Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Oj Marysiu, jak u Ciebie ładnie, ile Ty masz kwiatków ;:oj w dodatku wszystkie nazywasz , ja nawet części z nich nie znam :wink: no ale co się dziwić , ja mam mało bylin, tylko rudbekie co się same sieją, one są świetne, bezproblemowe, fliksy, astry, chryzantemy, kilka liliowców, zawilce, margerytki :) wymieniłam wszystkie :) A u Ciebie pięknie , kolorowo ;:138 śliczne róze. Obecnie już przekwitają, będziemy czekały jak powtórzą kwitnienie--niektóre :) U mnie glicynia powtarza:)
Miłej niedzieli Marysiu :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w słoneczną ciepłą niedzielę!
Ogród porządnie podlany więc można wypoczywać, wieczorkiem machnę tunel bo w ten upał wszystko od razu paruje :wink:

Lucynko masz rację mam szczęście i deszcz mnie parę razy wyręczył, ale różnie bywało :D A tymi skapcianiałymi roślinami to oczywiście mocno przesadzasz ! widziałam wyglądają okazale i swoim wyglądem dziękują Ci za opiekę ;:168
A ja Ci życzę dobrej niedzieli i odrobiny wiatru z deszczykiem ;:4

Małgosiu myślałam o Tobie w ciągu dnia, bo o planach czytałam :lol: grad nie zrobił żadnych szkód, bo u mnie też przeleciał. Ja też wypatyczkowałam wiele róż i mam nadzieję, że się ukorzeni przynajmniej część, a znalazłam na nie sposób tylko czy aby skuteczny :?: Jadę zaraz do córki oglądać kota wziętego z azylu, więc napiszę u Ciebie jak wrócę, bo czytałam już z padającymi powiekami ;:19

Irminko na taką czerwień mnie tego lata wzięło :;230

Karolinko bardzo Ci dziękuję za miłe słowa ;:196 jak już nieraz pisaliśmy każdy ogór jest inny i dlatego tak chętnie się odwiedzamy. Każdy ma swój ogromny urok i odzwierciedla wnętrze właściciela. Nauka nazw roślin to mój sposób na starość, jedni wypełniają miliony krateczek krzyżówek, a ja czytam o roślinach, robię znaczniki i uczę się ich imion.
Kiedy moja glicynia zakwitnie, a rośnie bujnie ;:215

Życzę wszystkim dobrego niedzielnego odpoczynku, a wpadnę do Was po obiedzie jak wrócę z oględzin nowego członka rodziny czyli niestety tylko kota ;:173
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit pięknie , kolorowo tylko chryzantemki zdecydowanie za wcześnie zakwitły - bo to przecież kwiaty jesieni :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, śliczne Twoje czarnuszki. Ja też wysiałam mnóstwo ale nie ma ani jednej... :(
Chyba sucho mają, za rok znajdę im inne miejsce, może tam lepiej urosną :D
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu pokazujesz kolejne śliczności :). Mi czarnuszka wyrosła, a potem chyba było za sucho, bo przepadła, może kilka się uratuje.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu witaj niedzielnie ;:196 U mnie też ogród podlany ;:138
Czarnuszki masz śliczne ;:333 a co Ty robiłaś chryzantemom że już kwitną ??
Cieszę się że powojnik zakwitł - tylko szkoda ze jednym kwiatkiem :)
Piszesz że znalazłaś sposób na ukorzenienie róż - podziel się proszę jak możesz ;:180
Pozdrawiam :wit :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Idzie burza i może znowu nam podleje ogród, a może tęcza będzie bo słonko świeci....zobaczymy!

O! pamiętam Cię Aniu Twoje trzy rabatki i piękne psy :D Masz rację trochę za wcześnie kwitną tym bardziej, że kwitną jeszcze bordowe :?

Aguś znajdź miejsce dla czarnuszki, u mnie wszędzie jej pełno. Głównie białej i niebieskiej, ale i czerwona jest bo wszystkie się sieją a nasiona dostaniesz ode mnie ;:4 Tylko zapisuj wszystko ;:108

Asiu bo wiesz że ja jestem łasa na wszystkie kwiaty :D Nasionka Ci poślę jakby co :D Szczęśliwej drogi :wit

Hej Tereniu powojnik się rozrośnie (mam nadzieję), bo on musi się zadomowić, ważne że jest ;:333
Nic nie robiłam chryzantemom one ta same :oops:
Aaaa sposób taki, że ukorzeniam pod starym popękanym akwarium ;:306 a co się ukorzeni to będę informować, bo wiesz że ja to lubię. Jak już ja nie mogę się rozmnażać to rozmnażam kwiaty ;:306

Później będą zdjęcia i nowe kwitnienia, teraz muszę się wyłączyć bo burza coraz bliżej :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Dzięki Marysiu :D
Tym razem to chyba moja wina bo wysiałam w trudnym miejscu dla każdej rośliny...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co jakiś czas jest burza i muszę wyłączać komputer, a i z internetem kłopot ;:223 Korzyść z tego taka że ogród podlany ;:215

Aguś nie raz chcemy na siłę, a może co innego tam urośnie :?:

Kwitnie hibiskus jednoroczny, bardzo go lubię i wysłałam też na akcję. Ciekawa jestem czy ktoś go też polubi?

Obrazek

Szałwia biała jednoroczna, ale wysiewa się ;:333

Obrazek

Kwitnie belamkanda

Obrazek

A co mi tu zakwitło?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejna lilia jedna, a było ich więcej

Obrazek

I kolejny liliowiec

Obrazek

Obrazek

Naparstnica rdzawa...śliczna jest ;:333

Obrazek

Dość dużo owoców ma żurawina

Obrazek

Mój jedyny onętek ;:202

Obrazek

Do tej pory sąsiad siał pszenicę i było w niej pełno chabrów, teraz jest pszenżyto (chyba?) i chabrów jest malutko ;:222

Obrazek

I dla amatorów zdjęć nieba coś na deser ;:224

Taki dziwny zachód

Obrazek

I....takie ładne niebo!
Obrazek

Znowu się błyska! Dobrej nocy! ;:4
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu zajrzałam, ale dopiero dzisiaj, niespodzianka - masz trojeść amerykańską, ona może jeszcze nie kwitnąć, ale cierpliwość zostanie nagrodzona, zapewniam Cię.
Masz kupidynka, coś mi się zdaje, że ja swojego wyrwałam, myślałam że oszukano mnie z nasionami, zakwitł ale byłam przekonana że to chaber. :oops: ;:14
Ciekawa jestem wyglądu całej rośliny.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Rosną tam różne " survivale" i dają rady ale czarnuszce tam chyba za trudno.
Zawsze rosła gdzie indziej, i chyba tam trzeba ją siać.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu- teraz chyba podlewanie było solidne. W Krakowie pewnie znów drzewa połamane :roll:

Ja chętnie polubię tego hibiskusa. Czy na akcję go poślesz w tym roku? Na szałwię białą polowałam w sklepach z nasionami ale nie udało się.
Belamkanda- nie znam ale wygląda pięknie a to maleństwo przypomina floksa :roll:

Poletko z chabrami i zachód słońca przepiękne!!! Mogę ściągnąć na tapetę do kompa w pracy? Tam wszystko takie sterylne i surowe więc choć czasem widziałabym lato.

Miłego i spokojnego wieczorka ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zosiu u mnie wszędzie coś rośnie, a wzięłam się za wycinanie przekwitłych roślin i wykopałam sporo irysów tych żółtych, bo gdzie odrobina zostaje to w mig zarastają wszystko. Oto mym oczom ukazała się roślina, najpierw myślałam że to szkarłatka ale porównałam liście i nie są inne :tan Spróbuję zrobić zdjęcie rozety liściowej, chociaż rośnie w tłumie :;230 i Ty wiesz że ja też myślałam że to chaber, bo w pączku tak wygląda ;:224 Jak się da podzielić albo zebrać nasiona to będziesz go miała, bo kwiatuszki ma nieduże ale kolor mocny i widać je ;:333

Aguś a tam gdzie rosła to się nie wysiała, bo ja mam las wysianych czarnuszek i już je bezlitośnie wyrywam ;:oj

Małgosiu belamkandę chyba dostałaś tylko małą i może zakwitnąć za rok albo później. Zbiorę nasiona i szałwii i hibiskusa. Szałwia rośnie sama i nic ją nie zapyla więc sieje się też biała, a dostałam ją od Zosi :D To nie jest floks rosła taka jedna bida i nawet miałam wyrwać bo myślałam że wiesiołek, a tu dzisiaj suprise!!
Bierz kochana na tapetą będzie Ci wieś przypominało!!!
Oj miotnęło moim orzechem parę razy nieźle, a i słyszałam grad na parapecie i ostro ale krótko lunęło :roll:
Dobrej nocy i krótkiego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Kiedyś się wysiewała ale od dwóch lat nic... No, chyba że głupia wydarłam :wink:
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Dzięki, wystarczą nasionka i tak 2 latka trzeba czekać :wink: , a kwiatuszek przed zdjęciem z trzmielem to godecja, u mnie wyginęła.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”