Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 5

Post »

Milenko mieszkam niedaleko lasu należącego do LP i serce mnie boli jak któryś rok z rzędu od połowy lutego słyszę pracujące piły. Od czasu jak tu mieszkamy las zmienił się nie do poznania. W środku urządzono miejsce polowań wycinając hektary lasu i ustawiając ambony ;:oj Mój piesek też leżał na śniegu, bo niestety nie jest puszczany wolno nawet w ogrodzie...sekunda i już by go nie było :shock:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko po krokusikach widzę, że wiosna bardziej zaawansowana u Ciebie :wink:
Wrócę jeszcze do Pomponelli. Czy Ty ja karmisz sterydami :lol: Ja myślałam że moja to spory okaz, ale przy tej Twojej to mikrus.
A tak na poważnie, to jak ją tniesz ? Bo zastanawiam się czy nie za ostro ją chlastam :wink:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ewelinko - łudzisz się, że jest inny ukryty sens, niż tylko ekonomiczny? Ja niestety nie, ale obym się myliła. No właśnie - potem powinna pojawić się łodyga i kwiat! Niestety moja poszła spać. Nie wierzę też, by w drugim sezonie miało się coś zmienić. Tak samo liczyłam na irysy holenderskie. W pierwszym roku - zielsko, a w drugim raczył zakwitnąć jeden na 8 posadzonych cebul ;:222
Marysiu - tutaj piły słychać prawie codziennie już od stycznia. Drewno bukowe to przecież jedno z popularniejszych sprzedawanych na opał. Nic więcej nie trzeba dodawać ;:222 Husky nie mają łatwej natury, sama bałabym się zdecydować na psa tej rasy. Dlatego Cię podziwiam. Ze swoim w marcu ruszam znów na szkolenie; ruch i dyscyplina przyda się nam obojgu :)
Wiolu - dziwne te krokusy w tym sezonie. Chyba nawet rok temu tak szybko nie ruszały. Fakt, że te, co kwitną, mam już dłużej w ogrodzie, ale mimo wszystko to jeszcze nie pora. Jest jeden plus - pszczoły się cieszą z pierwszego pyłku :D Pomponelli tak naprawdę jeszcze porządnie nie zasilałam. Miała dobrze przygotowaną miejscówkę z wielkim dołem, ziemią z worka i odrobiną kompostu. W drugim i trzecim sezonie podlewałam trochę Rosahumusem, raz czy dwa gnojówką z pokrzyw, a latem jak mi się przypomniało - dostała trochę papu z popularnego nawozu do kwitnących Florovit, tak przy okazji podlewania pelasiek i fuksji. Wszystko bardzo nieregularnie, jedynie trzymam się zasady, by mniej więcej w drugiej połowie lipca przerwać nawożenie. Cięłam bardzo oszczędnie, bo przecież i zim nie było, a młodemu stażem "ogrodnikowi" przecież żal każdego centymetra :wink: W drugim roku łamała się pod ciężarem kwiatów. W trzecim usztywniła się i radziła sobie nawet bez podpory. Byłam u Ciebie, ale Pomponelli niestety nie widziałam :(

Zostawiam dzisiejszą wiosenkę i zmykam :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Milenko krokusy, czyli wiosna ;:138 , cudowne zdjęcia brykającego w śniegu piesia, ale ten las to i mnie zmartwił, co się dzieje, wszędzie widzę ;:185 wycinają lasy, przecież za chwile same betony zostaną ;:185 Milenko, ja nie wiem jak postępować z tą lilią, miała ją jak na wsi mieszkałam i pięknie kwitła, a tu nie umiem z nią poradzić sobie ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko to pies syna i synowej, świetnie się rozumieją i dają wzajemnie rozrywkę. Nie szkoliliśmy jej, bo instruktor od razu nie dawał nadziei na pełny sukces :D a nawet na połowę. Lola jest tylko na zewnątrz w wolierze bo w domu są koty...inaczej już by ich nie było ;:14
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Milena, twoje krokusy to idealne podsumowanie dzisiejszego dnia ;:oj Mieliśmy idealną pogodę, niebieskie niebo i +10 na termometrze.. Podobno to jakieś nieporozumienie pogodowe, bo w radiu cały czas uparcie powtarzali, że w całej Polsce pochmurno i na większości kraju opady. Ja tylko zerkałam przez okno i w śmiech.. Dawno takiej pogody nie było. Chociaż przyznam ci, że przydałoby się chociaż dwa dni takiego śniegu jak u ciebie.. w końcu mamy jeszcze ferie ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Krokusiki już w kwiatach ?
Woww....moje dopiero robią pączki, ale za to kwitną inne.
Ciekawe jaka będzie ta wiosna, zapowiadają mocno deszczową z podtopieniami.
Deszcz potrzebny, ale lepiej żeby było go w normie.
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No i teraz stwierdzisz... że jestem odmieńcem. Bardzo podoba mi się Twoja zima ;:oj . Herutek w śniegu wygląda idealnie. I ta radość jaka z niego emanuje... Cudo. Altanka przysypana... ojejj. tu mi brakuje słów. Ale wiesz że mam hopla na punkcie architektury drewnianej. Muszę tu wspomnieć, że tego roku i u mnie zawiśnie koło w altanie. Chyba. No bo może mi się nie spodobać. Jedno co prawda ale zawsze coś :). Od dawna o tym marzyłam. Nie jest to co prawda takie jakie sobie wyobrażałam, prawdziwe od wozu... no ale będzie jakie będzie.
Ta wycinka jest taka smutna... tyle dobrego drzewa... :(. Też czegoś takiego nie lubię. Chyba się zapłaczę jak wytną te buki nad rzeczką. Wyglądają tak bajecznie. Pamiętam jak już kilka lat temu się nimi zachwycałam.
;:306 No to pojechałam... kilka lat.. przecież jestem dopiero dwa lata na fo... No co? Dwa to już kilka ;:306 .
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Ja się nawet nie łudzę że jest jakieś inne podłoże wycinek w lasach niż kasa, człowiek już dawno przekroczył najdalsze granice zachłanności i głupoty. A jak ktoś taki wandalizm próbuje tłumaczyć dobrem lasu to mnie pusty śmiech ogarnia, lasy, knieje, puszcze, radziły sobie wyśmienicie kiedy my jeszcze na drzewach siedzieliśmy i radziłyby sobie nadal, gdybyśmy z tych drzew nie zleźli.
Czekam Milenko z utęsknieniem na wiosnę, chcę się zaryć w ziemi jak kret :wink:
Głaski dla psiaków.
;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witaj Milenko :wit
Przychodzę i ja do Ciebie- z grubsza "ogarnęłam" Twój wątek i bardzo mi się u Ciebie spodobało ;:108 Zazdroszczę tych kolorków wiosennych- krokusy to przecudne kwiaty i mam nadzieję, że jesienią uda mi się ich całe mnóstwo posadzić.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

;:7 Witaj Milenko
Zachwyciłam się Twoimi różami! ;:oj Są cudne i tak pięknie, zdrowo u Ciebie rosną. Właśnie spisuję nazwy :wink:
Tak ładnie wiosennue już się u Ciebie zrobiło. Tylko pozazdrościć. ;:63
Pozdrawiam
Agnieszka
W Liliowej Dolinie Rospudy
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Milenko,
Wrócisz do nas? Tęsknimy ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kochani, bardzo dziękuję wszystkim za pamięć!
Zdrowych, radosnych i słonecznych Świąt dla Was ;:3

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Milenko ale masz cudaki zwierzaki ;:333
Miłych ,zdrowych Świąt :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko co mu obiecałaś, że zgodził się na takie pozowanie :;230 Radosnych Świąt ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”