Niestety, nie bardzo mam ostatnio czas na pisanie... ale ale, do poniedziałku powinnam zakończyć zamotany okres ciastowo-tortowy i część swojego czasu będę mogła poświęcić ogrodowi i forum

Sprawy bieżące. Wysypaliśmy drugą warstwę kamienia do wgłębnika, teraz można zacząć murować obrzeża i wysypać kamyczek ozdobny i kombinować z altaną i porządnym kompletem mebli. Mąż twierdzi, że w sobotę rozpoczyna murowanie i takie prace potrwają góra 3 dni, tak więc patrząc realnie do końca czerwca powinno być gotowe

Nadal nie opryskałam róż

Jola, jakie znowu podziemne kłącza?? Dlaczego nigdzie nie ostrzegają, że milin wypuszcza takie batogi po ziemią

Wanda, myślałam o bluszczu (on rośnie wieki) albo winobluszczu (szybciej zarasta), ale ostatecznie rozciągnęliśmy stalowe linki i z czasem wszystko zarośnie różami pnącymi i powojnikami. Kawałek dalej mąż ma posadzone winorośle - też ładnie zasłaniają betonową paskudkę.
Guernsey będzie moim ulubieńcem. mam nadzieję, że okaże się równie wytrzymały jak twój.
Tulap, wiesz co, mówią, że dobry ogrodnik to ten cierpliwy.. Coś czuję, że tym dobrym to ja nigdy nie będę

Nie miałam pojęcia, że akebia jest aż taka malutka (kwiaty)

Dorota71, witaj

Sylwia, nie będę słodziła mężowi, bo osiądzie na laurach samozachwytu.. Jak skończy obiecane obrzeża to wtedy zacznę się rozpływać

Marta, dziękuję ci za miłe słowa

Gosia, wszystko jest jeszcze w fazie planowania. Kto wie, czy ostatecznie glicynia nie pójdzie na kraty, a milin do altany.. Koniecznie muszę jeszcze utknąć gdzieś akebię

Ewelina, orlików mam całkiem sporo, ale i tak najbardziej żałuję tych, które wypadły. Miały niepowtarzalne kolory i jestem pewna, że ciężko będzie podobne uzyskać

Dorotka, Całe szczęście kwiaciaka u mnie nie ma, a mszyc się pozbyłam. Niestety mączniak już zaatakował kilka róż, a ja zamiast opryskać to piekę ciasta

Tłok na rabatach.. kobieto ja już nawet nie plewię z rabacie obok muru, bo dosłownie nie mam jak tam wejść. Wszystkie róże tam mają dopiero po 2 lata

Sonia, będę miała nauczkę na przyszłość

Majowy miszmasz..
są stalowe linki..

zdjęcie poglądowe.. jeszcze nie skończone, ale już cieszy..