ;:65 Ciepłych dni życzę. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”