Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

No to kochana napracowałaś się porządnie... ;:108
Ja też dziś kopałam dołki , ale na szczęście tylko 4.... ;:224 O bananach pamiętałam i wiórów sypnęłam, ale myślałam ze już obornika granulowanego nie dawać...?Jak ty sypnęłaś to może i ja lekko podsypię.
Dużo słonka na jutrzejszy dzień ;:3 ;:3 ;:3 . U mnie właśnie pada, może przez noc skończą się zapasy deszczu tam w górze i jednak rano będzie ładna pogoda...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alaniu, Aneczko jak to miło, że nie jestem odosobniona w tej walce płci ;:134 :wink:

O matko kochana co się tutaj wyprawia, nawet psy banany jedzą, żeby tylko kwiatki lepiej rosły :;230 To może i ja swojego zacznę nimi karmić ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hej czołem kluski z rosołem! :wit Jakże trafione powiedzonko przy zaczynającym się weekendzie.
Po dzisiejszym bieganiu jestem ledwo żywa. Obrazek A czeka mnie jeszcze sadzenie róż do donic.

Małgosiu przecież jeśli chodzi o kwiatki i ich dobro, to i psiaki mogą od czasu do czasu banana wciągnąć. Obrazek Obrazek Obrazek

Olu nie należy ze mnie brać przykładu, jeśli chodzi o sypanie jednego i drugiego do dołka. Nie wiem czy nie przedobrzyłam. ;:131 Tłumaczę to sobie, że przecież obornik jest na już a wióry długo się rozkładają i na dodatek nie było ich wiele. Pewna jednak nie jestem czy dobrze zrobiłam. ;:224

Soniu i ja bardzo lubię bzyczki Obrazek , poza komarami i kilkoma innymi paskudami, typu poskrzypka czy skoczek różany... A właśnie! Kilka dni temu wysłałam do robaczkowego nieba pierwszą poskrzypkę! O zgrozo!!! ;:202 ;:202 ;:202

Elu zrób dokładnie tak jak mówisz. Pokrój banana lub skórki na drobne części i zakop blisko korzenia. ;:215

Zuz no właśnie "podkarm tylko dobrze cebulowe" hmmm... już miałam im zapikować porcję obornika, gdy sobie przypomniałam, że przecież one w doniczkach siedzą i pikowanie nawozu nic nie da. ;:223 Chyba przed samym deszczem rozsypię, tak jak Ty. Innej opcji nie widzę.

Aniu na kole znajduje się nieudolna próba zakulowania Swany. Niestety jest ona na tyle sztywna, że udało się tylko przygiąć pęd w poziomie. No ale też pomogło, bo krótkopędy przy każdym oczku. :tan

Anitko nie jestem pewna, czy to akurat mnie powinnaś prosić o poradę w sprawie róż. Nie jestem na tyle kompetentną i już aż tak wtajemniczoną osobą w tym temacie, by Ci doradzać i nie mieć przy tym duszy na ramieniu. :oops:
Ja wczoraj posadziłam sobie Angelicę. Zobacz jej zdjęcia na rosebook'u, do tego ma ADR i kwitnie z krótkimi przerwami cały sezon. No i ta burza kwiatów mnie utwierdziła w wyborze. Zobacz jej zdjęcia!
Wiele dziewczyn ma Bonicę. Tylko, że ona lubi puszczać długie baty. Jeśli by Ci to nie przeszkadzało, to to jest bardzo wigorna róża!
Jesienią posadziłam też Colette, którą z kolei zachwyca się nasza Monika -Alania i to ona mnie na nią namówiła.
O Eden Rose to chyba pisać nie muszę? Dla mnie jest ona bezsprzecznie "szefem wszystkich szefów" Obrazek
First Lady też mam od jesieni.
James Galway to kolejna pięknotka polecona mi przez Monię. ;:215
Lavender Lassie też mam.
Rose de Rescht... mam i ja. Jednak tu zdania są podzielone. Przede wszystkim za długość trzymania kwiatu. Za to ma ich tak wiele, że nie odczuwa się aż tak bardzo tego szybkiego przekwitania.
Oczywiście wszystkie wymienione, jaki te i posadzone u mnie róże, są u mnie po poczynionych przeze mnie wnikliwych i dogłębnych inwigilacjach. ;:306 Czyli w skrócie: są zdrowe albo i nawet bardzo zdrowe, piękne i powtarzają kwitnienie. ;:215
Może zapytaj dla pewności Monię lub Dorotkę?

Zapraszam na kolejne zdjęcia zieleninki. Obrazek

Najbardziej wyrywna z moich host. Jak widać mocno jej się chce wygrzewać rogi w słońcu.

Obrazek

Już nabierają kolorku. Jeszcze troszkę... jeszcze chwilkę...

Obrazek

Pink Star też zakwitną ponownie! Niestety cebulki wcale się nie podzieliły, bo jak było pięć, tak jest pięć.

Obrazek

Obrazek

Malutka sieweczka:

Obrazek

I kolejna... taka samotna...

Obrazek

Sesleria... niestety to nie ta z czarnymi kotkami.

Obrazek

Hiacynty hiacyntami ale zobaczcie jakie wyrywne te lilie z prawej strony.Obrazek

Obrazek

No a teraz tylko hiacynty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze krokusiki, które zakwitły później niż inne:

Obrazek

Obrazek

Biały szafirek przekwitając różowieje:

Obrazek

Obrazek

Moje ulubione modelki. W tej chwili... ;:306 Przecież zaraz przyjdą tulipany, potem powojniki i róże i reszta cudnego dobrodziejstwa, dlatego też na tę chwilę tylko. :wink:

Obrazek

Obrazek

Owocnego popracowania w Waszych ogródkach Wam na jutro życzę. :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Niestety ja jutro nie popracuję bo imprezuję,widzę,że biżuterii ogrodowej jeszcze nie pokazujesz.ja już wszystko wyjęłam :heja
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O! Dorotko! Właśnie! Muszę na jutro spakować olej. Zaimpregnujemy żeliwo i wiooo na salony! ;:306
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Aniu ależ Ci zazdroszczę tylu róż w ogrodzie ;:oj Ja teraz tylko dwie posadziłam, bo mimo dużego siedliska nie mam miejsca na więcej, bo okropny bałagan mam na działce ;:145
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aneczko ;:oj Niesamowite rzeczy się będą działy w Twoim ogrodzie. Takie zamówienie, że mi dech zaparło. Pięknie będzie ;:108
Białe szafirki koniecznie muszę zdobyć jesienią. Są cudne. ;:333
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Ta róża to akurat dla siostry do ogródka, chciała żebym jej coś ładnego zamówiła ;:173 Skontaktowałam się też z naszą Moniczką ;:108 też mi polecała różę James Galway i parę innych ślicznotek. Właśnie napisałam do Gloridei bo od niej zamawiam pashminy więc żeby wszystko poszło za jednym zamówieniem. Te przez ciebie polecane oczywiście sobie zanotuje i może któraś się u mnie w ogródku pojawi kto wie ;:218
Dzięki za rozpiskę ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko u mnie w ogrodzie też królują chwilowo hiacynty, po krokusach zostały już tylko wspomnienia i zdjęcia :wink:
Ten pąk pod hostami to powojnik?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Małgosiu, to powojnik z grupy atragene -Clematis Maidwell Hall. To świeżynka, więc czekam na niego wyjątkowo niecierpliwie. ;:65
U mnie jeszcze kwitną krokusy. Takie jakieś wyjątkowo późniejsze, mimo iż na najbardziej słonecznym stanowisku ze wszystkich.

Anitko siostra na pewno będzie zadowolona. ;:215 Myślę, że i Ty kiedyś skusisz się na jeszcze więcej róż. ;:224

Gosiu -Pepsi ja te szafirki zdobyłam całkiem niedawno, przed świętami. Kupiłam w doniczce. Są śliczniutkie. :D

Andziu na spokojnie. Wszystko sobie ogarniecie. Przeciez nie od razu Kraków zbudowano. Byle systematycznie dążyć do celu. ;:215 ;:168

Miałam sadzić resztę róż a tu pada. No niech pada. Deszcz potrzebny tylko kiedy ja te róże posadzę? :oops:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu może po południu się przejaśni? też czekam na słoneczko,a tu niebo zasłonięte ;:222
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Aniu ja jestem mało asertywna jeśli chodzi o roślinki ;:306 i już planuje kolejne różyczki do ogrodu ;:223
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

cyma2704 pisze:Aniu kolory i kształty kwiatów cudne, ;:oj ale zdjęcia róż i ich liczba to dopiero widok. :shock: Powojniki już takie pędy mają. ;:215 Przy kopaniu rób jak ja, stawiam stopy i M pozwalam tylko po swoich iść. ;:306
Gorzej gdy M ma stopy dużo większe ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne wiosenne obrazki! Twoje modelki to miecznice? Jakie to ładne kwiatuszki. Szybko się rozrastają?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko i tego się obawiałam ;:224 Bo teraz to już będę musiała kupić jakiegoś z tej rodziny ;:306 Z włoskich zadurzyłam się w Tentelu... A miejscówki tylko trzy posiadam ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”