Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Aniu Zararozwój wydarzeń na razie stanął w miejscu. :cry:
W dalszym ciągu oczekuję odpowiedzi na maila...Tylko czy się doczekam... :?
Jakoś nie są prędcy do odpisania.

Beatko mam nadzieję że też się wybiorę , zależy w który dzień będę miała wolne...
A może los się do nas uśmiechnie i się spotkamy.... ;:173
Będziesz miała okazję troszkę pospacerować wśród pięknych zielonych miejsc... ;:168

Po nocnych przymrozkach dzień zrobił się słoneczny ;:3 , ale bardzo wiał zimny przenikliwy wiatr...
Po pracy i ogarnięciu obiadu , wyszłam tylko na przegląd roślinek.Musiałam sprawdzić czy żadne z nich nie ucierpiały po tym mrozie.Wygląda na to że wszystko jest w porządku.
Na dziś, nie wiem czy zapowiadali przymrozek w naszym regionie ,ale ja na wszelki wypadek opatuliłam hortensje ogrodowe o których wczoraj zapomniałam i wniosłam oleandra do altany. :uszy
Byłam też w pobliskim ogrodniczym bo mieli dostać Asahi ale niestety , jeszcze nie przywieźli...
Muszę zajrzeć końcem tygodnia. ;:173
A pod wieczór zrobiło się ciemno , wielka chmura deszczowa stanęła nad nami i lunęło deszczem... ;:47
Zdążyłam cyknąć parę dzisiejszych fotek ,więc wrzucam żeby nie leżały bezczynnie w aparacie...

Tą trawkę kupiłam w zeszłym roku , pięknie już zakwitła ale niestety nie znam jej imienia...
Może ktoś wie co to?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeden z różaneczników zaczyna kwitnienie...

Obrazek

Cebulowe dają czadu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze jedna trawka ma baźki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz pędzę pobuszować po waszych ogrodach. Miłego wieczorku... :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam , szkoda że szkółka nie wywiazała się z zamówienia .Wiadomo że najlepszym trafia się wpadka ,ale żeby przynajmniej potrafili naprawić szkodę .Ja też się przekonałam że nie zawsze opinia pokrywa się z rzeczywistością a jakość towaru ma się nijak do ceny .Dlatego jestem zwolenniczką kupowania poza internetem .Lubię towar widzieć na własne oczy ,wtedy wiem za co płacę . Wiosna nas nie rozpieszcza ,zimno i zimno .Może za to nie będzie już zimnych ogrodników . ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu przykro czytać takie rzeczy :( My kupujemy z wielką radoscią, czekamy z niecierpliwością, a ktoś to olewa ;:131 I całą radość z nowych nabytków diabli biorą... Sama czekam na paczkę i aż się boję... Co prawda z innego sklepu, ale zawsze ;:224
Ciekawe co odpiszą i czy w ogole...
A cebulowe dają popis ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu rozumiem całkowicie Twoje rozgoryczenie ;:333 Dobrze,że napisałaś do firmy,na pewno się ustosunkują,jeśli zależy im na dalszej sprzedaży.
Czytam,że u Ciebie przymrozek ;:oj U mnie około zera,w piątek ma się ocieplić,zimno jak nie wiem co ;:oj
Tulipany w pąkach,czekają na słonko jak i moje ;:3

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Jeśli pozostaną bez odzewu to znaczy, że to firma : "Goń dziada", a nie porządna szkółka pnączy jaką tytułuje się szanowny pan W.
Trzymam kciuki i wierzę w tylko w pozytywny rozwój wydarzeń ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No dobra,do mnie doszły,nie wiem już,kiedy wysłali-czy we wtorek jak przyszła wiadomość,czy w piątek jak status się zmienił czy wczoraj,jak kurier powiedział ;:219
W każdym razie,dostałem dwa gratisy-magnolię i jeszcze jednego powojnika tego fioletowego-i tylko jeden ma szczyty ułamane.
Kwestia szczęścia,czy jak? Na wiadomość mi dzisiaj odpisali,pewnie też dzisiaj odbierzesz. Na moje-zwrócą pieniądze czy raczej przyślą nowe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Elu , Małgosiu ,Aniu , Aniu - Zara,Mati dziękuję że jesteście , zaglądacie i pocieszacie...
Dla was za to buziaki przesyłam ;:196
Odpiszę ogólnie...
Więc tak...(nie zaczyna się od więc - moja polonistka zawsze to powtarzała ;:306 )dziś dostałąm odpowiedź ze szkółki. Uznali mi reklamację i po świętach majowych przyślą mi te dwa brakujące powojniki, czyli dojedzie Arabella i Alba + uszkodzony Błękitny Anioł... :tan
Te powojniki które już do mnie dotarły, hartują się na razie w domku narzędziowym...
Tam w tej chwili ciasnota się zrobiła bo i chwilowo zamieszkał oleander , a on raczej dość wielki i szeroki... ;:7 Czekamy na słoneczko ;:3 a tu jak na złość całą noc i dzień padało...
Mam w zanadrzu jeszcze parę fotek więc je zapodam...
Miłego oglądania. ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Super, że masz dobre dla siebie i dla nas wiadomości. ;:168
Ważne, że dotrą zamawiane powojniki. Bo przecież miałyśmy akurat właśnie te porównywać ;:306
Dobrze, ze tak się sprawy mają. Trzymamy ich za słowo.
Z wyjazdami mam podobnie, Olu jak Ty - nie zawsze się da zaplanować - taka praca.
Ale myślę, że uda mi się podjechać do Chorzowa.
Tylko, że dopiero w ostatniej chwili będę wiedziała kiedy i czym - czy pociągiem czy autkiem.
Ale wybieram się na pewno i to z wielką chęcią.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu to super, że sklep się nie wypiął i naprawi swój błąd ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No, widzisz, mimo wszystko dobry kontakt to podstawa ;:108
W sumie to chyba wyszłas na plus, nie?
Powojniki się odbuduja i dwa dodatkowe przyjadą, dobrze liczę?
Super foty, ,padało widzę :D
Awatar użytkownika
zara
500p
500p

Post »

Jak ja się ciesze, że wszystko kończy się happy endem ;:215
Trzeba przyznać, że to to ja rozumiem - no ale żeby ich nie przechwalić poczekam z pochwałami jak już Ci krzywdy zrekompensują ;:204
Prezentowana kolekcja roślin ogrodowych miło cieszy oczy i rozpromienia twarz, a szachownica pierwsza klasa jest jak z graficznego obrazka taka nierealna ...jak to przyroda potrafi takie cuda stworzyć ;:oj
Miłego weekendaska Olu po tych nerwowych dniach zaserwowanych prze pana W. należy ci się odpoczynek i spokój :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Ach jaka piękna i kolorowa wiosna u Ciebie ;:224 . Masz sporo kwitnących roślin ;:333 . Jak zwykle robisz genialne ujecia i portrety roślin brawo za smykałkę do fotografowania ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w czwartkowy wieczór... :wit

Beatko ja też nie wiem jeszcze w który dzień uda mi się podjechać do Chorzowa , ale na pewno w któryś uda mi się wygospodarować czas... Muszę nawet!:lol: Nawet parę miesięcy temu , moja mama mi zapowiedziała że chciałaby się wybrać w tym roku, więc może pojedziemy razem. ;:173
Cieszę się że Arabella i Alba do mnie dotrą. Ale znów martwię się moim powojnikiem Warszawska Nike. Znowu tak smętnie wiszą mu pędy na najwyższych partiach a myślałam że już się uspokoił i alarm odwołany... ;:145
Nie wiem co o nim myśleć , czy to ten pieroński uwiąd , czy zmarzł , czy za dużo wody ma, bo przecież lało wczoraj tak ,że wszystko podtopione do dziś... ;:185 Nic , zapodałam mu znów oprysk na grzyba i czekam...
Drugi -Kakio , z którym też miałam problemy ma ładne pączki i jest w porządku.
Niech chociaż on zakwitnie ...

Małgosiu wiesz , spokojna będę dopiero jak zagubione powojniki do mnie dotrą .
Wtedy będę mogła powiedzieć że firma stanęła na wysokości zadania... ;:131

Aniu Zaradobrze mówisz , z pochwałami jeszcze poczekajmy...
Różnie to bywa. Ja również nie mogę się napatrzeć na misterne wzorki na szachownicy...
Taka niepozorna roślinka a taka piękna... ;:108

Ewelinko dziękuję za pochwały w robieniu zdjęć...Miło mi bardzo że się podobają. ;:173
Staram się, ale też lubię fotografować , ;:333 a rośliny, widoki chyba najbardziej...

Dzisiaj nie uraczę was zdjęciami, poczekam aż więcej nowości zakwitnie , bo do tej pory ciągle pokazuję to samo. Przed pracą ,na szybko przygotowałam preparat grzybobójczy i zrobiłam oprysk rododendronom i wszystkim różom. Oczywiście powojniki też nim potraktowałam.
Po zimnej nocy słoneczko się ukazało , ale nie powiem żeby dało z siebie wszystko. To było słońce z wielkimi zębami...Zimno i wcale nie czuję że za parę dni mamy maj. ;:185
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu tulipan na tle żagwinu pięknie pokazany. ;:63 Trudno za każdym razem chwalić zdjęcia, ale robisz coraz piękniejsze. ;:180 Przeprawy z firmami sprzedającymi rośliny wyjątkowo niemiłe. Zimno nie służy zarówno powojnikom, jak i innym bylinom. ;:222 Słońca życzę. ;:3
Awatar użytkownika
zara
500p
500p

Post »

Olu, szukałam szachownicy z początkiem wczesnej wiosny ale podpowiedziałyście, że ona musi trafić do ziemi jesienią aby wiosną zakwitnąć. Zatem z jesienią szachownice muszę mieć ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”