Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

Kochani, minął prawie tydzień od mojego ostatniego wpisu. Wszyscy zdajecie sobie sprawę ile to jest tydzień dla roślin.. szczególnie przy takich temperaturach. Wszystko rośnie, kwitnie i zachwyca tempem nowych przyrostów ;:oj
Niestety, nie bardzo mam ostatnio czas na pisanie... ale ale, do poniedziałku powinnam zakończyć zamotany okres ciastowo-tortowy i część swojego czasu będę mogła poświęcić ogrodowi i forum ;:224
Sprawy bieżące. Wysypaliśmy drugą warstwę kamienia do wgłębnika, teraz można zacząć murować obrzeża i wysypać kamyczek ozdobny i kombinować z altaną i porządnym kompletem mebli. Mąż twierdzi, że w sobotę rozpoczyna murowanie i takie prace potrwają góra 3 dni, tak więc patrząc realnie do końca czerwca powinno być gotowe ;:306
Nadal nie opryskałam róż ;:223 Wieczorami nie mam czasu totalnie, a w dzień wiadomo -temperatury ponad 20 stopni i boję się poparzenia liści. Jakoś muszą przeżyć i wytrzymać..

Jola, jakie znowu podziemne kłącza?? Dlaczego nigdzie nie ostrzegają, że milin wypuszcza takie batogi po ziemią :shock: Będę musiała na niego uważać..
Wanda, myślałam o bluszczu (on rośnie wieki) albo winobluszczu (szybciej zarasta), ale ostatecznie rozciągnęliśmy stalowe linki i z czasem wszystko zarośnie różami pnącymi i powojnikami. Kawałek dalej mąż ma posadzone winorośle - też ładnie zasłaniają betonową paskudkę.
Guernsey będzie moim ulubieńcem. mam nadzieję, że okaże się równie wytrzymały jak twój.
Tulap, wiesz co, mówią, że dobry ogrodnik to ten cierpliwy.. Coś czuję, że tym dobrym to ja nigdy nie będę :roll: Jak coś nie wyłazi z ziemi w odpowiednim czasie to już rozkopuję, kombinuję. grrr.. a potem straty.
Nie miałam pojęcia, że akebia jest aż taka malutka (kwiaty) ;:218 Myślę, ze w tym przypadku siła w grupie.
Dorota71, witaj :wit Miło, ze mój ogród podoba się kolejnym osobom. Jeszcze kilka lat temu nie miałam pojęcia, że grzebanie w ziemi i przepuszczanie majątku na rośliny będzie sprawiało mi taką frajdę, a teraz.. nie wyobrażam sobie wielkiego, pustego trawnika otoczonego tujami ;:306
Sylwia, nie będę słodziła mężowi, bo osiądzie na laurach samozachwytu.. Jak skończy obiecane obrzeża to wtedy zacznę się rozpływać :;230 Póki co codziennie przy porannej kawie wspominam, że kapitanie się wpasowała ta biała pergola.. "miałeś rację, że biała będzie ładna" (jakimś cudem uwierzył że ten biały to był efekt wspólnej decyzji i ostatecznie to on wybrał kolor ;:306 )
Marta, dziękuję ci za miłe słowa ;:168 U ciebie powstała innowatorska piramidalna rabata, a nie powstanie trejaż.. uwierz mi odpowiednia motywacja dla silniejszych członków rodziny i ani się obejrzysz, a będziesz wybierała nowe pnącza ;:183
Gosia, wszystko jest jeszcze w fazie planowania. Kto wie, czy ostatecznie glicynia nie pójdzie na kraty, a milin do altany.. Koniecznie muszę jeszcze utknąć gdzieś akebię ;:224 Chciejstw sporo, a miejsca jak na lekarstwo...
Ewelina, orlików mam całkiem sporo, ale i tak najbardziej żałuję tych, które wypadły. Miały niepowtarzalne kolory i jestem pewna, że ciężko będzie podobne uzyskać ;:145 Trejaż nadal stoi bez górnych belek.. Chyba eM już popadł w samozachwyt :;230
Dorotka, Całe szczęście kwiaciaka u mnie nie ma, a mszyc się pozbyłam. Niestety mączniak już zaatakował kilka róż, a ja zamiast opryskać to piekę ciasta ;:223 Ech..
Tłok na rabatach.. kobieto ja już nawet nie plewię z rabacie obok muru, bo dosłownie nie mam jak tam wejść. Wszystkie róże tam mają dopiero po 2 lata :shock:
Sonia, będę miała nauczkę na przyszłość :roll: Powojnika koniecznie musisz mieć. Skoro sprawdza się również u Wandy pod drzewami to widać, że to mocna odmiana. Patrząc na to jak ładnie się u mnie zadomowił mam nadzieję na drugie kwitnienie sierpień-wrzesień ;:183

Majowy miszmasz..

są stalowe linki..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcie poglądowe.. jeszcze nie skończone, ale już cieszy..

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niesamowite masz te orliki ;:215 ;:215 ;:215
Kącik biesiadny wspaniały - podoba mi się juz nawet w tej postaci ;:304 ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na całej powierzchni będzie altana?
Spora
Przemyśl jeszcze sprawę rozmieszczenia roślin.
Jka pisałam chyba bardzie spektakularnie będą wyglądały zwisające kwiaty glicynii.
No, ale Ty to urządzisz ;:306
Masz piękne powojniki
Jak żałuję, że nie mam ich gdzie sadzić. Przynajmniej na razie :wink:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko nie wiem co chwalić najpierw. Cudne, różnorodne orliki, obsypane kwiatami powojniki, czy może zarys altany, którą już widzę w swojej wyobraźni. Oj, będzie super miejsce do odpoczynku, biesiadowania i podziwiania tylu pięknych, kolorowych rabat. Jednym słowem - wielkie brawa ;:138
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tego miejsca do biesiadowania ;:oj u mnie to w fazie odległych planów :?
Powojniki ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko jakie Ty masz cudowne kwiatuchy powjnikowe! ;:oj Obrazek A jeszcze na tej białej kratce... Obrazek Cud, miód i malina! Pięknie!!!
Orlików też nadal masz sporo. Nie wiem więc ile musiałaś ich mieć skoro mówisz, że Ci padły. ;:224
Kącik biesiadny już jest cudny a co to dopiero będzie... ;:224
A gdzie torciki???
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Sabinko tyle wspaniałości u Ciebie, że nie wiem co chwalić. Powojniki cudne, orliki też. :D Nie ma to jak maj - wszystko rośnie jak szalone.
Kącik biesiadny piękny będzie. Już nawet w tej postaci całkiem nie źle wygląda :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hooo,aleś sobie strzeliła stół i resztę ;:oj
To teraz go wyszczerb na końcach,dodaj plamy,kup drewniane kufle na piwo i beczkę z takowym,zaproś gości i hola! jak za dawnych czasów :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko powojniki cudnie się prezentują na nowej kratce, a stalowe linki świetne. ;:215 Orlików nie sposób nie zauważyć, lawendowe wyjątkowe piękne. ;:oj Mięsko z grila będzie w takim miejscu smakowało wyjątkowo. ;:108 Chwal M, chwal i jeszcze raz chwal :) na pewno będzie lepiej zmotywowany niż przypominaniem. U mnie podziałało. ;:306
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, już to widzę oczami wyobraźni ;:oj jak miło będzie ugościć rodzinkę i przyjaciół w przytulnym miejscu konsumpcyjno wypoczynkowym. ;:433 ;:433 Mężuś się stara więc Go wychwalaj. ;:215
Powojniki piękniejsze niż moje a orlików cała plejada a będzie więcej ...... bo znów się wysieją. :tan
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko, cudowne orliki ;:180 Miejsce biesiadne też mi się podoba już w obecnej postaci ;:215
I jak z zadaszeniem altanki? Na czym stanęło?
Ja również ostatnio znowu mam kłopoty z wyrabianiem się w czasie... Cóż zrobić? Przeczekać... :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sabinko!
Oszałamiająca orgia orlików ;:oj!
Powalająca parada powojników ;:oj!
Świetliste, przepiękne zdjęcia, no i, przede wszystkim, wspaniała, biała pergola. Gratulacje ;:333.
a kącik wypoczynkowy? Dla naturszczyków ;:306.

;:196 Jagi
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Orliki niesamowite ;:215 Ale ten owad powala ;:oj
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabina, orlikowo powojnikowe szaleństwo u Ciebie w pełni ;:215
Miejsce do wypoczynku będzie cudne, już teraz poglądowo jest niczego sobie. Takie naturalne klimaty bardzo mi się podobają ;:108
Owada uchwyciłaś ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Przepięknie Ci wyszedł ten robaczek. Pergola bardzo ładna, choć i te stalowe linki też są fajnym rozwiązaniem. Kolekcja orlików godna podziwu.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”