Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu jak ślicznie Ci wszystko kwitnie ,lilie i liliowce takie piękności ,o i jak Ci się super udało zrobić zdjęcie motylowi ;:215 moja budleja też ciągle oblepiona motylkami teraz zaczyna kwitnąć liatra to też pewnie będzie tam pełno motyli.Zazdroszczę pracowitego piny :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu może i tak, ale ty za to nie masz zrytych rabat przez krety przy takim obrońcy :wink: Chociaż uprzątanie martwych zwierzątek z wycieraczki... brrr Mój mi raz przywlókł zmumifikowanego zająca (do tej pory nie mam pojęcia skąd mógł go wytrzasnąć...) i do tego przed samą kolędą, a mąż w delegacji :? Śmiałam się, że księdza poproszę, żeby sprzątnął - w końcu facet :wink:

Olu super ten piesek ;:215 Jedyny problem w tym, że nie do końca jeszcze rozróżnia chwasty od kwiatków i sadzonki z doniczek też mi przynosi na schody ;:224 A to już takie zabawne nie jest :wink: Może jakiś szybki kurs mu powinnam zorganizować? ;:306

Ewuniu witam serdecznie, rozgość się :wit Mąż niestety za często nie ma czasu (praca w delegacji), więc zostawiam mu tylko najcięższe prace, a z większością męczę się sama ;:213 Niestety gdybym każdą pracę zostawiała jemu to ogród bym miała przed osiemdziesiątką ;:306 Cały czas wydaje mi się, że wszystko idzie w ślimaczym tempie i dopiero jak patrzę na stare zdjęcia to widzę ile już zmieniliśmy. Planów jeszcze dużo, gorzej z czasem, siłami i pogodą :wink:

Iwonko już zapowiedziałam sobie, że lilie posadzę w każdym zakątku ogrodu ;:306 Trochę się bałam ich uprawy, bo naczytałam się o chorobach, wymaganiach itd., ale z roku na rok są coraz większe i ładniejsze, więc sobie jeszcze dokupię więcej ;:108 W liliowcach też się zakochuję, ale dla już trzeba więcej miejsca :( Budleję posadziłam ze względu na motylki właśnie, uwielbiam przysiąść na tarasie i oglądać ten niekończący się motyli spektakl ;:226 Liatra coś u mnie marnawa, nie wiem czemu? Ale za to rozchodniki okazałe przyciągają motylki w ilości chyba jeszcze większej niż budleja :shock: Piesek urósł o kilka centymetrów od tych wszystkich pochwał :wink: Szkoda, że nie robi tego częsciej - w ogrodzie każda para rąk czy łap na wagę złota ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu fajnie mieć piękne, pachnące lilie w całym ogrodzie, gdziekolwiek się wejdzie można powąchać. ;:215 Hortensja cudna, to chyba Anabelle, najwcześniej kwitnie i długo ma białe kwiaty. Fruczaka gołąbka udało ci się sfocić, ;:138 nieraz widziałam, ale zrobić zdjęcia niestety nie. Takich ładnych ostróżek nie sposób było nie kupić. :) Pies nabiera cech Pani, jest chwast, trzeba się go pozbyć, bo psuje wygląd rabaty. ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu o tak, ja tylko przechodzę od jednego pachnącego rewiru do kolejnego :wink: Hortensję cichutko podejrzewałam o bycie Anabellą, ale pewności nie mam. Myślisz, że mogę już oficjalnie ją "ochrzcić"? :wink: Fruczak (przeze mnie zwany koliberkiem) dość ruchliwy i niestety zdjęcia dość kiepskie wychodzą. Chwaściora musiał pewnie z tej drugiej części podwórka przywlec, bo na rabacie raczej bym takiego giganta nie wyhodowała ;:306 W końcu od małego towarzyszył mi przy wszelkich pracach ogrodowych, to i jego dopadł wirus ;:306 Muszę jeszcze kota zaangażować - a co, jak wszyscy to wszyscy :;230
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajny ten pies ;)
Muszę swojego nauczyć pielenia ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś w jednej chwili wpisałyśmy się u siebie nawzajem :lol: Koniecznie naucz swojego, każdy pomocnik się przyda ;:215 Ale jak jutro zobaczę na wycieraczce kwiatka, to mu chyba ogonek przytnę :twisted:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
majreg
200p
200p
Od: 11 maja 2015, o 09:11

Post »

clem3 pisze:Muszę się wam koniecznie pochwalić jakiego pracowitego mam psa ;:108 Ja śpię, a on chwasty mi wyrywa :shock: Normalnie pies-ogrodnik ;:oj I chwała mu za to, tylko dlaczego nie wywalił tego na kompost tylko ułożył mi na schodach paprając przy tym pół tarasu ;:24 ;:306
Obrazek

Zobaczył, że Ty wyrywasz i w prezencie Ci przyniósł. Ja dziś mysz na tarasie znalazłam. Też w prezencie ale od kota. Nie masz pojęcia jak się ucieszyłam ;:202 .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Małgosiu, Ty już jakiś czas uczysz się ogrodnictwa a i tak wszystkiego nie wiesz. Masz książki gazety , komputer i koleżanki a biedna psina stara się jak może, żeby Tobie dorównać, taki praktyczny migowy kurs bardzo by go doszkolił, żeby odróżniał kwiatka od chwasta.A swoją drogą jak mogłaś przeoczyć takiego chwaściora, dobrze, że chociaż pomocnik go wypatrzył. ;:138 ;:138
No cóż gdyby go zaniósł na kompost, to byś nawet nie zauważyła jego starań, a tak to chociaż zasłużył na głaskanko. ;:108
Szałwii nadal kibicuję, jest piękna i ogromniasta tak samo jak hortensja a kłosowiec jaki dorodny i herbatki z niego przepyszne. ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uluniu jeśli tak samo "lubisz" te stworzenia jak ja, to chyba mam lekkie pojęcie o twojej radosci ;:306 Trzeba jednak przyznać, że rozpieszczają nas te nasze zwierzaczki :lol:

Stasiu a to o to chodziło w psiej filozofii ;:306 To nic, że później miałam więcej pracy niż gdybym go sama wyrwała ;:224 Właśnie czekałam, kto pierwszy mnie pochwali za posiadanie wielkiego chwaściora :wink: Na drugiej części podwórka mąż planuje trawę, nawet już pięknie przygotował ziemię pod zasiew jesienią, niestety jakoś czasu (jak zwykle) zabrakło na ukończenie dzieła, więc panoszą się tam chwasty, ale ten ogromny to pewnie gdzieś się w malinach uchował ;:306 Tak że psinka spisała się na medal ;:333
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pięknie, teraz będziesz się tłumaczyła z bałaganu i zwalała wszystko na na eMa ;:182 dobrze chociaż że psinka jest pedantką. ;:306 :;230
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu ktoś musi być :wink: Ja do trawnika garnę się tylko wtedy, gdy go uszczuplam pod kolejną rabatkę ;:306 A jeśli m nie pospieszy się z sianiem trawy to niedługo już nie będzie miał gdzie :;230 A tam ziemia dobra... truskawy rosną aż miło ;:224
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz ;:306 i tak to w życiu nadal bywa .... kto pierwszy ten lepszy ;:306 czyli walka o teren. :;230
Za to będzie miał mniej koszenia a Ty / czytaj pies/ więcej plewienia. :pogon ;:112
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasieńko zawsze potrafisz mnie rozbawić ;:306 :;230 A teraz po ostatnich deszczach jest co plewić :wink: Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj ogarnąć trochę rabaty, bo w końcu naprawdę będą tam rosły takie olbrzymie chwaściory zamiast kwiatków :? Chyba zatrudnię psiaka na cały etat ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś jakie deszcze????gdzie???
Chociaż dziś pochmurno, może....
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu u nas w sobotę to lało aż miło ;:172 A dziesięć kilometrów dalej to była taka ulewa, że siostra z samochodu nie mogła wysiąść :shock: Dzisiaj i u nas się wreszcie ochłodziło, znowu można żyć :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”