Elwi Strawberry Hill do teraz kwitła różowymi kwiatami, ten ostatni jakiś taki morelowy

Sadziłam wiosną tego roku, więc może to taki jednorazowy wybryk

Nie robiłam jej zbyt dużo zdjęć, mimo że miała kilka kwiatów, to większość zwieszonych w dół.
Sporo róż mam od jesieni 2014, kilka wcześniejszych np. Pomponella i Eden ten przy pergoli są z jesieni 2012. Mam tez kilka starszych, z wiosny 2009 - Pastella i Heidi Klum. Kilka kupiłam wiosną 2015 i sporo tej wiosny. Jeśli interesują Was jakieś konkretne, to zawsze mogę sprawdzić, jak długo ze mną jest, wszystko spisane w kajecie
Jasmina rośnie przy wejściu do tzw." maliniaka", w mało reprezentacyjnym miejscu

Choć muszę przyznać, że mi się te jej przewieszające kwiaty podobają
Wiolka czy Bobby pachnie... dobre pytanie... ja się dopiero uczę wsadzać nos w każdy kwiat róży i szczerze to nie pamiętam. Na pewno go wąchałam, ale ja mam słaby węch, nie czuję zapachu większości róż niestety
Cottage to może być Crocus Rose, tak przynajmniej napisano mi w wątku identyfikacyjnym. Zdjęcia wstawię niżej.
Jasmina u mnie jeszcze mała w porównaniu z Twoją, ale już i tak jest dużo lepiej niż w ubiegłym roku
Baśka ja też mam problem z wyborem tej naj... Za dużo ich
Magduś ja może jutro zabiorę się za pomidorasy, zobaczę jak sytuacja się będzie przedstawiała i dam Ci znać, co zrobiłam.
Niezłe dziś były emocje, co nie?
Aneczko ja też mam nadzieję, że to będzie G of R, bardzo na to liczę. Został jak na razie ostatni pąk, zobaczymy jak rozkwitnie, czy choć trochę jest bardziej w typie G of R.
Odnośnie wieku moich róż pisałam wyżej, w odpowiedzi do Elwi. Jeśli interesuje Cię konkretna panna to pytaj, sprawdzę.
Gabi tak to jest z tymi sprzedawcami. Do mnie pan z F. już się nie odezwał, to samo z p. Kamilą z RP i p. Janiną z Ros.
Mogę za to pochwalić panią Ewę z Rozarium

Kupiona u niej wiosną Constance Spry ruszyła po posadzeniu, ale szybko jej młode listki zaschły, i mimo prób reanimacji nie odżyła

W ubiegłym tygodniu dostałam od pani Ewy nową Constance, czekam teraz na lepszą pogodę, żeby ją wsadzić do gruntu.
Czas na kilka dzisiejszych fotek
Portreciki
Susan Williams - Ellis, piękny, wyjątkowy kwiat.
Kolejna piękność, Schone Maid. Niestety, kwiaty szybko przekwitają, ale może też mieć na to wpływ pogoda w ostatnich dniach. Bardzo upalnie u nas jest. Może ktoś kto ją posiada potwierdzi wytrzymałość kwiatów?
Strawberry Hill, nadal wpada w morelowy
Dzisiejszy debiut - Novalis. Niestety szybko się przypalił na słońcu. Trzeba pomyśleć nad zmianą miejscówki.
NN, która miała być Cottage Rose - czy to może być Crocus Rose?
Tu przekwitająca:
Mały, ale wigorny krzaczek Princess Anne.
James Galway
Herzogin Christiana
Giardina
I do znudzenia mój ulubiony fragment - Eden Rose i Bobbie.
Już niebawem.. pierwszy kwiat Princess Alexandra du Luxembourg, ten pierwszy bardzo mały jest
Zakwitł też pierwszy z rasowców - Rose Tapestry
Dalia Lake Cary