Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Amelio, Marysi nie było to może ja się wpiszę za pozwoleniem gospodyni. U mnie teściowa posadziła takie same i mówi o nich jaskry. W sumie liście podobne.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny przeczytały niedokadnie ;:302 te żółte kwiatki to pełnik europejski :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Żabki przy pieńku super wyglądają. Marysiu jakie Ty masz piękne widoki z warzywnika. Lubię takie nierówne tereny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To dobrze, że zabiegi na stopy Ci pomagają. ;:108 Nie strasz tym zimnem, bo moje pomidorki już posadzone. ;:202
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Witaj Marysiu,
Bardzo się cieszę, że zabiegi pomagają, bo jak nogi nie działaja jak należy to niedobrze! Wiem cos o tym, bo przez kilka lat miałam takie okropne bóle stóp, że chodzić nie mogłam i żadne dohtory nie pomagały! Dopiero jak trafiłam na wsi do takiej starszej pani doktór, to ta umiała zaradzić i przez kilka lat stópki dały mi spokój. Teraz znów troszkę pobolewają, ale to zaraz powtórzę kuracje i będzie OK.
Więc i Tobie życzę wyleczenia i NIEBOLENIA! :heja

Bardzo mi sie podobają Twoje warzywniczki! Ja też takie spapuguję, choć mój małż nazywa je "trumienkami" (mam jedną) i wścieka się na mnie, że to obciach i paskudztwo. Ale mu się nie dam i też będę miała warzywka w trumienkach! U mnie na razie kiepsko warzywo rośnie, bo sucho jak diabli. Wczoraj na szczęście nocą popadało, więc może roślinki sie odpowiednio napiją.
Dziś też się chmurzy. Choć słonko dogrzewa i cieplutko jest. ;:3

Podziwiam Twoje kwitnące irysy. U mnie dopiero jeden pokazał pączek kwiatowy i to na razie malutki i schowany.
I wiesz co? Ciesze się, że nie tylko ja mam gęsto posadzone kwiatki. Mój małż ciągle się czepia, ze za gęsto sadzę i pewno ma trochę racji, ale ciesze się, że nie tylko ja tak mam! ;:306

O mamciu, moje pomidorki w gruncie już nie mieszcza się pod butelczanymi szklarniami, więc może nie będzie juz przymrozków! ;:185 Co prawda pogodynka przewiduje u mnie odczuwalną temperaturę w nocy z 17 na 18 na poziomie -0,7, ale może się myli???
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

katharos pisze:Dziewczyny przeczytały niedokadnie ;:302 te żółte kwiatki to pełnik europejski :D
Dzięki za informację :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu jakie cudne żabki ;:215 . Co z Twoją rehabilitacją, kuruj się , bo noga w ogrodzie jak ręce potrzebne. Zdrówka ;:196 .
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marysiu ;:167
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu dużo zdrówka życzę i sprawnych stóp ;:196
Napisz jak tam spotkanie przebiegło i czy nastroje Wam się poprawiły ?? ;:304
Żabki cudowne ;:333 gdzie Ty tyle ich złapałaś ;:306
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
nadrabiam zaległości :)
Oj czasu brak, a tu tyle wspaniałości do podziwiania, toż to nowy watek dla mnie ma już aż 25 stron. Czytam.
W biegu zobaczyłam podwyższone grządki, super pomysł - przymierzam się do niego w następnym sezonie.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu a moje żabki nie chcą się wspinać. :? Skaczą sobie tylko po całym ogrodzie, a tak fajnie wyglądają te Twoje.
Leczysz stópki? Kiedy kończysz zabiegi? Na zwiedzanie Wrocka takie zabiegi w sam raz. :D
Twoje Warzywne skrzynie wyglądają super, a do tego i zawartość wzorcowa. Mi małżuś zrobił trzy, ale takie małe i jakoś nie mogę się do nich przyzwyczaić. Do tego warzywka nie za bardzo rosną, bo w dalszym ciągu sucho. Niby coś tam pokropiło, ale na grządkach skała. Paskudna ta moja glina. Jak podleję, to wejść się nie da, a jak podeschnie, to ciężko szpadel wbić. :wink: :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu a ja chciałam zapytać co to na 7 zdjęciu?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jestem już Martusia pojechała, a ja musiałam najpilniejsze posadzić i zastała mnie ciemność Obrazek bo jutro rano do Krakówka, a wrócę znowu w południe bo wożona nie będę Obrazek Ale dostałam śliczności ;:167 Martusiu dziękuję Obrazek za wszystko i było mi bardzo bardzo miło Obrazek

Amelciu to pełnik europejski Obrazek dbaj o niego, bo to ładna roślinka Obrazek

Małgosiu pod folią mróz roślinkom nie straszny, ale ja już posadziłam na grządkach kwiatki ciepłoluby Obrazek i też pewnie trzeba będzie czymś przykryć. Wieczory chłodne Obrazek

Aguś jaskry wyglądają trochę inaczej Obrazek

Obrazek

Zrobię fotografię z listkami, ale są według mnie inne Obrazek
Dorotko musisz to zobaczyć na własne oczy! podziwiałyśmy z Martą irysy od Ciebie Obrazek

Maryś ja sama w większym strachu Obrazek Tak mi się wydaje że mi pomagają Obrazek, bo rok temu chodziłam powoli a teraz zapycham z powrotem jak za dawnych lat ;:306

Margolciu jak możesz to zdradź mi tą metodę (na pw ;:180 ). Niestety stopy nadwyrężam bardzo, bo po szaliczku stale się chodzi i wydaje mi się, że więcej niż po szerokim ogrodzie...a może mi się wydaje ;:306 Za życzenia duża buźka Obrazek Wygooglaj angielskie warzywniki i pokaż M , że zagonki do może obciach ;:306 Ja tam uważam, że lepiej panuję nad chwastami ;:215 Nie będę sadzić kwiatków rzadko, bo natychmiast pojawia się trawa i pokrzywy :? jak to dobrze, że mój M nie wtrąca mi się do ogrodu ;:14

Dorotko dziękuję Obrazek kuruję się sumiennie, bo mam jeszcze kilometry do przejścia ;:306 Żabki dziękują :uszy

Elu Obrazek

Tereniu dziękuję za życzenia Obrazek
Wiesz skoro się już kolejny raz spotykamy tzn, że sprawia nam to przyjemność. Marta jest bezpośrednią osobą i rozmawiamy nam się od początku jak stare znajome ;:4 A łączy nas wspólna pasja jak nas tutaj wszystkich ;:162
Żabki przyleciały zza oceanu ;:306 Ściskam Obrazek

Justynko jak miło, że znalazłaś chwilę żeby wpaść na FO ;:168 Mam nadzieję, że wszystko Ci ładnie rośnie i malutka ogrodniczka też ;:167

EwuniuObrazek zabiegi mam do 22.05, a Ania proponuje piątek na początek wizyt więc ostatni zabieg byłby w czasie wyjazdu Obrazek i nie opuszczę bo są efekty. Nawet myślałam, że jakby nie do końca było dobrze to sobie parę wykupie prywatnie, a poza tym zapiszę się do ortopedy i po sezonie kolejna kuracja na jesień Obrazek
Ewciu ale w skrzyniach łatwiej podlać jarzynki, przynajmniej tak mi się zdaje. Rok temu miałam bez porównania lepsze plony ;:333 Żabki musisz albo poćwiczyć albo zachęcić ;:306

Aniu szczerze mówiąc Obrazek nie wiem ;:185 i po cichutku liczę na wizytę Lidzi (ofiarodawczyni) że mnie odwiedzi i napisze, albo wyczytam w jej wątku :lol: Fajna roślinka płożąca i kwitnie w dwóch kolorach na żółto i na pomarańczowo Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu a nie jest to lak?( Roslinka o która pyta Ania), są laki jednoroczne i wieloletnie chyba, a kwiatki ma podobne do laka ;:108
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

To prawda jest podobny do Laka, ale one są wyższe i ładnie pachną. Ten wygląda mi na Pszoniak. :wink:
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”